• 3 Μαΐου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 29-4-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 29-4-2017

Πληρωμή διδάκτρων με κατσίκια 

Οι γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δίδακτρα για το σχολείο των παιδιών τους στη Ζιμπάμπουε, θα μπορούν να προσφέρουν σαν… πληρωμή κατσίκια ή πρόβατα. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Λάζαρους Ντόκορα, τα σχολεία θα πρέπει να δείχνουν ευελιξία όσον αφορά τα απαιτητικά δίδακτρα για γονείς, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν σε μετρητά.  Ετσι, όπως τόνισε, θα πρέπει τα σχολεία να δέχονται όχι μόνο χρήμα, αλλά και πληρωμή σε είδος και σε υπηρεσίες. «Εάν για παράδειγμα υπάρχει κάποιος οικοδόμος, θα πρέπει να του δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει και να προσφέρει με την εργασία του κάτι στο σχολείο για την πληρωμή των διδάκτρων» εξηγεί. Ορισμένα σχολεία κυρίως αγροτικών περιοχών ήδη δέχονται τα ζώα ως πληρωμή.

 

Μαρίααα.α.α.!!! Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Πάνε τα αρνάκια σου Μπουρλάκο μ’… πάνε…

 

Η ΔΕΗ προσέλαβε καλλιτεχνικό διευθυντή

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Την ώρα που η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της, και αποστέλλει εξώδικα σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την πρόσληψη ενός μουσικού με μισθό 1.875 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία για οκτώ μήνες, έναντι συνολικής αμοιβής 15.000 ευρώ. Δηλαδή, μηνιαίως οι απολαβές του θα είναι 1.875 ευρώ.

Το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή θα πρέπει να διαθέτει άριστες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, να είναι συνεργάσιμος, αποτελεσματικός, με προσωπική ευαισθησία και με καλή επικοινωνία, αλλά και να διαθέτει εμπειρίες συγκέντρωσης, αξιοποίησης και οργάνωσης χορωδών.

Ποια είναι όμως η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ;

Σύμφωνα με το site της επιχείρησης, η χορωδία της εταιρείας ιδρύθηκε το 1978, με τη ΔΕΗ να ενισχύει με κάθε τρόπο οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα η χορωδία να έχει επιδείξει ένα πλούσιο μουσικό έργο, συμμετοχές σε σημαντικές εκδηλώσεις και συνεργασίες με διάσημους συνθέτες (Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκο, Β. Παπαθανασίου, Γ. Μαρκόπουλο κ.λπ.).

Η χορωδία της ΔΕΗ έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παναθηναϊκό Στάδιο, Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, Λυρική Σκηνή). Ακόμη, έχει πάρει μέρος σε αθλητικές εκδηλώσεις όπως: στις τελετές έναρξης και λήξεις των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών το 2004, στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης και στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου το 1997, κι έχει συμμετάσχει σε χορωδιακά φεστιβάλ στο εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κ.λπ.).

Τα μουσικά σύνολα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από μια ομάδα υπαλλήλων της ΔΕΗ που αγαπούσε το χορωδιακό τραγούδι. Έχουν πραγματοποιήσει πάρα πολλές εμφανίσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονται σε χώρους όπου η ΔΕΗ δραστηριοποιείται, ως μια πολιτιστική προσφορά προς τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

 

Πρόταση!

Προτείνουμε τον Δήμο Αλμυρού να καλέσει την χορωδία να πραγματοποιήσει συναυλίες κατά τα συσίτια των Κέντρων Γαλήνης και της διανομής τροφίμων των φορέων του Αλμυρού στις άπορες οικογένειες.

Προτεινόμενο ρεπερτόριο:

Δεν μπορώ να πληρώσω ΔΕΗ μανούλα μ’ δεν μπορώ

Εισ’ τον αφρό, εισ’ τον αφρό της θάλασσας, τους λογαριασμούς, θε να, θε να πετάξω…

Χάσαμεν το φως, το ηλεκτρικό, ελάβαμεν επιστολή διακοπής ρεύματος

Μου ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια (για να πληρώσω το ρεύμα) και, μ’ έχεις και κοιμάμαι, κοιμάμαι στα σκοτάδια…

 

«Μου ’κοψαν απόψε το ρεύμα

κι η απουσία σου φωτιά

Πάνω που ’χα συνηθίσει

(όλα τα φώτα ανοιχτά)»

 

«Θέλω χρώμα

Θέλω ρεύμα

Και στο σπίτι

Και στο πνεύμα» (Μαζώ)

 

Χασίς εδώ, χασίς εκεί… Χασίσι παραπέρα

Καθημερινά λαμβάνουμε Δελτία Τύπου από τις αστυνομικές αρχές για συλλήψεις ατόμων, που στην κατοχή τους βρέθηκαν μικρές ή μεγάλες ποσότητες κάνναβης… Μην ψάχνετε να βρείτε που το έχει ρίξει ο έλληνας κύριοι… Ούτε στα ποτά, ούτε στα ξενύχτια είναι η απάντηση.

 

Εργατική Πρωτομαγιά – Απορίες…

Απορία πρώτη: Εσείς σε ποιο αρνί επάνω θα ξεσπάσετε την αγωνιστική σας ορμή για καλύτερη ποιότητα ζωής, συνθήκες εργασίας και δίκαιους μισθούς; Απορία δεύτερη: Την Τρίτη 2 Μαΐου και έπειτα, ποιος θα βελάζει; Το θύμα ή ο θύτης της… Πρωτομαγιάς; Μπεεεε…

 

Θα γίνει της…

Θα γίνει της αναλογικής στις επόμενες δημοτικές εκλογές στον Αλμυρό… Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται και οργανώνονται από τούδε και στο εξής, απροκάλυπτα και καλά κάνουν.

 

βιβη φωτο

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…