• 8 Μαΐου, 2017

Εκλογές και επίτευξη στόχων για την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας – Έκδοση 6-5-2017

Εκλογές και επίτευξη στόχων για την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας – Έκδοση 6-5-2017

Ο Αλμυρός διαμόρφωσε καταλυτικά το αποτέλεσμα της κάλπης

3η Πανελλαδικά η Μαγνησία σε αριθμό μελών

 

Η οργάνωση της ΟΝΝΕΔ ανήκει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτήν εντάσσεται η νεολαία του κόμματος. Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλυθεί η οργάνωση μετά το συνέδριο του κόμματος του 2016, παρακίνησε την προσπάθεια επανίδρυσής της, διορίζοντας μια διοικούσα επιτροπή στο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Σε εκείνο το συνέδριο πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη μορφή εγγραφής των μελών της οργάνωσης, καθώς οι εγγραφές έγιναν ηλεκτρονικά. Ο αριθμός των νέων μελών άγγιξε τις 30.000. Τότε εκλέχθηκε ο πρόεδρος και μια κεντρική επιτροπή 100 ατόμων εκ των οποίων τα 3 ανήκουν στη Μαγνησία και ένα εκ των τριών από τον Αλμυρό.

Η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου, με τις νομαρχιακές και τοπικές εκλογές. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Μαγνησία είναι ο 3ος Νομός σε εκλογή μελών (1.249) και έρχεται πίσω από τη Β’ Αθηνών και Α’ Θεσσαλονίκης.

Στο νομό Μαγνησίας ψήφισαν συνολικά 425 άτομα, στις κάλπες που είχαν στηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ρήγα Φεραίου και στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Βόλο.

Η κατανομή ψήφων στη Μαγνησία

Πρόεδρος για το Νομό Μαγνησίας εκλέχθηκε ο Γιώργος Εμμανουηλίδης με έξι ψηφοδέλτια διαφορά από τον συνυποψήφιό του Θανάση Μόρα. Στο Βόλο ο κ. Εμμανουηλίδης έλαβε 140 ψηφοδέλτια, ενώ ο κ. Μόρας 164. Στον Αλμυρό από τα 77 ψηφοδέλτια ο κ. Εμμανουηλίδης έλαβε 59 και ο κ. Μόρας 13. Στο Βελεστίνο 18 ψηφοδέλτια έλαβε ο κ. Μόρας και 5 ο κ. Εμμανουηλίδης. Στα εκλογικά κέντρα του Πηλίου και των Νησιών ο κ. Εμμανουηλίδης έλαβε 6 και ο κ. Μόρας 9. Συνολικά, ο κ. Εμμανουηλίδης έλαβε 207 ψηφοδέλτια και ο κ. Μόρας 201.

Η κατανομή ψήφων στον Αλμυρό

Στη ΔΗΜΤΟ Αλμυρού είχαμε 6 υποψηφίους από τους οποίους εκλέχθηκαν οι 5. Τις περισσότερες ψήφους συγκέντρωσε ο Σπύρος Βαλαμούτης (41) και ακολούθησαν, η Θεοδώρα Καλτσά (25), ο Γιώργος Βαλωμένος (20), ο Επαμεινώνδας Μποτός (18), ο Παναγιώτης Τσαμανής (18) και ο Γιάννης Τσαντούρης με (17) ως Α΄ Επιλαχών. Στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων και της δυναμικής της συμμετοχής συνετέλεσε ιδιαίτερα ότι ο Βουλευτής που εκπροσωπεί τη Μαγνησία για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Χρήστος Μπουκώρος κατάγεται από τον Αλμυρό.

 

γιάννης μαμούρας

Δηλώσεις Γιάννη Μαμούρα και Σπύρου Βαλαμούτη

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ κ. Γιάννης Μαμούρας έκανε μια σημαντική προσπάθεια για την εγγραφή και τη συμμετοχή των μελών του Αλμυρού και με αυτό τον τρόπο πέτυχε ο Αλμυρός να έχει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση.

Σε δήλωσή του στο «Λαό» ανέφερε: «Ο 1ος στόχος της νεοεκλεγείσας οργάνωσης, είναι η αύξηση της συμμετοχής και η αύξηση των μελών της. Αυτό που θέλουμε είναι οι νέοι να βρεθούν κοντά στην πολιτική. Να γνωρίσουν τις φιλελεύθερες αρχές της οργάνωσης. Να συμβάλλουμε έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις για μείζονα προβλήματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση, η υψηλή φορολογία, η παιδεία και να πραγματοποιήσουμε δράσεις που θα αναδείξουν συγκριτικά πλέον τον τόπο μας.

Αν και διανύουμε μια απολιτίκ εποχή όπου οι νέοι δηλώνουν απογοητευμένοι, ο Αλμυρός εμφανίζει μια έντονη δυναμική καθώς οι εγγραφές έχουν φτάσει τις 190. Οι νέοι του Αλμυρού συμμετέχουν μαζικά και είναι έτοιμοι να δώσουν το στίγμα τους. Ο πρόεδρος της ΝΕΦΕ Γιώργος Βρεττάκος και τα μέλη της, κατόρθωσαν να επιτύχουν μια άρτια και καθαρή διαδικασία».

 

Ο πρώτος σε ψήφους στη ΔΗΜΤΟ Αλμυρού, Σπύρος Βαλαμούτης, δήλωσε στο «Λαό»: «Η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τις εκλογές της οργάνωσης, ήταν υποδειγματικά ήρεμη και καθαρή. Είμαστε χαρούμενοι που ανταμειφθήκαμε για τον αγώνα μας και θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν με την ψήφο τους».

 

Χριστίνα Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Ζ. Μακρή κεντρική ομιλήτρια στην ΟΝΝΕΔ για τη σχολική βία 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν κεντρική ομιλήτρια…
Ο Αρ. Μπασδάνης παρουσίασε τους υποψηφίους του “Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος”

Ο Αρ. Μπασδάνης παρουσίασε τους υποψηφίους του “Ανεξάρτητου Επιμελητηριακού Κινήματος”

Σε εγκάρδιο κλίμα και με όρους αποφασιστικότητας και δυναμικής για την επιχειρηματικότητα του αύριο πραγματοποιήθηκε το…
Εκλογές επιμελητηρίου: Παρουσιάζει 50 υποψήφιους ο Αρ. Μπασδάνης

Εκλογές επιμελητηρίου: Παρουσιάζει 50 υποψήφιους ο Αρ. Μπασδάνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ   Το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ο επικεφαλής και Πρόεδρος του…