• 7 Φεβρουαρίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 4-2-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 4-2-2017

Τι σου κάνει ένα κόμμα!

Το διδαχθήκατε φαντάζομαι στα αρχαία, πόση σημασία μπορεί να έχει ένα κόμμα! Η συνηθέστερη φράση που χρησιμοποιούν οι καθηγητές είναι το:

Ήξεις αφήξεις ουκ, εν τω πολέμω θνήξεις : Θα πας αλλά δεν θα γυρίσεις, θα πεθάνεις στον πόλεμο.

Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις : Θα πας θα γυρίσεις δεν θα πεθάνεις στον πόλεμο.

Μια πρόταση… Αλλά, αναλόγως κόμματος, διαφορετική σημασία. Σα να λέμε δηλαδή:

«δεδομένου ότι δεν έχουν υλοποιηθεί σχετικές μετρήσεις σε ύδατα της περιοχής οι οποίες να καταδεικνύουν κάτι τέτοιο»

 

 

Στην παραπάνω πρόταση ένα κόμμα θα βοηθούσε πολύ! Έγιναν οι μετρήσεις και δεν καταδεικνύουν επιβάρυνση; Ή δεν έγιναν, άρα δεν έχουμε διαπιστωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος; Γιατί αν δεν έγιναν κυρία μου… ίσως έπρεπε να γίνουν. Να ξέρουμε πριν το «χαιρέτα», που καλλιεργούμε, τι πίνουμε που κολυμπάμε και τι αναπνεύουμε.

Ή σα να απαντάμε στον  εφοριακό στην ερώτηση αν βάλαμε POS:

Αμ, πως δεν βάλαμε!

Ή …Αμ POS, δεν βάλαμε!

 

Ήλθον! Είδον;

Μαθαίνουμε ότι ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, πέρασε από το Κέντρο Υγείας του, αφού ο δρόμος τον έφερε στα πέριξ… Πέρασε χωρίς προειδοποίηση και ως πολίτες του Αλμυρού, ρωτάμε; Ήλθον. Είδον; Και απήλθον χωρίς καμία παρέμβαση, υπόσχεση, χωρίς καμία είδηση από αυτές που περιμένουμε και πιέζουμε σύσσωμη η τοπική κοινωνία; Συναντήθηκε με άλλους φορείς, όπως π.χ. με τον Δήμαρχο; Ενημερώθηκαν από τον Διοικητή του Κέντρου Υγείας, οι φορείς που είναι αρμόδιοι και μπορούν να ασκήσουν πίεση στην 5η ΥΠΕ;

POS

Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση γύρω από τη χρήση των POS. Ένα αόρατο χέρι, μπαίνει σε κάθε απόδειξή τους και κρατά ένα ποσοστό από τον κόπο τους, από το ταμείο τους. Εντύπωση μεγάλη μου κάνει που οι ίδιοι εκδίδουν κάρτες χρεωστικές και δεν ενδιαφέρονται για την επιβάρυνση των άλλων συναδέλφων τους. Οι κάρτες εκδίδονται δωρεάν, δεν επιβαρύνουν τον κάτοχο, αλλά παρακρατούν από το κέρδος του επαγγελματία. Δεν καταλαβαίνετε φίλοι μου, ότι πάλι εσάς τον κάτοχο επιβαρύνουν; Είτε επειδή ο επαγγελματίας θα αναγκαστεί να αυξήσει την τιμή, είτε επειδή είστε και ο ίδιος επαγγελματίας; Καμία αντίσταση. Καμία οργάνωση.

Αναμένουμε από το Σύλλογό μας –ο οποίος άριστα έκανε και μοίρασε τα αυτοκόλλητα σήμανσης κατοχής ή μη POS- και τη συνέχεια… Δηλαδή να διαπραγματευτούμε -ίσως μαζικά- σχετικά με τα POS. Αν δεν μπορούμε να τα καταργήσουμε, τουλάχιστον ας ελαφρύνουμε το νέο αυτό μόνιμο χαράτσι. Προτείνω μια ημερίδα ενημέρωσης γύρω από τα POS.

Αόμματος

Καλά κάνουμε και γράφουμε τους πέριξ της πλατείας παράνομους. Να δούμε όμως και το θέμα για κάποια γνωστά-άγνωστα πεζοδρόμια που παραμένουν όλες τις πρωϊνές ώρες κατειλημμένα από μεγάλα οχήματα. Θα ρωτήσετε… Προτείνεις πρόστιμο σε δημότες; Απαντώ. Δεν ξέρω αν κάνουμε τα στραβά μάτια, ή είμαστε αόμματοι, ή αν υπάρχουν δημότες δυο ταχυτήτων… ξέρω ότι πηγαίνοντας στη δουλειά μου το πρωί, αναγκάζομαι να ανεβοκατεβαίνω -μαζί με τους μαθητές που πάνε σχολείο εκείνη την ώρα-, πολλές φορές στο δρόμο… και μάλιστα σε σημεία καρμανιόλες. Θα θρηνήσουμε θύματα και κάποιος θα βρεθεί να αναζητήσει τους υπευθύνους.

 

Σμυρνέικη παροιμία

Κατά την πρόσφατη ενασχόλησή μου με τη Μικρασιάτικη παράδοση, συνάντησα μια πολύ ενδιαφέρουσα παροιμία:

Άμα δε φας θεριό, δε θεριεύεις


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…