• 13 Απριλίου, 2017

Υπέροχο θέαμα στο 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης video

Υπέροχο θέαμα στο 28ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνιστικής αναρρίχησης  video

Στον Αλμυρό στις 8 και 9 Απριλίου διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα δυσκολίας, ταχύτητας και bouldering. Στο 28ο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 110 αθλητές από 17 Συλλόγους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αγωνιστική αναρρίχηση, είναι ολυμπιακό άθλημα πλέον και κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση των αθλητών που την επιλέγουν.

Στα αγωνίσματα της δυσκολίας και ταχύτητας συμμετείχαν όσοι προκρίθηκαν από τους περιφερειακούς αγώνες του Αιγινίου και των Αχαρνών.

Στον αγώνα του bouldering συμμετείχαν άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, και νεάνιδες, οι οκτώ πρώτοι στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων από την κατάταξη των δύο αγωνισμάτων δυσκολίας και ταχύτητας του Σαββάτου 8/4 και οι τρείς πρώτοι στις κατηγορίες παμπαίδων και πανκορασίδων από την κατάταξη των δύο αγωνισμάτων δυσκολίας και ταχύτητας του Σαββάτου 8/4.

Για την κατάταξη των αθλητών στο σύνολο των αγωνισμάτων του φετινού πρωταθλήματος ακολουθήθηκε ο κανονισμός της διεθνούς ομοσπονδίας IFSC.

Στο αγώνισμα της ταχύτητας ανακηρύχθηκαν οι αθλητές που κατέχουν το πανελλήνιο ρεκόρ (ανδρών και γυναικών).

Αξίζει να δείτε τα βίντεο των αγώνων στο e-almyros.gr ή στο κανάλι μας στο youtube “Λαός Αλμυρού”, ιδιαίτερα όσοι δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ αγώνες αναρρίχησης.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η προσπάθεια των αθλητών. Σε κάθε κατηγορία απαιτούνται ιδιαίτερες αθλητικές δεξιότητες και απαιτούν σκληρή προπόνηση για να φτάσει ο αθλητής σε επίπεδο πρωταθλητή. Ο ΕΟΣ Αλμυρού, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος.

Απολαυστική η ηλιόλουστη μέρα για τους αθλητές και θεατές στο όμορφο Κουρί, βοήθησε στη διεξαγωγή των αγώνων.

Πάντα κάτι λείπει… Κάτι δεν είναι σωστό. Το άδειο προσωπικό «θεωρείο» του Χρήστου Μπουκώρου, στην κορυφή της ομώνυμης πίστας αναρρίχησης, τράβηξε τα βλέμματα φίλων του αγωνίσματος, φίλων του Χρήστου. Φόρος τιμής, λοιπόν, η συμμετοχή των συλλόγων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, η εργασία όσων επιμένουν να προωθούν την αγωνιστική αναρρίχηση στον Αλμυρό. Συνεχίζουμε… “over… the top”, όπως κάνει σε κάθε πανηγυρισμό του στην κατάκτηση της πίστας, ο προπονητής μας αναρρίχησης του ΕΟΣ. Όσοι ήρθαν στο boulder, ξέρουν τι εννοούμε.

Τσιντσίνη Βιβή

Περήφανο μέλος του ΕΟΣ Αλμυρού

 


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…