• 21 Φεβρουαρίου, 2017

Σε απίστευτη ταλαιπωρία η οικογένεια του εκλιπόντα Αριστείδη Κολοβού – Έκδοση 18-2-2017

Σε απίστευτη ταλαιπωρία η οικογένεια του εκλιπόντα Αριστείδη Κολοβού – Έκδοση 18-2-2017

Έως 200% προσαυξήσεις Δημοτικών τελών και δεσμεύσεις λογαριασμών ενώ η δικαστική απόφαση εκκρεμεί

 

 

Επικοινώνησαν μαζί μας τα παιδιά του εκλιπόντα Αριστείδη Κολοβού, θέλοντας να προβάλλουν ένα πρόβλημα δικό τους, αλλά και άλλων επαγγελματιών, κυρίως βιοτεχνών της περιοχή μας.

Ο λόγος για Δημοτικά τέλη και τις προσαυξήσεις τους, για τις οποίες ήδη ο πατέρας τους έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη, για την επιχείρησή του με την επωνυμία ΟΤΟ LIPS.

Πιο συγκεκριμένα μας μεταφέρουν τα παιδιά του, Κατερίνα και Σπύρος:

Στις αρχές του 2015, ο Δήμος Αλμυρού με έγγραφό του, μας κοινοποίησε οφειλή της βιοτεχνίας OTO LIPS, ύψους 32.000 ευρώ,  εκ των οποίων τα 14.000 αφορούν το αρχικό ποσό επιβολής τελών για τα έτη 2009-2015 και τα υπόλοιπα αφορούν προσαυξήσεις από 100% έως (ΤΑΠ) 200%. Ο πατέρας μας, δεν είχε λάβει κανένα προηγούμενο έγγραφο που να φαίνεται ότι χρεώνεται με Δημοτικά τέλη και προσέφυγε στη δικαιοσύνη μη αποδεχόμενος τις προσαυξήσεις, αλλά και το αρχικό ποσό χρέωσης. Να σημειωθεί ότι το έγγραφο του 2015, με τις συνολικές προσαυξήσεις, δεν υπογράφεται από κανένα υπάλληλο ονομαστικά, αλλά ούτε φέρει σφραγίδα του Δήμου.

Έκτοτε παρά την προσφυγή, ενημερώθηκε ότι όφειλε να καταβάλει πριν την εκδίκαση, το 40% των 32.000 ευρώ, ασχέτως αν θα δικαιωνόταν αργότερα ή όχι. Στη συνέχεια δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του, από τους οποίους ήδη από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, κρατήθηκε αυτόματα συνολικό ποσό περίπου 6.000 ευρώ.

Την περιπέτεια που ζούμε, με κίνδυνο να κλείσει μια υγιής επιχείρηση, τη βιώνουν και άλλοι επαγγελματίες του Αλμυρού, οι οποίοι επίσης προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.

Επισημαίνουμε ότι ειδικά για τα ακίνητα εκτός σχεδίου πόλεως όπως το δικό μας, πρέπει οι χρεώσεις δημοτικών τελών να προβλέπονται ρητώς στην οικεία κανονιστική απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Από την έρευνά μας δεν προκύπτει ανάλογει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Εκτός αυτού στη δική μας περίπτωση ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και η επιχείρησή μας δεν δημιουργεί απορρίμματα. Ο κάδος που βρίσκεται σήμερα, τοποθετήθηκε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα από την επιβολή των χρεώσεων και προστίμων.

Ρωτάμε τους συμπολίτες μας:

Αναδρομικά θα πληρώσουμε την αδράνεια του Δήμου να επιβάλλει και να αιτιολογήσει οποιαδήποτε τέλη και μάλιστα με προσαυξήσεις 100% και 200%;

Δεσμευόμαστε, να ερευνήσουμε κατά πόσο χρεώθηκαν αναλόγως, όλες οι βιοτεχνίες με δημοτικά τέλη, αν είναι ταμειακά εντάξει και αν όλες το ίδιο έλαβαν εκ των υστέρων τον λογαριασμό, ή αν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων.

Δεσμευόμαστε να ερευνήσουμε αν αποδόθηκε το αρχικό έγγραφο με τα τέλη των παρελθόντων ετών και από ποιόν υπάλληλο.


Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ Τοπική

Από τις 14 Απριλίου όταν ολοκληρώθηκε η μεγάλη κατηγορία της περασμένης σεζόν, μέχρι το Σάββατο 21…
Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Χρ. Μπουκώρος: «Αναγκαίο βήμα η σύμβαση για το έργο αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξηριά Αλμυρού»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, κάλεσε σήμερα Τετάρτη (18/9) τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο…
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η κατασκευή του αγωγού της λιμνοδεξαμενής Ξεριά ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024, υπεγράφη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό Υποδομών και…