• 9 Μαρτίου, 2017

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στο Καρπενήσι

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στο Καρπενήσι

Διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στο Καρπενήσι με το πρόγραμμα «Πήρα απ΄τη φύση χρώματα, πήρα απ΄τη φύση αρώματα»

Στις 21-22 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές του προγράμματος συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Αποστολία Καλτσά, Γεωργία Φούντα και Χρυσούλα Τζαφλέρη πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στο Καρπενήσι .

Την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε το Κ.Π.Ε Καρπενησίου,  όπου πραγματοποιήσαμε το πρώτο σκέλος των δραστηριοτήτων. Αρχικά παρακολουθήσαμε μία ενημερωτική παρουσίαση για τα είδη και τις ιδιότητες των βοτάνων. Στη συνέχεια σε μια διαφορετική αίθουσα προχωρήσαμε στο πρακτικό κομμάτι της ενημέρωσης. Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες της επιλογής μας,  η υπεύθυνη μας ανέθεσε εργασίες που περιλάμβαναν τα βότανα και τα αρωματικά φυτά. Μερικές από αυτές ήταν η παρασκευή ροφημάτων από βότανα με διαφορετικές ιδιότητες, αιθέριων ελαίων και ενός φαγώσιμου τονωτικού μείγματος. Το βράδυ περιηγηθήκαμε στο κέντρο του Καρπενησίου απολαμβάνοντας έναν περίπατο στο βυθισμένο πλέον στο σκοτάδι μέρος.

Τη δεύτερη ημέρα επισκεφθήκαμε στους Γοργιανάδες ένα οικόπεδο,  στο οποίο οι ομάδες έψαξαν διάφορα βότανα ,  αναγνώρισαν τις ιδιότητές τους και φύτεψαν κάποια που τα πήραμε μαζί μας. Στη συνέχεια περπατήσαμε στο βουνό μέσα σε δάσος πλατανιών και ελάτης,  ακούγοντας τον ήχο του ποταμού και απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου. Ανακαλύψαμε την πέτρα που «μιλάει» : στον καθένα μας είχε κάτι διαφορετικό να πει. Το μεσημέρι επιστρέψαμε στο χώρο του Κ.Π.Ε  για μεσημεριανό στη μαθητική εστία. Το απόγευμα αποχαιρετήσαμε το Καρπενήσι με μια χαλαρή βόλτα γύρω από την πλατεία.

Όλοι οι μαθητές συμφώνησαν ότι η εκδρομή ήταν μία μοναδική εμπειρία που τους έδωσε την ευκαιρία  να εξερευνήσουν αυτόν τον πολύ ωραίο τόπο και να μάθουν για τα βότανα.

Οι μαθητές του προγράμματος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …