• 24 Ιανουαρίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 21-1-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 21-1-2017

Από σπόντα…

Από σπόντα μάλλον, κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τον Αλμυρό, μαζί με άλλες πόλεις της Μαγνησίας. Δεν το δημοσιεύσαμε σε μεγάλους τίτλους και εξώφυλλα, γιατί ντραπήκαμε μπροστά στις καταστροφές που σημειώθηκαν στις Σποράδες. Πως άλλωστε να τον κηρύξεις τον Δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού ο Δήμαρχος είχε άσσους στο μανίκι σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες αγρίευαν. Υπήρχαν «πολεμοφόδια» που δεν χρησιμοποιήθηκαν, άσχετα αν έπρεπε ή όχι να χρησιμοποιηθούν. Εφόσον, όμως, κηρύχθηκε, ας έρθει κανένα κονδύλι να φτιάξουμε και κανένα γεφυράκι να …ξε-μπαζώζουμε κανένα ρεματάκι, γιατί ανάγκες υπάρχουν. Τα ταμεία σας… από εκτάκτου ανάγκης γεμίζουνε… δώσ’τε μας και μας να …φά… όχι, όχι, να …φτιάξουμε.

 

 

Αγριόγατα τι σκεφτόσουν;

Η Αγριόγατα της Ένωσης, για τον ετήσιο χορό μας των Επαγγελματοβιοτεχνών, πρότεινε και έκλεισε (είναι να μη βάλει κάτι στο νου της…) το συγκρότημα «γυναικεία υπόθεση». Αν δεν ξέρετε τι ‘ν τούτο, γυρίστε στη σελίδα επτά της εφημερίδας. Νομίζω ότι μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη, διεκπεραίωση, εξέταση και σκέψη  θα συμφωνήσετε άνδρες και γυναίκες ότι τα κορίτσια είναι «των τεχνών και των γραμμάτων» (το γραμμάτων χωρίς το «ρ»).

Εν τω μεταξύ έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των μελών του Δ.Σ., από φιλόδοξους (των… γραμμάτων) οι οποίοι θέλουν να κλείσουν τραπέζι, ένα μήνα πριν. Ποιοι είναι αυτοί; Γνωστοί γαιοκτήμονες και κτηνοτρόφοι και… αόμματοι που θέλουν να βρουν το φως τους.

Ένα έχω να σας πω… οι πολλοί θα μείνετε στων τεχνών… Για τα …γράμματα, πίσω, σπίτι! Και γρήγορα μην πάει κανένας άλλος.

Νέο, νέο κίνημα μαθητών

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, ονόμασαν τη διαμαρτυρία τους για τις κρύες αίθουσες, «κίνημα κουβέρτας» και πήγαν όπως καταλαβαίνετε με κουβέρτες στο σχολείο.

Προτείνουμε στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου να κάνουν το δικό τους κίνημα, για τις αίθουσες του πρώτου ορόφου που στάζουν …τα τελευταία χρόνια. Να κάνουν δηλαδή το κίνημα…. Βατραχοπέδιλου και να πάνε με βατραχοπέδιλα στο σχολείο. Ίσως αξιοποιηθεί το αξεσουάρ κατάλληλα, για το μάθημα της γυμναστικής. Γιατί όχι;

Έκκληση για αίμα

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και οι δύσκολες μετακινήσεις, επηρέασαν φαίνεται και τους αιμοδότες, οι οποίοι αμέλησαν την σπουδαία αυτή συνδρομή ζωής. Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, παρακαλούμε όσοι αιμοδότες διαβάζουν και μπορούν να συνδράμουν άμεσα.

Το κοπή τη πίτα

Αν θέλετε να βρείτε συγκεντρωμένες τις εκδηλώσεις και τις κοπές πίτας, μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε στο e-almyros.gr, τη στήλη «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – που θα πάμε σήμερα». Εκεί θα βρείτε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Καταγραφή Μικρασιατών

Βοηθείστε μας να καταγράψουμε τους Μικρασιάτες του Αλμυρού. Αν κατάγεστε από τη Μικρά Ασία επικοινωνήστε μαζί μου στο 6972 455190, ώστε να κρατήσουμε το όνομά σας στο μητρώο. Δεν χρεώνεστε, ούτε υποχρεώνεστε σε κάτι.

Ειδήσεις που δεν θέλουμε

Τρεις από τις ειδήσεις που δεν θέλουμε να γράψουμε για το 2017, είναι οι μεταφορές υπηρεσιών από τον Αλμυρό, λίγο ή πολύ μακρύτερα. Π.χ. η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμυρού, το παράρτημα του ΟΑΕΔ και το Δασαρχείο… Το νου σας… δεν πρέπει να φύγει άλλη υπηρεσία. Αντιθέτως, πρέπει να απαιτήσουμε να επιστρέψουν και αυτές που έφυγαν. Εν τω μεταξύ, οι συνταξιοδοτήσεις σε άλλη υπηρεσία στο τέλος του 2017, μπορεί να σημάνουν και για άλλη υπηρεσία την αρχή του τέλους.

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…
Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Συνεχίζει τις μεταγραφές ο Πύρασος

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν, ο Πύρασος προχώρησε σε ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις.…
Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Πρωινό Δελτίο Τύπου Παρασκευή 20-9-2024– Link-κλικ στους τίτλους της επικαιρότητας

Διαβάστε παρακάτω με τίτλο και λινκ… τους κύριους τίτλους ειδήσεων της πρωινής επικαιρότητας της Παρασκευής 20…