• 6 Απριλίου, 2017

Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς παιδιάτρους έχει μείνει η Μαγνησία και το Κ.Υ. Αλμυρού

Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς παιδιάτρους έχει μείνει η Μαγνησία και το Κ.Υ. Αλμυρού

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας τις σημαντικές ελλείψεις σε παιδιάτρους στις Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Μαγνησίας. Την ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας συνυπογραφεί και ο βουλευτής Επικρατείας, Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σημαντικές ελλείψεις σε παιδιάτρους ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αλμυρού, Βελεστίνου και Σκοπέλου παραμένουν εδώ πολύ καιρό χωρίς παιδίατρο, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται προς την πόλη του Βόλου, κάθε φορά που πρέπει να επισκεφθούν τον παιδίατρο, με το όποιο οικονομικό βάρος συνεπάγεται αυτή η μετακίνηση. Ειδικότερα για όσους κατοικούν στα νησιά η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι μετακινήσεις τους, προς την πόλη του Βόλου, είναι τις περισσότερες φορές απαγορευτικές λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η έλλειψη μιας τόσο σημαντικής ειδικότητας από το ιατρικό δυναμικό των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, όπως αυτή του παιδιάτρου, δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους της περιφέρειας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς προτίθεται να καλύψει τα λειτουργικά κενά σε παιδιάτρους σε όλες τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Μαγνησίας;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…