Συγκίνηση και μνήμες στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού

Συγκίνηση και μνήμες στην εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του κ. Διονύση Λεϊμονή με τίτλο «Το χαμένο ταίρι», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού, στο Πάρκο Μικρασιατών.

Έντονη συγκίνηση και μνήμες από τις χαμένες πατρίδες βίωσαν όσοι πήγαν στην εκδήλωση του Συλλόγου Προσφύγων -Μικρασιατών Έπαρχίας Αλμυρού το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου. Ο τέως αντιδήμαρχος Δημήτρης Τσούτσας, ο οποίος είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης, παρουσίασε στο πρώτο μέρος τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή και το βιβλίο του «Το Χαμένο Ταίρι» το οποίο αφηγείται τη ζωή και τις μνήμες της γιαγιάς – Δέσπονας μιας εμβληματικής Μικρασιάτικης φιγούρας.
Στο δεύτερο μέρος υπήρξαν αφηγήσεις ηλικιωμένων Μικρασιατών από τις μνήμες που είχαν από τους προγόνους τους. Η εκδήλωση διανθίστηκε με τραγούδια από το νεοσύστατο φωνητικό-χορωδιακό σύνολο του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαριάννας Σαμαρτζή. Ο κ. Τσούτσας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου ενώ παρουσίασε και ιστορικά στοιχεία που ανέδειξαν ότι ο πρώτος Μικρασιάτικος Σύλλογος στον Αλμυρό ιδρύθηκε το 1918 με επωνυμία «Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Προσφύγων Αλμυρού» και σκοπό «την αλληλοβοήθεια περί των εν γένει αναγκών των προσφύγων».
Η όμορφη εκδήλωση τελείωσε με απονομή αναμνηστικού διπλώματος στον κ. Λειμονή από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γαρδικλή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Έσερίδης, ο πρόεδρος των Καππαδόκων Αργιλοχωρίου κ. Ζιγγιρίδης και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…