• 10 Μαρτίου, 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους του «super market Καρυπίδη» Αλμυρού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους του «super market Καρυπίδη» Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου 2017, η συγκέντρωση για παράσταση διαμαρτυρίας, των εργαζομένων του super market Καρυπίδης  Αλμυρού, έξω από το market.

Προς στήριξη των εργαζομένων παρέστησαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του ΛΑΕ και μέλος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου κ. Κώστας Δελημήτρος, οι  συντονιστές του ΛΑΕ Μαγνησίας κ. Γιάννης Μπάλας και Γιώργος Βαλαμουτόπουλος, η συντονίστρια από το Στέκι Αλληλεγγύης Για Όλους κ. Μαρία Νεοφώτιστου,ο πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού κ. Κώστας Πανταζώνας, ο Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού κ. Σάββας Τσόγκας και αντιπροσωπεία από ομάδα γυναικών Αλμυρού μέλος της ΟΓΕ.

Σε δήλωσή του ο κ. Δελημήτρος ανέφερε: «Εμείς σαν ΛΑΕ Μαγνησίας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση ή διάδοχη κατάσταση χωρίς αυτούς μέσα. Είναι υπόθεση όλων των φορέων της περιοχής αλλά και του απλού κόσμου να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται και πρέπει να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ πρέπει να εξασφαλιστεί γι’ αυτούς το παρόν και το μέλλον».

Ο κ. Στάθης Γλιάτης εκπρόσωπος των εργαζομένων του super market Καρυπίδης Αλμυρού δήλωσε μεταξύ άλλων: « Είμαι μέλος του Πανελλαδικού  Σωματείου εργαζομένων Καρυπίδη, πρώην Αρβανιτίδη. Εκ μέρους των εργαζομένων θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τον κόσμο που μας συμπαραστέκονται. Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα. Αυτό το διάστημα παίζεται ένα βρώμικο παιχνίδι από τον Καρυπίδη και άλλα super market. Στην περίπτωση του Αλμυρού, μιλάμε για το Market In. Θέλουνε να μας πετάξουν στο δρόμο με τη στήριξη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως όποιος νέος επενδυτής έρθει, δεν πρόκειται να λειτουργήσει μαγαζί χωρίς εμάς. Απαιτούμε την εφαρμογή του διατάγματος  178/2002 για την προστασία των εργαζομένων».

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα της  Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού προς στήριξη των εργαζομένων:

      Ένωση

      Επαγγελματιών, βιοτεχνών  

   & εμπόρων επαρχίας Αλμυρού

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ενωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού συμπαραστέκεται ανεπιφύλακτα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Σ/Μ Καρυπίδη Αλμυρού για την καταβολή των δεδουλευμένων και των οφειλομένων τους ενός έτους, αλλά και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Η Ενωση θεωρεί πως είναι αυτονόητο και κατοχυρωμένο το δικαίωμα των εργαζόμενων να προασπίσουν τις θέσεις εργασίας τους στο νέο εταιρικό σχήμα μετά την εξαγορά της επιχείρησης, να υπερασπίσουν το παρόν και το μέλλον τους, την ίδια τους τη ζωή.

 Η Ενωση, καλεί τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμικούς φορείς και συλλογικότητες της περιοχής του Αλμυρού να ενεργήσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να δικαιωθεί αυτός ο δίκαιος αγώνας. Καλεί επίσης τους πολίτες του Αλμυρού να δείξουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους.

Καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα το Προεδρικό διάταγμα 178/2002 που προβλέπει την προστασία των εργαζόμενων σε περίπτωση μεταβίβασης μιας επιχείρησης ή μέρους αυτής.

Είναι τόσο μεγάλη η κρίση που έχει χτυπήσει την περιοχή μας, ώστε δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια ούτε καν μιας θέσης εργασίας.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι τα μεγάλα όπλα της τοπικής κοινωνίας για το ξεπέρασμα παρόμοιων κρίσεων και προβλημάτων όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

Είμαστε σίγουροι πως και αυτή τη φορά θα αποδειχθούν αποτελεσματικά και πως ο δίκαιος αγώνας των εργαζόμενων θα έχει νικηφόρα κατάληξη.

Τo -ΔΣ- της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…