• 15 Μαΐου, 2017

Η Γιορτή λήξης των Κατηχητικών της Επαρχίας Αλμυρού

Η Γιορτή λήξης των Κατηχητικών της Επαρχίας Αλμυρού

Το απόγευμα της Κυριακής  14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Ευαγγελίστριας, η γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Επαρχίας Αλμυρού.

Σε άκρως καλοκαιρινό και κατανυκτικό κλίμα, τα παιδιά των κατηχητικών, στη φετινή γιορτή ανέλαβαν να παρουσιάσουν βίους Αγίων. Το κατηχητικό του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου παρουσίασε τον βίο του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις. Το κατηχητικό του Ι.Ν Αγίου Νικολάου παρουσίασε τον βίο του Αγίου Απόστολου του Νέου και το κατηχητικό του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης παρουσίασε τον βίο του Αγίου Εφραίμ. Στη γιορτή συμμετείχε και το κατηχητικό σχολείο της 111 Πτέρυγας Μάχης, παρουσιάζοντας τον Όσιο Συμεών τον Ανυπόδητο, ενώ τελευταίο εμφανίστηκε το κατηχητικό του Ι.Ν Ευαγγελίστριας παρουσιάζοντας τον βίο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντω.

Το παρών έδωσαν πολλοί γονείς και συγγενείς των παιδιών. Ακόμη, παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, γραμματέας του γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Δημητριάδος, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Γιαννιός, υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας Αλμυρού και οι ιερείς π. Χρήστος Μπούντης, π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, π. Αιμιλιανός Χικάρος προϊστάμενος του Ναού που φιλοξένησε την εκδήλωση και ο π. Φώτης Τσομπάνογλου.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…