• 8 Μαρτίου, 2017

Πολιτιστικό Σωματείο «Δράκα τα δύο αδέρφια» – Έκδοση 4-3-2017

Πολιτιστικό Σωματείο «Δράκα τα δύο αδέρφια»  – Έκδοση 4-3-2017

Ένας σύλλογος χαμηλών τόνων ο οποίος προσφέρει κοινωνικά και πολιτιστικά

 

 

Προσφάτως μάθαμε ότι υπάρχει ένας Σύλλογος και δραστηριοποιείται στον Πτελεό. Ο Σύλλογος έχει πολυσχιδή δράση και ιδιαίτερη δομή, αφού δεν διαθέτει θέσεις για τα μέλη του, αλλά λειτουργεί απλά και δημοκρατικά.

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η κ. Nicole Chaperon, γαλλίδα απ’ το Παρίσι, τέως υψηλόβαθμο στέλεχος στη Γαλλική Διοίκηση, βραβευμένη δις με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, φιλέλλην, διακατεχόμενη από απέραντη αγάπη για κάθε τι το ελληνικό. Αγάπη η οποία μετράει αρκετές δεκαετίες, από τη στιγμή δηλαδή που αποφάσισε κάτω από αντίξοες συνθήκες, να κτίσει οικία στην παραλία «Δράκα» του Πτελεού. Ο χώρος αυτός έγινε κέντρο φιλοξενίας των Γάλλων φίλων της οι οποίοι γνώρισαν και αγάπησαν τη χώρα μας.

Αιτία της ίδρυσης του Συλλόγου στάθηκε ένα τραγικό γεγονός. Ο χαμός των δύο παλληκαριών της κ. Nicole. Δύο παλληκάρια που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν στην περιοχή, αγάπησαν τους κατοίκους του χωριού και δημιούργησαν παιδικές και εφηβικές φιλίες. Αγαπήθηκαν εξίσου απ’ τους Φτελιανούς πολλοί από τους οποίους τους θυμούνται ακόμη με συγκίνηση.

Εις μνήμη των αδικοχαμένων παλληκαριών της, δημιουργήθηκε αυτός ο Σύλλογος με κύριους και σημαντικούς χορηγούς τους Γάλλους φίλους. Αρχικός σκοπός του ήταν η ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών, απόψεων μεταξύ νέων ποιητών, συγγραφέων, καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό που θα φιλοξενούνταν στο χώρο της Δράκας, αλλά και οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και γενικά ό, τι έχει σχέση με την προώθηση της ελληνικής κουλτούρας.

Λόγω της κρίσης όμως που μαστίζει τη χώρα μας και με τη σύμφωνη γνώμη των Γάλλων φιλελλήνων, ο Σύλλογος έδωσε προτεραιότητα σε δραστηριότητες  αλληλεγγύης προς τους ασθενέστερους οικονομικά κατοίκους του Πτελεού και της γύρω περιοχής. Όλη η βοήθεια παρέχεται υπό την εποπτεία των υπαλλήλων  των κοινωνικών δομών της Δημοτικής Ενότητας Πτελεού, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιοι έχουν πραγματική ανάγκη, όχι τόσο σε τρόφιμα αλλά σε βελτίωση των συνθηκών ζωής με ανακαίνιση , πληρωμή διδάκτρων σε φροντιστήρια για κάποιους μαθητές και διάφορα άλλα.

Η γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων από μέρους του Συλλόγου γίνεται για την ευαισθητοποίηση και άλλων συμπολιτών μας για να καταστεί πιο εύρωστος οικονομικά και να βοηθήσει όσο δυνατόν περισσότερα άτομα. Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο αριθμό : 6977-919459.

Τέλος, ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Πατεινάρη ο οποίος κατέθεσε υπέρ του Συλλόγου «Δράκα τα δύο αδέρφια» 50 ευρώ εις μνήμη του φίλου του Αθανάσιου Ρίζου.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …