• 25 Απριλίου, 2017

Πάμε για τένις με τον Ε.Ο.Σ. – Εσείς; – Έκδοση 22-4-2017

Πάμε για τένις με τον Ε.Ο.Σ. – Εσείς; – Έκδοση 22-4-2017

Ο ΕΟΣ Αλμυρού δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια διέξοδο για όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ασχοληθούν με ιδιαίτερα αθλήματα και δράσεις.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον έφορο των τμημάτων τένις του ΕΟΣ κ. Στέργιο Ξυνό, ο οποίος μας μίλησε σχετικά με τις δράσεις του ΕΟΣ γύρω από την ανάπτυξη του αθλήματος στον Αλμυρό.

«Τα πρώτα τμήματα τένις, δημιουργήθηκαν πριν 3 χρόνια περίπου. Προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, με κίνητρο το ενδιαφέρον των παιδιών μας, να ασχοληθούν με το άθλημα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στα 30 παιδιά και 10 ενήλικες, στα τμήματά μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ως άθλημα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Για παράδειγμα μπορεί να ξεκινήσει κάποιο παιδάκι από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα και ενήλικες. Προπονητής μας είναι ο Γιώργος Γαροφαλάκης.

Οι προπονήσεις μας γίνονται στο κλειστό γήπεδο του ΕΠΑΛ. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος και οι ώρες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο είναι περιορισμένες. Αυτός είναι ο λόγος που τη φετινή χρονιά δεν διαφημίσαμε τα τμήματα τένις, καθώς δεν μπορούσαμε πρακτικά, να τα αυξήσουμε.

Το θετικό είναι πως ετοιμάζουμε τα γήπεδα που υπάρχουν στο Κουρί. Έχουμε προμηθευτεί με ελαστικό χρώμα που είναι ειδικό ώστε να υπάρχει ελαστικότητα στο γήπεδο, αλλάζουμε φορά στο γήπεδο και γίνονται εργασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμα όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μέχρι να ολοκληρωθούν τα γήπεδα και να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την διενέργεια αγώνων, εργαζόμαστε κυρίως στο να προωθούμε το άθλημα, κάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα βήματα για τη γρήγορη ολοκλήρωση των έργων. Συμμετέχουμε σε φιλικά τουρνουά προς το παρόν, όπως του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Λαμβάνοντας μέρος σε τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίζουν με διαφορετικούς αντιπάλους αλλά και να κοινωνικοποιούνται.

Είναι γεγονός ότι το τένις διαδίδεται στην Ελλάδα περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Σε αυτό συμβάλλει το ότι πολλά παιδιά που αποφοιτούν από τα ΤΕΦΑΑ το επιλέγουν ως άθλημα ειδικότητας.

Δημιουργήσαμε τα τμήματα στον ΕΟΣ, γιατί θέλαμε να υπάρχει κάτι οργανωμένο, με προπονητή, έτσι ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί και να μάθουν τα παιδιά να παίζουν σωστά. Το τένις χρειάζεται, αλλά και αναπτύσσει διαφορετικές δεξιότητες από τα αθλήματα που γνωρίζουμε, όπως μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει μικρότερος κίνδυνος τραυματισμών. Είναι πολύ καλή αεροβική γυμναστική και όποιος την ακολουθεί γυμνάζεται  πνευματικά αλλά και σωματικά.

Εκ μέρους όλων όσων ασχολούμαστε με το τένις του ΕΟΣ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πέτρο Μπίρη, προπονητή και χορδιστή ρακετών και τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη που μας έχουν βοηθήσει με την προετοιμασία των γηπέδων στο Κουρί. Την εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού» και το site e-almyros.gr για την στήριξη και την προβολή. Σας ευχαριστώ.»

Χριστίνα Τοσούδη

 


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…