• 25 Ιανουαρίου, 2017

Γ’ Εθνική: Απόλλωνας Λάρισας – Νίκη 5-0, Ολυμπιακός – Θεσπρωτός 3-0 και Ρήγας – Μαύροι Αετοί 0-0

Δύο εξ αναβολής αγωνιστικές τη 14η και τη 15η «ξεχρεώθηκαν» οι τρεις ομάδες της Μαγνησίας, Ολυμπιακός, Νίκη και Ρήγας Φεραίος, που μετέχουν στο 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, σε διάστημα 5 ημερών.

Από τη 15η αγωνιστική της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία έχει ως εξής:

Απόλλων Λάρισας – Νίκη Βόλου 5-0

Ρήγας Φεραίος – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 0-0

Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός 3-0

Πύδνα Κίτρους – Τηλυκράτης 1-1

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-2

Πιερικός – Αστέρας Πετριτή 2-0

Αμβρακία Κωστακιών – Ένωση Ιστιαίας 2-0

Εθνικός Φιλιππιάδας – Διαγόρας Σεβαστής 1-3

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Απόλλων Λάρισας 37

Ολυμπιακός Βόλου 36

Διαγόρας Σεβαστής 32

Πύδνα Κίτρους 28

Νίκη Βόλου 27

ΑΕ Καραϊσκάκης 27

Τηλυκράτης Λευκάδας 24

Ρήγας Φεραίος 19

Πιερικός 16

Θεσπρωτός 15

Εθνικός Φιλιππιάδας 13

ΑΕ Ιστιαίας 11

Αμβρακία Κωστακιών 11

Αστέρας Πετριτή 10

Μαύροι Αετοί Ελευθερ. 11

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 9.

*Από ένα αγώνα λιγότερο οι Μαύροι Αετοί και ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας.

 

-Με στόχο το τρίποντο που θα την κρατούσε σε «λογική» απόσταση από την κορυφή και θα της έδινε το ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, παρατάχθηκε η Νίκη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά κανένας -ούτε ο χειρότερος εχθρός της- δεν θα φανταζόταν το διασυρμό που ακολούθησε.

Το τελικό σκορ ίσως να αδικούσε το συγκρότημα του Στέφανου Ξηροφώτου, που στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε καλύτερα από τους γηπεδούχους, αλλά – με μια τρύπια άμυνα, η κατάρρευση επήλθε μέσα σ’ ένα δίλεπτο, με την έναρξη του β’ μέρους (47’ και 49’).

Το παιχνίδι έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Στο 10′ όμως, μετά από όμορφο ένα – δύο του Δημολιού με τον Νικλητσιώτη, ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το πλασέ του ήταν άουτ.

Στο 27′ ο Μηνάς, κόντρα στη ροή του αγώνα, έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από διώξιμο των αμυντικών της Νίκης και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η Νίκη στάθηκε πολύ καλά, μετά το τέρμα που δέχτηκε, προσπάθησε να ισορροπήσει και -όποτε της δόθηκε η ευκαιρία- παρουσιάστηκε απειλητική για την άμυνα των γηπεδούχων. Θετική η παρουσία του Βασίλιεβιτς στο ντεμπούτο του.

Στο 39′ ο Βασίλιεβιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος, ο Παπαδήμας πήρε την κεφαλιά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

Στο 43′, μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Βασίλιεβιτς, ο Κορέτα υπό την πίεση του Ιορδανίδη δεν θα μπορέσει να κάνει το κοντρόλ, για να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση

Στο 47′ ο Παπαδόπουλος γύρισε προς το σημείο του πέναλτι από μέσα αριστερά, ο Διβανές ανενόχλητος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 49’ το 3-0 με σκόρερ τον Καρακατσάνη. Στην αντεπίθεση ο Απόλλων βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα της Νίκης, με τον Μηνά να περνά στον Διβανέ, αυτός σέρβιρε στον Καρακατσάνη, που με πλασέ σκόραρε.

Στο 65′ ο Καρακατσάνης πέρασε εύκολα τον Παπαγεωργίου, σέρβιρε στον Σαχινίδη, με τον φορ να κάνει το 4-0, σαν σε προπόνηση.

Στο 73’ πάλι ο Σαχινίδης έκανε το 5-0.

Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο κ. Ιωάννης Μπλούνας με βοηθούς τους κ.κ. Στυλιανό Καραγιάννη και Βασίλειο Καλύβα, όλοι από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Παρατηρητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Περίανδρος Πετρόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Απόλλων Λάρισας (Σ. Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Αγρόδημος, Καρακατσάνης, Σαχινίδης, Διβανές, Μηνάς

Νίκη Βόλου (Στ. Ξηροφώτος): Τζήμας, Δημολιός, Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Πετράκος, Μέτσε, Μαλακασιώτης (62’ Παπαγεωργίου), Νικλητσιώτης (68 Σκοπελίτης), Βασίλιεβιτς, Κορέτα.

 

-Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και το εργάσιμο της ημέρας, αρκετός ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού την Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό.

Καμία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται μέτριος και χωρίς ρυθμό, με ανούσια κυκλοφορία της μπάλας και τους παίκτες του Καβακά να προσπαθούν να βρουν ρυθμό.

Στο 30′ πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Στουρνάρας έγινε κάτοχος μέσα στην περιοχή, από μπαλιά του Οικονόμου, ο αμυντικός των “ερυθρολεύκων” από πολύ πλάγια θέση σούταρε με δύναμη, με τη μπάλα να φεύγει άουτ, δίχως να ανησυχήσει ο Κωνσταντάκος και…

Στο 35′ το γκολ των γηπεδούχων. Ο Μουκάμ πάσαρε στον Μασάντο, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Πορτογάλος έβγαλε μπαλιά στον Φλίγκο και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-0.

Στο 45′ πολύ καλή στιγμή για τον Θεσπρωτό. Ο Βιτώρος εκτέλεσε φάουλ, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.

52′ μεγάλη ευκαιρία για τον Θεσπρωτό για να ισοφαρίσει. Ο Ντόκος μετά από ωραία μπαλιά του Γιάκου βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, σούταρε, με τον Κατσούλη να αποκρούει σωτήρια και να κρατά το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 58′ ο Οικονόμου με ατομική προσπάθεια πέρασε τρεις αντιπάλους, ανατράπηκε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Φλίγκο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο οποίος εύκολα με πλασέ έκανε το 2-0

Στο 61′ πάλι ο Φλίγκος έφυγε στην κόντρα επίθεση, “χόρεψε” τον αντίπαλό του και τον τερματοφύλακα Κωνσταντάκο, για να γράψει εύκολα το 3-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης (46’ Σοάνης), Ντόικιτς, Ζώνας, Πότσι (Σταύρου 46’), Οικονόμου (65’ Ευθυμιάδης), Δωματάς, Μουκάμ, Μασάντο, Φλίγκος.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Ηλίας, Μυρσινιάς, Νόνης, Πάνος, Βιτώρος, Μέμμος, Γιάκος, Ντόκος, Σούκιας, Μπίκας.

Διαιτητής: Βουρνέλης, Βοηθοί: Τοροσιάδης, Μποζατζίδης

 

-Ο Ρήγας Φεραίος παραχώρησε λευκή ισοπαλία στο Βελεστίνο, με αντίπαλους τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου.


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…
Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…