• 16 Μαρτίου, 2017

Η εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Η εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε η απογευματινή εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο κέντρο Αρχοντικό του Δάσους Κουρί.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Σακχαρώδης Διαβήτης Μύθοι  και Αλήθειες» και ομιλητής ο Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος κ. Βασίλης Κουρκούμπας. Η προσέλευση του κοινού ήταν μεγάλη καθώς το θέμα αφορά αρκετούς συμπολίτες μας διαφόρων ηλικιών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια και τη φιλανθρωπική δράση για την οποία είναι γνωστός ο Ερυθρός Σταυρός και να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για να δωθούν στο Σπίτι Γαλήνης του Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Δελτίο Τύπου

ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Αλμυρού και της Ευξεινούπολης στο κέντρο Αρχοντικό με ομιλητή τον ιατρό κ. Βασίλη Κουρκούμπα, Ειδικό Παθολόγο –  Διαβητολόγο, με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης Μύθοι και Αλήθειες».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν ήταν πολλά, μια και η εκδήλωση μας έγινε για δύο λόγους. Αφ’ ενός να ενημερωθεί ο κόσμος για την τόσο ύπουλη νόσο – μάστιγα της κοινωνίας μας, αφ’ ετέρου για συγκέντρωση τροφίμων για το «σπίτι της Γαλήνης» Αλμυρού.

Ο ιατρός μας μίλησε για τον υψηλό επιπολασμό της νόσου που σχετίζετε με τον Δυτικό σύγχρονο τρόπο ζωής, επεξήγησε την αιτιοπαθογένεια και τους στόχους των εξατομικευμένων θεραπειών. Ασχολήθηκε κυρίως με τους μύθους που επικρατούν και ανακυκλώνονται από τους ασθενείς, τους συγγενείς αλλά και τον ίδιο τον ιατρικό κόσμο σε σχέση με αυτή την πολυσήμαντη νοσολογική οντότητα. Παγκοσμίως ο Διαβήτης καταμετρά 5.000.000 θανάτους ανά έτος, πολύ περισσότερους δηλαδή από πολλές μορφές καρκίνου και λοιμογόνων παραγόντων π.χ. φυματίωση, αθροιστικά.

Τόνισε ότι ο Διαβήτης είναι ένα ακριβό νόσημα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας καθώς πέρα από το υψηλό κόστος των φαρμάκων, οι διαβητικοί οφείλουν να επισκέπτονται συχνά τον διαβητολόγο τους ενώ χρησιμοποιούν συχνά τις δομές υγείας για εξετάσεις αλλά και λόγω των επιπλοκών.

Την εκδήλωση και το βιογραφικό του ομιλητή παρουσίασε η εθελόντρια κα Ελένη Κότση η οποία ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κουρκούμπα όσο και τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμότατοι: πατέρας Χρήστος, πατέρας Νικόλαος, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του Ε.Ε.Σ. Αλμυρού κος Κουρκούμπας Δημήτριος, ο γραμματέας κος Καλλές Χρήστος, ο ταμίας κος Καραψιάς Χρήστος ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων κος Πρεβεζάνος Ιωάννης, πολλές εθελόντριες και πλήθος κόσμου.

 


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…
Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…