• 3 Απριλίου, 2017

Κόντρα Προέδρου ΔΕΥΑΑΛ και ενοίκου για τη ζημιά στον αγωγό αποχέτευσης

Κόντρα Προέδρου ΔΕΥΑΑΛ και ενοίκου για τη ζημιά στον αγωγό αποχέτευσης

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου, υπόγειο κεντρικής πολυκατοικίας του Αλμυρού πλημμύρισε με βοθρολύματα όταν βούλωσε κεντρικός αγωγός ακαθάρτων, πλησίον του Μουσείου Αλμυρού. Το πλήρες ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Μετά τη δημοσίευση στα σχόλια που μπορείτε να γράφετε κάτω από τα άρθρα μας, άρχισε ένα πινγκ-πονγκ κατηγοριών μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΑΛ και ενοίκου της πολυκατοικίας η οποία υπέστη ζημιές στις αποθήκες του υπογείου της.

Δημοσιεύουμε τα κείμενα των δυο, γιατί ίσως αυτό το (όχι μεμονωμένο) περιστατικό, να αφορά όλους μας:

30-3-2017 10 μ.μ.

Τι μεγάλη έκληξη!!!! ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Ηλίας Δαλακούρας, έσπευσε αμέσως να αποποιηθεί των ευθυνών, λες και ο αγωγός που βούλωσε, ήταν του γείτονα και όχι της ΔΕΥΑΛ. Πάσα το μπαλάκι και οι ευθύνες αλλού. Εγω το ξέρω αλλιώς, μακριά απο τον @@@@ μου και ας είναι και στου αδερφού μου!!!
Ερώτηση: υπάρχει συνεργείο που έχει αναλάβει την συντήρηση της αποχέτευσης; Αν ναι, καθε πότε κανει έλεγχο και καθαρισμό; Το ελέγχει κανείς αρμόδιος;
Κλείνοντας να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω την ΔΕΥΑΛ και τον Δήμο Αλμυρού, οι οποίοι ελαμψαν δια της απουσίας τους… Την ωρα που 12 οικογένειες πάλευαν στην κυριολεξια με τα σκ@@@, για να σώσουν οτι προλάβαιναν, ούτε ενας υπεύθυνος δεν πέρασε μια βόλτα για να δει τα χαλια τους… Μόνο να εισπράτουν δημοτιά τέλη, δημοτικούς φόρους και ότι σκεφτούν!!!! Επιεικώς απαράδεκτοι!!!

 

1-4-2017 9:41 π.μ.

Απαντώ επώνυμα στον Λεωνίδα, διότι δεν έχω μάθει να αποποιούμαι των ευθυνών μου, αλλά ούτε και να κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία ή πίσω από κάποιον Ηλία. Ας μάθει, λοιπόν, ο αγαπητός Λεωνίδας ότι έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν και όχι τις ευθύνες εκείνων που έχουν μάθει να τις μεταφέρουν στις πλάτες των φιλότιμων. Η ΔΕΥΑ Αλμυρού, ως όφειλε, έσπευσε να βοηθήσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας, όταν πληροφορήθηκε το πρόβλημα, αν και αυτό δεν δημιουργήθηκε από δική της υπαιτιότητα. Δεν θα άφηνε αβοήθητους τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα, επειδή κάποιοι άλλοι και όχι η ίδια δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. ΄Όπως δεν άφησε αβοήθητους τους δημότες Αλμυρού και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, που αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά, όπως και τώρα, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. ΄Όπως δεν θα αφήσει αβοήθητο όποιον δημότη στο μέλλον, ό μη γένοιτο, τη χρειαστεί. Γνωστοποιώ στον άγνωστο, αλλά έστω και έτσι αγαπητό, φίλο ότι η ευθύνη της ΔΕΥΑ αρχίζει εκεί που τελειώνει η ευθύνη του υδραυλικού της οικοδομής. Δηλαδή από το φρεάτιο της αποχέτευσης και μετά. ΄Όχι πριν. Αν οι εγκαταστάσεις της οικοδομής μέχρι το φρεάτιο της ΔΕΥΑ δεν λειτούργησαν σωστά ή αν έφραξαν οι αποχετεύσεις της δεν ευθύνεται η ΔΕΥΑ, αλλά ο κατασκευαστής των εγκαταστάσεων και των αποχετεύσεων της οικοδομής. Βέβαια η ΔΕΥΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κρύφθηκε πίσω από την αιτιολογία αυτή, αλλά έσπευσε και παρέσχε αμέριστη στη βοήθειά της στους ενοίκους της πολυκατοικίας, αδικείται δε κατάφωρα με τον ψευδέστατο ισχυρισμό ότι ήταν απούσα.

Ηλίας Δαλακούρας

 

1-4-2017 12:32

Αγαπητέ κ. Δαλακούρα. Δεν έγραψα ανώνυμα, το όνομα Λεωνίδας είναι το όνομα που έκανα εγγραφή στον “Λαό του Αλμυρού”. Πόσο πιθανό είναι, να υπάρχει και άλλος Λεωνίδας, στην συγκεκριμμένη πολυκατοικία;
Αλλά για να μην έχετε καμια απορία, Περιστεράκης Λεωνίδας λέγομαι και είμαι ένας ευτυχής ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία.
Ας τα πάρουμε με την σειρά.

“Η ΔΕΥΑ Αλμυρού, ως όφειλε, έσπευσε να βοηθήσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας, όταν πληροφορήθηκε το πρόβλημα, αν και αυτό δεν δημιουργήθηκε από δική της υπαιτιότητα.”
Η ΔΕΥΑΛ δεν έσπευσε να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες, οπως αναφέρετε αλλά να ξεβουλώσει τον δικό της αγωγό, που ήταν και η αιτία του προβλήματος. Επίσης δεν καταλαβαίνω, πως δεν έχετε υπαιτιότητα, όταν ο δικός σας κεντρικός αγωγός βούλωσε….

“η ευθύνη της ΔΕΥΑ αρχίζει εκεί που τελειώνει η ευθύνη του υδραυλικού της οικοδομής. Δηλαδή από το φρεάτιο της αποχέτευσης και μετά. ΄Όχι πριν.”
Αυτο λέω και εγώ, το βούλωμα ήταν μετά το φρεάτιο της αποχέτευσης, στον κεντρικό αγωγό.

κύριε πρόεδρε, ρίξατε τις ευθύνες σε τρίτους, χωρίς να έχετε εικόνα της κατάστασης!!! Μπορείτε να μας πείτε ποιός υπεύθυνος της ΔΕΥΑΛ, ήρθε να κάνει επί τόπου έλεγχο; Ήρθατε εσείς ή κάποιος πραγματογνώμων; Δέν νομίζω, γιατί χρειαζόταν ολόσωμες ψηλές μπότες και αναπνευστική συσκευή…
Για τον ίδιο λόγο βέβαια δεν πέρασε μια βόλτα και κανείς αξιωματούχος της Δημοτικής αρχής!! Είπαμε, ας μαζεύουμε δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους και άσε το πόπολο να πνίγεται στα σκατά…
Ο μόνος κρατικός μηχανισμός που μας τίμησε με την επίσκεψή του, ήταν η Π.Υ. Αλμυρού, για την καταγραφή.

Φυσικά στην απάντησή σας, ξεχάσατε να μας πείτε αν υπάρχει συντηρητής των αγωγών, αν τους καθαρίζει και αν η ΔΕΥΑΛ ελέγχει την ποιότητα της εργασίας. Στην πολυκατοικία μας, έρχεται κάθε εξάμηνο συντηρητής, ο οποίος καθαρίζει προληπτικά το σύστημα αποχέτευσης της πολυκατοικίας. Έτσι θεωρώ τρομερά άδικο, να πληρώνω συνεχώς για να έχω σε καλή κατάσταση το δίκτυο μου, και τελικά να πετάω στα σκουπίδια, κρεβάτια, στρώματα, καλοκαιρινά ενδύματα και υποδήματα.

Το μόνο συν που σας χρεώνω, είναι ότι είχατε την ευθιξία να απαντήσετε!!!!


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …