• 20 Μαρτίου, 2017

Επιστρέφουν οι αγώνες “Acropolis Jet Raid” στην Αμαλιάπολη – Έκδοση 18-3-2017

Επιστρέφουν οι αγώνες “Acropolis Jet Raid” στην Αμαλιάπολη – Έκδοση 18-3-2017

Για 7η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες αντοχής “Acropolis Jet Raid”. Το προηγούμενο καλοκαίρι ορίστηκε ως βάση των αγώνων η πόλη του Βόλου, ενώ σε έναν από τους αγώνες οι αθλητές έκαναν ένα πέρασμα και από την Αμαλιάπολη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για αγώνες αντοχής και όχι ταχύτητας. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουν οι αθλητές να τερματίσουν, κάτι που πολλές φορές δεν γίνεται, είτε λόγω μηχανικών βλαβών στα jets, είτε λόγω σωματικής κόπωσης.

Η Μαγνησία κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των διοργανωτών, συνεπώς για μια ακόμη χρονιά ως βάση των αγώνων έχει οριστεί ο Βόλος. Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, παρ’ όλα αυτά  επικοινωνήσαμε με την κ. Πέννυ Μαλούχου και μας ενημέρωσε πως φέτος δεν θα γίνει πέρασμα από την Αμαλιάπολη, αλλά με διανυκτέρευση των αθλητών.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατά τον οποίο οι αθλητές θα ξεκινήσουν το πρωί από το Βόλο και πρέπει να διανύσουν 65 χιλιόμετρα, να ανακαλύψουν το κρυφό σημείο που θα έχουν ορίσει οι διοργανωτές και στη συνέχεια να φτάσουν στην Αμαλιάπολη. Συνοδοί, τεχνικό επιτελείο αλλά και δημοσιογράφοι ακολουθούν τους αθλητές είτε μέσω θαλάσσης, είτε οδικώς.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι θα γίνει μια στάση στην Αμαλιάπολη για φαγητό και στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας 110 χιλιομέτρων συνολικά μέχρι τα Λιχαδονήσια. Στις 17:00 το απόγευμα θα ακολουθήσει μεγάλος αγώνας GP Αντοχής, ενώ στις 18:00 θα γίνει ανεφοδιασμός και meeting των αθλητών και διοργανωτών.

Ο Δήμος Αλμυρού σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Τζετ Σπορ διοργανώνουν πάρτι το βράδυ της Πέμπτης με πολλές εκπλήξεις. Επίσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους τρεις νικητές, ενώ οι αθλητές θα πρέπει να διανυκτερεύσουν σε σκηνές στην παραλία της Αμαλιάπολης.

Αρμόδιος από το Δήμο Αλμυρού για τη συνδιοργάνωση των αγώνων στη περιοχή μας, είναι ο κ. Ρούσσας Αργύρης, εντεταλμένος σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού. Σε δήλωσή του στο «Λαό» ο κ. Ρούσσας ανέφερε: «Πρόκειται για ένα θαλάσσιο σπορ όχι πολύ γνωστό, αλλά θεαματικό. Φέτος έχει προγραμματιστεί  διανυκτέρευση  στη παραλία της Αμαλιάπολης, ενώ ο Δήμος Αλμυρού ως χορηγός θα προσφέρει γεύμα στους αθλητές, τους συνοδούς τους και τους δημοσιογράφους. Όσοι είναι λάτρεις της θάλασσας και των θαλάσσιων σπορ δεν πρέπει να χάσουν αυτό το θέαμα».

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες, μετά την οριστικοποίηση του προγράμματος.

Στο e-almyros.gr μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα του περσινού αγώνα.


Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…