• 10 Μαΐου, 2017

“Στο Δρόμο” ο Αλμυρός με τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Γιώργο Λέντζα – Βοήθησαν στο bazaar της “Κασσαβέτειας”

“Στο Δρόμο” ο Αλμυρός με τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Γιώργο Λέντζα – Βοήθησαν στο bazaar της “Κασσαβέτειας”

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μάϊου 2017, πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπικό bazaar στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού. Οι φορείς του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Κασσαβέτειας, σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, το ΕΠΑΛ Αλμυρού και το Λύκειο Ν. Αγχιάλου αποφάσισαν να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση, με κατασκευές των παιδιών και να προσφέρουν τα έσοδα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η αξιέπαινη προσπάθεια του ιδρύματος βρήκε άμεση ανταπόκριση τόσο από τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής μας, όσο και από τους συντελεστές της εκπομπής «Στο Δρόμο» με παρουσιαστές τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Γιώργο Λέντζα που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του κοινωνικού λειτουργού του Ιδρύματος κ. Λεωνίδα Κωτούλα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Ευμορφία Σαμαρά, η ιδέα για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση και να καλέσουν τους συντελεστές της εκπομπής ήταν του κ. Λεωνίδα Κωτούλα. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος το δέχτηκε και εφόσον δεν υπήρχε πρόβλημα και από το Υπουργείο, διοργανώθηκε αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση.

Ακολουθούν δηλώσεις των συμετεχόντων.

Λεωνίδας Κωτούλας: «Αρχικά, θεωρώ ότι ο Γιώργος Μαυρίδης είναι ένα άτομο που μπορεί να επηρεάσει τους νέους. Το προηγούμενο καλοκαίρι επικοινώνησα μαζί του, του είπα πως είμαι κοινωνικός λειτουργός σε φυλακές ανηλίκων. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μου και κάναμε μια πολύ ωραία εκδήλωση στον Άγιο Δημήτριο. Από τότε κρατήσαμε επαφή και αφού ξεκίνησε τη νέα του εκπομπή μου είπε ότι ήθελε πολύ να κάνουμε κάτι με τις φυλακές ανηλίκων σε συνεργασία όμως και με τα σχολεία της περιοχής. Αξίζει να αναφέρω πως έχουμε σχολεία και μέσα στο ίδρυμα και σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε κάτι από κοινού. Επίσης έχω και παιδιά που έρχονται σχολείο στον Αλμυρό. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε χειροτεχνίες και τα έσοδα από το bazaar να τα δώσουμε στην «Κιβωτό του Κόσμου». Για εμάς δεν έχει σημασία μόνο να έχουμε την ανάγκη να μας προσφέρουν πράγματα και να μας στηρίζουν, θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς όπου μπορούμε. Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται σήμερα θα είναι καλό για τον Αλμυρό, αφού θα προβληθεί μέσα από την εκπομπή του Γιώργου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους διευθυντές και τους μαθητές των σχολείων».

Κώστας: «Μου αρέσει πολύ που έρχομαι σχολείο στον Αλμυρό. Ξεφεύγω από το περιβάλλον του ιδρύματος, νιώθω ελεύθερος. Όταν επιστρέφω στο Ίδρυμα είμαι χαρούμενος γιατί έχω περάσει μια εποικοδομητική μέρα στο σχολείο με τους φίλους μου».

Αστέρης: «Νιώθω πολύ χαρούμενος με το φιλανθρωπικό bazaar, γιατί θα βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Φώτης Κλησσιάρης (μαθητής Γενικού Λυκείου Αλμυρού): «Για τη σημερινή μέρα, πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά από τις φυλακές να τους δίνεται η ευκαιρία να λαμβάνουν μέρος σε εκδηλώσεις και άλλα μέρη όπως σήμερα στον Αλμυρό. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε ότι δεν είναι στο περιθώριο και μπορούν να ενταχθούν ξανά μέσα στην κοινωνία».

Φώτης Αγγελαδάκης (Λύκειο Αγχιάλου): «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη για όλους μας. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά του Ιδρύματος η ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν. Είναι μεγάλη μας χαρά που σε αυτή την πρωτοβουλία μας στηρίζουν και δημόσια πρόσωπα με την παρουσία τους».

 

Γιώργος Λέντζας: «Η εμπειρία που ζήσαμε αυτές τις τέσσερις μέρες ήταν μοναδική. Μπήκαμε στο περιβάλλον των παιδιών, είδαμε την καθημερινότητά τους και ακούσαμε τις ανησυχίες τους. Είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον που έδειξαν και η προθυμία τους να προσφέρουν ότι μπορούν σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του Αλμυρού για τη στήριξη που έδειξε και να ζητήσουμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε».

 

Ευχαριστούμε τους συντελεστές της εκπομπής για την προβολή του Αλμυρού και την ενεργό συμμετοχή τους στο bazaar, αλλά και τους κρατουμένους και φορείς της “Κασσαβέτειας” για το όμορφο απόγευμα.

 

Χριστίνα Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξανάσμιξαν 50 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους…1974-2024

Ξαναχτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου 24-08-2024 το κουδούνι του επιστάτη, του συγχωρεμένου κυρ’ Γιώργη Ξιφάρη, στο…
Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Αρχή της Ινδίκτου – Κήρυγμα Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού

Από σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, αρχίζει μια νέα περίοδος της Εκκλησίας μας. Από σήμερα αρχίζει το…