• 14 Μαρτίου, 2017

Προσλήψεις, τέλη και κανονισμός καθαριότητας στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου – video

Προσλήψεις, τέλη και κανονισμός καθαριότητας στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου – video

Χθες, Δευτέρα 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2017. Έξι από τα θέματα αφορούσαν προσλήψεις που θα στελεχώσουν υπηρεσίες του Δήμου, όπως καθαριότητας, τη θέση ναυαγοσώστη, κενά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την τεχνική υπηρεσία.

Η έγκριση κανονισμού καθαριότητας του Δήμου, ανεβλήθη για δεύτερη φορά, καθώς οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης στάθηκαν σημαντικές ώστε να διορθωθεί και να επανέλθει.

Με μια σημαντική αλλαγή ψηφίστηκε ο καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού για το 2017, βρίσκοντας στο μεγαλύτερο μέρος δημοτική αρχή και Αντιπολίτευση, σύμφωνους.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής, ως εισηγητής, πρότεινε την κατάργηση τελών καθαριότητας για τους αγροτικούς αποθηκευτικούς χώρους και τις κτηνοτροφικές μονάδες εκτός οικισμού, όπως και ότι η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, θύμισε την πρότασή της, ώστε να μειωθούν στο μισό τα τέλη για ιδιοκτησίες με υπόγεια που δεν κατοικούνται και αποθηκευτικούς χώρους, όπως γίνεται σε πάρα πολλούς Δήμους της χώρας. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω.

Για τη διαγραφή ποσών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου, σημαντικές ενστάσεις έκανε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δημάρχου Άρης Καραγιώργος, κυρίως όσον αφορά τη διαγραφή χρεών για τέλη αποχέτευσης του Πτελεού. Τελικά, εξαιρέθηκαν από τη λίστα κάποιες από τις αιτήσεις διαγραφής, ώστε να εξεταστούν περαιτέρω οι αιτήσεις. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω.

Εκτός ημερησίας συζητήθηκε και ψηφίστηκε η συμμετοχή του Δήμου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά “θαλάσσιες διαδρομές για την Ευρώπη”, στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία. Πριν ένα χρόνο αιτηθήκαμε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και η βαθμολογία του Αλμυρού, ήταν πολύ κοντά στην έγκριση. Φέτος, κατατίθεται βελτιωμένος φάκελλος και με σκοπό μικρές ομάδες τουριστών, να διαμένουν τουλάχιστον 3 βραδιές στα παράλιά μας και να συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα, σε περιόδους εκτός σαιζόν, όπως Μάιο και Σεπτέμβριο.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης, οι εργαζόμενοι του πρώην μάρκετ Καρυπίδη, υπέβαλαν αίτημα για ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα δημοσιευθεί σε άλλο ρεπορτάζ στο e-almyros.gr, καθώς αρμόζει ιδιαίτερης προσοχής.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …