• 10 Φεβρουαρίου, 2017

Επτά πυροσβέστες του κλιμακίου Αλμυρού οδηγούνται στην ανεργία

Επτά πυροσβέστες του κλιμακίου Αλμυρού οδηγούνται στην ανεργία
Συμπολίτες μας και πυροσβέστες του κλιμακίου Αλμυρού, οδηγούνται στην ανεργία μετά από το κενό στη νομοθεσία και μάλλον και στις προθέσεις της κυβέρνησης.Έληξε η σύμβαση των επτά πενταετών πυροσβεστών, οι έξι από τους οποίους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα.

Δεν ξεχνάμε ότι οι επτά, τους οποίους γνωρίζουμε προσωπικά οι περισσότεροι από εμάς, έχουν δώσει μάχες στην περιοχή μας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τη διαφύλαξη της περιουσίας μας, του φυσικού περιβάλλοντος μας, αλλά και της ίδιας μας της ζωής σε πολλά περιστατικά.
Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ μας, κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν παράπονα, καθώς περίμεναν τη στήριξη περισσότερων συναδέλφων τους στις κινητοποιήσεις, αλλά και να δουν κοντά τους τα μέλη από τα υπόλοιπα σωματεία, ενώσεις και συνδικαλιστικούς φορείς της τοπικής μας κοινωνίας στον αγώνα που δίνουν.
Με λίγα λόγια για την επικρατούσα κατάσταση, παρά την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία για την ένταξη των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό συνεχίζεται, αυτή τη στιγμή υπάρχει νομοθετικό κενό στοντρόπο απασχόλησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, και γιατους πυροσβέστες που πληρούσαν τα κριτήρια μονιμοποίησης και για το υπόλοιπο πενταετές πυροσβεστικό προσωπικό για το οποίο επρόκειτο να ανανεωθούν οι συμβάσεις.
Ογκώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση ή ανανέωση συμβάσεων των πενταετούς θητείας συναδέλφων τους.

Το ζήτημα αφορά 4.000 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι μισοί βάσει νόμου δικαιούνται μονιμοποίηση και οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους, που έληξαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε πορεία περίπου 1.000 πυροσβεστών προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …