• 7 Απριλίου, 2017

Διευκρινίσεις για δημοτικά τέλη ΑΕΙΦΟΡΟΥ – Καταγγελίες – Καυγάς Καλλέ – Χριστοδούλου (video)

Διευκρινίσεις για δημοτικά τέλη ΑΕΙΦΟΡΟΥ – Καταγγελίες – Καυγάς Καλλέ – Χριστοδούλου (video)

Κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου -Πέμπτη 6 Απριλίου 2017- με αφορμή το 12ο θέμα για διατύπωση γνώμης επί του φακέλλου μελέτης περιβάλλοντος και τις τροποιήσεις αυτού, της εταιρίας “ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ Α.Ε.” που λειτουργεί στη θέση “Τσιγκέλι” του Δήμου Αλμυρού Ν. Μαγνησίας, ο Νίκος Τσανής, επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης, έθεσε καυτά ερωτήματα προς τον Δήμο και τις υπηρεσίες αυτού.

“Υπάρχει εργασία κατά την οποία ο Δήμος διευκολύνει την εταιρία; Ποια είναι τα δημοτικά τέλη που πληρώνει. Έχω πληροφορίες ότι δεν παίρνει δημοτικά τέλη και αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην περιοχή του Αλμυρού…. Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ανήκει στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ με έδρα το Βέλγιο… Σας το είχα αναφέρει παλαιότερα. Επαναφέρω το θέμα. Ζητάω τα στοιχεία με τους χωριστούς λογαριασμούς πληρωμής της εταιρείας. Αν υπάρχουν αυτοί, λήγει το θέμα.”

Επί της ουσίας του θέματος δεν υπήρχαν ενστάσεις. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καλές, θα έκλεινε το θέμα χωρίς την τοποθέτηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, Θανάση Χριστοδούλου, ενώ το πρωτόκολλο θέλει την ψήφο και τοποθέτηση εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας.

Στο παρελθόν σε θέμα που απαιτούνταν και πάλι η τοποθέτηση του κ. Χριστοδούλου και ενώ παρευρισκόταν στην αίθουσα, δεν είχε δοθεί ο λόγος ούτε ερωτήθηκε για την ψήφο του ο Πρόεδρος, παρά μετά από διαμαρτυρία και παρέμβασή του.

Με την αφορμή λοιπόν, της επανάληψης του ίδιου σκηνικού, διαμαρτυρήθηκε έντονα ο κ. Χριστοδούλου, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι υποβαθμίζει το Συμβούλιο και τους Προέδρους Κοινοτήτων.

Θ. Χριστοδούλου: “Πήγατε να κλείσετε θέμα χωρίς να διαβάσετε την απόφαση του Τοπικού του Πλατάνου και χωρίς την ψήφο του Προέδρου. Θέλουμε διευκρινίσεις για να γνωμοδοτήσουμε για την ΑΕΙΦΟΡΟ. Αναφέρονται νερά, πομώνες… τι είναι αυτές οι εργασίες; Επιπλέον, γίνονται οι έλεγχοι από την Περιφέρεια; Η άδειά της ΑΕΙΦΟΡΟΥ έχει λήξει από τον 10ο μήνα;”

Ν. Καλλές: “Με εξαναγκάζει να κάνω τοποθέτηση και να είναι σκληρή. Οι μόνοι που πληρώνονται είναι οι  Πρόεδροι, ούτε όλοι οι Αντιδήμαρχοι, ούτε οι Σύμβουλοι. Αυτοί είναι οι Πρόεδροι.

Θ. Χριστοδούλου: “Υποβαθμίζεις το Δημοτικό Συμβούλιο… Δυο φορές δεν ζητάς από Πρόεδρο να ψηφίσει”

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Δημοτικό Συμβούλιο 6-4-2017 10


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…