• 28 Απριλίου, 2017

Δηλώσεις Δημάρχου – “Δεν αθωώθηκε η Στάχτου”

Δηλώσεις Δημάρχου – “Δεν αθωώθηκε η Στάχτου”

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, σχετικά με τη σημερινή εκδίκαδη της υπόθεσης μετά από μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμιση από τις συνδικαλίστριες Θάλεια Στάχτου και Εύη Καρυδάκη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας.

Στην ερώτησή μας αν θέλει να σχολιάσει την αθώωσή τους μας απάντησε:

“Δεν αθωώθηκαν. Ποιός σας είπε ότι αθωώθηκαν; Η υπόθεση κατέπεσε στο αρχείο, εφόσον το δικαστήριο απεφάνθη ότι επρόκειτο για εξύβριση και όχι συκοφαντική δυσφήμιση και τους προστατεύει ο Νόμος Παρασκευόπουλου.

Είναι ντροπή να θίγεται το όνομα ενός Δημάρχου και η υπόληψή του, όταν επί 40 χρόνια εκλέγεται στις πρώτες θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η κοινωνία γνωρίζει ότι κάποιοι παραπληροφορούν, άλλοτε ως μάρτυρες για φασίζουσες νοοτροπίες, ενώ εμείς εκπροσωπούμε την εντολή που μας έδωσαν οι Δημότες με πλήρη διαφάνεια, εντιμότητα και νομιμότητα.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν αποθρασυνθεί με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και Δημάρχους να αποκαλούν Δημοτικούς Συμβούλους, “βλάκες” στο Δημοτικό Συμβούλιο, να έχουν ιδιωτικούς γραμματείς, να αυθαιρετούν με παρανομία, αυτοί όλοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάποιοι κύριοι οι οποίοι κατά την άποψη πολλών  παρανόμησαν, με στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν μέσα από την ΕΔΕ την οποία θα διενεργηθεί στη συνέχεια, θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάποιοι κύριοι οι οποίοι σήμερα απολαμβάνουν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων και μόνο τα προνόμια και έχουν ξεχάσει τις υποχρεώσεις έναντι των πολιτών, θα τιμωρούνται. Είναι πρωτόγνωρο και σε κανένα άλλο ταξικό χώρο, δεν προπληρώνονται οι εργαζόμενοι, χωρίς να έχουν δουλέψει. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα σήμερα, να κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι αυθαιρέτησε εναντίον τους με φασίζουσες νοοτροπίες;

Οι υπάλληλοι οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν εργασίες έξω, όταν το θερμόμετρο θα έχει μόνιμη θερμοκρασία από 21-22 βαθμούς, έχουν γελαστεί. Πληρώνονται για 365 μέρες το χρόνο και θα δουλεύουν 365 μέρες τον χρόνο. Κάποιοι άλλοι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι έδιωχναν τους πολίτες και να τους λένε να επανέλθουν με το ίδιο αίτημα μετά από 3-4 μέρες, για να πάρουν την απάντησή τους χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο… και αυτοί είναι γελασμένοι. Τα στοιχεία με τα οποία τιμώρησα τους υπαλλήλους μέχρι σήμερα, όπως να πίνουν τον καφέ τους στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα 10-11 το πρωί και αυτοί θα τιμωρηθούνε. Σήμερα ο Δήμος θα δουλέψει με άλλη φιλοσοφία, με άλλον Δήμαρχο και άλλη Δημοτική Αρχή… Αυτά που ήξεραν, τελείωσαν.  Όσο για την κυρία Καρυδάκη και την κυρία Στάχτου, ότι έμαθαν να μπουκάρουν στα Δημοτικά Συμβούλια, ας το ξανακάνουν. Ως Δήμαρχος, έχω δώσει ό,τι δικαιούνται οι εργαζόμενοι σήμερα και όχι μόνο αυτά και πολύ περισσότερα από αυτά  που δικαιούνται, όπως μπουφάν, καπέλα, μπλουζάκια, ρούχα, άρβυλα. Δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτε. Είναι πρωτοφανές σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους. Την επόμενη εβδομάδα θα καλέσω μια επιτροπή από την Ομοσπονδία των ΟΤΑ των Αθηνών και θα αναφέρω όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Κάποιοι άλλοι υπάλληλοι, με την υπαιτιότητα των οποίων υπάρχουν απωλεσθέντα του Δήμου, πάνω από ένα εκατομμύριο, θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη. Η Δημοτική μας Αρχή, δεν κάνει πίσω σε κανένα και δεν λέμε ψέματα σε κανένα. Αυτή την αρχή θα εφαρμόσουμε, είτε τους αρέσει, είτε όχι.

Στον Δήμο Αλμυρού 3.000 ρολόγια δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη, με ευθύνη κάποιων. 2.700 ρολόγια πληρώνουν από 1-35 τετραγωνικά. 44 επιχειρήσεις δεν πληρώνουν Δημοτικά τέλη… κάποιες άλλες όμως πληρώνουν. Όποιες ήταν της αρεσκείας τους, δεν πλήρωναν και όποιες ήταν ενάντια στη συμπάθειά τους πλήρωναν. Τα έσοδα στις βιομηχανίες ήταν 50.000 και σήμερα είναι 90.000. Πως θα συμπεριφερθούμε στους υπαλλήλους αυτούς; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν; Η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος εργαζόμαστε πάρα πολλές ώρες και θα τηρήσουμε όλα όσα είπαμε, μέχρι την τελευταία ημέρα. Δεν υπάρχει αλαζονεία, όλοι μας είμαστε στον ιδιωτικό τομέα από την ηλικία των 20 χρονών. Χαρακτηριζόμαστε ένας Δήμος πρότυπο, γιατί έχουμε ταμείο και πληρώνουμε, όταν μας άφησαν χρέη του Νομικού Προσώπου 327 χιλιάδες και χώρια αυτά του Δήμου. Δεν είχαν χρήματα για ένα τσουβάλι οι Πρόεδροι τσιμέντο. Τα ξέρουν αυτά όσοι διετέλεσαν σε θέσεις με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Όσο προσπαθούσαν κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου, να τα κουκουλώσουν τα οικονομικά του Δήμου, θα βγει το πόρισμα της ΕΔΕ και τότε θα τα ξαναπούμε.”


Σχετικά Άρθρα

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…