• 22 Μαρτίου, 2017

Φώτης Πλαβός και Στέλιος Τσιάτσιος: Η πορεία του ΓΣΑ προς την άνοδο – Έκδοση 18-3-2017

Φώτης Πλαβός και  Στέλιος Τσιάτσιος: Η πορεία του ΓΣΑ προς την άνοδο – Έκδοση 18-3-2017

Οι αρχηγοί του ΓΣΑ Φώτης Πλαβός και Στέλιος Τσιάτσιος μας αναλύουν τη συνταγή της φετινής επιτυχίας, μιλάνε για τη σίγουρη -πλέον-  άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία  και καλούν  το κόσμο του Αλμυρού (και όχι μόνο) να στηρίξει την ομάδα.

 

Φώτης Πλαβός (αρχηγός): «Στο σύνολο της ομάδας είμαστε όλοι φίλοι. Νομίζω πως αυτό και μόνο μπορεί να εξηγήσει πολλά. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, γιατί αυτό επηρεάζει και το αγωνιστικό κομμάτι. Η καλή συνεννόηση που υπάρχει με τη διοίκηση, οι προσπάθειες που έχουν γίνει φέτος με τις μεταγραφές και το φιλικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια, νομίζω πως είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή συζητάμε για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Όσον αφορά την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αν και έχουμε κάποια παιχνίδια ακόμη, μπορώ να πω πως είναι βέβαιο ότι θα ανεβούμε. Ο ΓΣΑ είναι ιστορικός σύλλογος και κάθε χρόνο είναι φαβορί. Χρειάζεται ένα μεγάλο μπράβο στη διοίκηση, στον κόσμο, αλλά και στους παίκτες, γιατί για αρκετό καιρό φτάναμε στην πηγή, αλλά δεν πίναμε νερό. Παρ’ όλα αυτά όμως όλοι πιστέψαμε στην ομάδα, επιμείναμε και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μετά την άνοδο, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, θεωρώ ότι η διοίκηση θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια συνταγή με φέτος. Έχουμε ότι πιο αξιόλογο στην περιοχή σε θέμα παικτών. Καλό θα είναι λοιπόν να κρατηθεί ο κορμός  και απλά να γίνουν κάποιες προσθήκες, έτσι ώστε να αποκτήσει η ομάδα μεγαλύτερο βάθος. Σίγουρα είναι πιο απαιτητικά τα πράγματα, αλλά με σωστές κινήσεις θα  καταφέρουμε όχι μόνο να έχουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις, αλλά και να παραμείνουμε στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για τον τίτλο του αρχηγού μπορώ να πω ότι είναι τυπικό. Συνήθως γίνονται οι πιο παλιοί και οι πιο μεγάλοι. Απλώς καθοδηγούμε τους μικρότερους και αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές στη διοίκηση».

 

Στέλιος Τσιάτσιος (αρχηγός): «Ο Αλμυρός πάντα κάνει πρωταθλητισμό και θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είμαστε στη Γ’ Εθνική . Συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά, σίγουρα βοήθησε το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτών. Ακόμη και τα παιδιά που ήρθαν με μεταγραφές ενσωματώθηκαν πολύ γρήγορα στην ομάδα. Η καλή δουλειά τόσο διοικητικά όσο και αγωνιστικά οδήγησαν στη φετινή επιτυχία.

Προσωπικά, για την άνοδο στη Γ’ Εθνική είμαι σίγουρος πως θα γίνει. Το δηλώνω χωρίς καμία επιφύλαξη, αφού έχουμε 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Από τη συνολική εικόνα της ομάδας φέτος,  πιστεύω πως δεν γίνεται να κάνουμε 4 ήττες στη σειρά και να χάσουμε την άνοδο.

Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη συγκεκριμένη κατηγορία θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη συνταγή του Ρήγα. Ο κορμός θα πρέπει να παραμείνει ίδιος, με παιδιά από τον τόπο μας και να πλαισιωθεί από ξένους παίκτες , όπου υπάρχουν προβλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως για να παραμείνουμε στην κατηγορία χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη από τον κόσμο, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς.

Όπως είπε και ο Φώτης για το θέμα του αρχηγού είναι εντελώς τυπικό. Απλά πρέπει να κατευνάζει τα πνεύματα, να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στους παίκτες και να έχει συχνή επικοινωνία με τη διοίκηση για την επίλυση τυχόν προβλημάτων των παικτών».

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Φώτης Πλαβός παίζει στον ΓΣΑ 15 χρόνια, με μοναδικό διάλειμμα ενός χρόνου όπου έπαιξε στον Πύρασο. Ο Στέλιος Τσιάτσιος έχει αγωνιστεί για τον ΓΣΑ 11 χρόνια συνολικά, ενώ έχει περάσει και από άλλες τοπικές ομάδες όπως ο Ρήγας Φεραίος Βελεστίνου, η Δήμητρα Ευξεινούπολης, ο Αίας Σούρπης και ο Αγροτικός Aϊδινίου».

Οι δύο παίκτες  τόνισαν από κοινού πως ένα μερίδιο της φετινής επιτυχίας  ανήκει στους BRONX. Θέλησαν να τους ευχαριστήσουν για την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε όλα τα παιχνίδια. Επίσης καλούν τον κόσμο, τον Δήμο Αλμυρού, αλλά και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, να στηρίξουν την ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

 

Χριστίνα Τοσούδη


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…