• 30 Μαρτίου, 2017

Αλμυρός: Πολυκατοικία “πνίγηκε” από τα βοθρολύματα και τη μπόχα

Αλμυρός: Πολυκατοικία “πνίγηκε” από τα βοθρολύματα και τη μπόχα

Υπόγειο κεντρικής πολυκατοικίας του Αλμυρού πλημμύρισε με βοθρολύματα όταν βούλωσε κεντρικός αγωγός ακαθάρτων, πλησίον του Μουσείου Αλμυρού.

Περίπου στις 2:00 το μεσημέρι οι ένοικοι της πολυκατοικίας αντιλήφθηκαν τη ζημιά όταν πέρασε κάτω από την πόρτα των σπιτών τους η δυσωδία από τα λύματα που είχαν πλημμυρίσει τις υπόγειες αποθήκες. Οι 15 αποθήκες και το λεβητοστάσιο της πολυκατοικίας γέμισαν περίπου στους 5 πόντους με βοθρολύματα καταστρέφοντας ότι άγγιζε το πάτωμα.

Οι ένοικοι είναι αγανακτισμένοι, αναζητούν τους υπευθύνους στη ΔΕΥΑΑΛ ή τον Δήμο, τον κατασκευαστή ή τον υδραυλικό, θέλουν να ενημερωθούν αν είναι σωστά κατασκευασμένο το δίκτυο αποχέτευσης και αν γίνονται οι επισκευές και οι επί τόπου έλεγχοι σωστής λειτουργίας. Απ’ ό,τι δήλωσαν στο e-almyros.gr θα διεκδικήσουν αποζημίωση από τους υπευθύνους.

Περίπου στις 17:00 κλήθηκε η Πυροσβεστική για αυτοψία των χώρων και των ζημιών, η οποία έχει ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους ενοίκους για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Το Φθινόπωρο του 2016 στην Ερμού, σημειώθηκε παραπλήσιο περιστατικό, πάλι με τον αγωγό της αποχέτευσης. Απορίας άξιο είναι αν υπάρχει, αν λειτουργεί και αν συντηρείται η απαραίτητη βαλβίδα διαφυγής σε περίπτωση που μπλοκάρει ο αγωγός.

Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Ηλία Δαλακούρα, ο οποίος δήλωσε ότι ο υδραυλικός που αναλαμβάνει τις ιδιοκτησίες έχει υποχρέωση να τοποθεήσει βαλβίδα αντεπίστροφη. Επιμένει ότι δεν είναι ευθύνη της ΔΕΥΑΛ όπως και ότι δεν προβλέπεται από τον κανονισμό να γίνονται καθαρισμοί των αγωγών αποχέτευσης.

Οι εικόνες και το βίντεο είναι μετά από 6 ώρες καθαριότητας!

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…