• 13 Ιανουαρίου, 2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6-1-2017

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6-1-2017

Όχι που δεν θα μας έμπαινε

… Τι καταλάβατε; Μπήκε και το 2017 και η ελπίδα, απλώθηκε ολούθε στον κόσμο.

Τι είπα; Ελπίδα; Όοοχι αυτή την Ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη την κανονική. Καλή μας χρονιά, να αντέχουμε και να δημιουργούμε!

Διάκοσμοι και διακοσμητές

Οι Χριστουγεννιάτικοι διάκοσμοι, εκφράζουν τον διακοσμητή. Παρατηρήστε το… Π.χ. η διακόσμηση στην Κοινότητα Ευξεινούπολης, με τον large Πρόεδρο, αρχίζει από την καγκελόπορτα, προχωράει ανάμεσα από τα παρτέρια, ανεβαίνει τα σκαλιά, συνεχίζει στην εξώπορτα του κοινοτικού καταστήματος και απτόητη σε πολλές πτυχές κοσμεί την είσοδο, τον πίνακα ανακοινώσεων, την πόρτα του γραφείου του Προέδρου ολόγυρα, ανεβαίνει τα σκαλιά του πρώτου ορόφου, στρίβει στις σκάλες, περνάει πάνω από το παράθυρο, ξαναστρίβει, για να σταματήσει λίγο πριν την πόρτα των γραφείων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων.

Διάκοσμοι Ευξ 01 Διάκοσμοι Ευξ 02 Διάκοσμοι Ευξ 03 Διάκοσμοι Ευξ 07 Διάκοσμοι Ευξ 10 Διάκοσμοι Ευξ 12

Ασταμάτητος ο Πρόεδρος, ατελείωτος ο διάκοσμος…

Όσο για το γραφείο του… Ζαλίζεσαι να το κοιτάς. Έτσι έχει συνηθίσει ο Πρόεδρος, αφού και τη ζωή του την κοσμεί μια γυναίκα, που στολίδι είναι μόνη της… οι συνήθειες δεν κόβονται.

Παραδίπλα, στο παρκάκι των Ανατολικο-Ρωμυλιωτών, τα λαμπάκια μπήκαν ακολουθώντας την παράδοση και τους πανέμορφους χορούς τους, σφουρλιστά, στρυφογυρίζουν στα δέντρα από τη μια πλευρά του πάρκου. Τώρα γιατί τοποθετήθηκαν από τη μια πλευρά και νομίζεις ότι γέρνει το πάρκο…;;; Μαθαίνω από μπριόζα σύζυγο ότι ίσως φταίνε τα τσίπουρα… Χαλάλι! Και του χρόνου να μας καλέσετε κι εμάς, ρεφενέ!

Παράνομες υλοτομήσεις

Τι θα γίνει βρε παιδιά με τις παράνομες υλοτομήσεις; Καταλαβαίνω από ανάγκη και από κρύο… αλλά αυτοί που αισχροκερδούν καταλαβαίνουν ότι καταστρέφουν το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους;

Χαιρέτα μου… τον Πλάτανο

Ο Πλάτανος θα μας απασχολήσει πολύ τη νέα χρονιά. Καταγγελίες και νέες επενδύσεις έλκουν τη δημοσιότητα συνεχώς. Τάφροι βράζουν, κλειστά εργοστάσια δουλεύουν, «καλαμιές» σιγο… καίνε κτλ κτλ.

Πόσο πιο περήφανοι

Μοναδικός Κένταυρος δια χειρός Σπ. Κοντούλη στον Αλμυρό, μας κάνει περήφανους με το άνοιγμα της χρονιάς. Η πρώτη καλή είδηση για ‘μενα, το νέο δημιούργημα του Σπύρου Κοντούλη που πολύ γρήγορα θα σπάσει τα εθνικά μας σύνορα και θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο… Ναι φίλοι μου, τόσο πολύ εντυπωσιάστηκα.

Προτείνω στον Δήμο Αλμυρού, να αξιοποιήσει τον ντόπιο αυτό καλλιτέχνη και να παραγγείλει δημιουργίες του οι οποίες θα κοσμήσουν κάποιο σημείο της πόλης (ίσως να γίνει Θεσσαλική ατραξιόν η παραλία Αλμυρού), ή κάποιο πρότζεκτ.

Ο καλλιτέχνης δηλώνει σε Μαγνησιώτικο site «ο Κένταυρος, έχει ύψος 3,45 μέτρα, χωρίς το δόρυ. Μόνο για τα γένια και τα μαλλιά, υπολόγισα πως χρειάστηκα περίπου 3.500 μέτρα σύρμα γιατί υπήρχαν χιλιάδες τρύπες από τις οποίες περνούσε το σύρμα για να προκύψει το αποτέλεσμα που ήθελα.» Δεκάδες επαινετικά σχόλια ακολουθούν την κοινοποίηση του δημιουργήματος του Σπύρου Κοντούλη στο facebook και τα αξίζει. Respect!

Κοντούλης Σπύρος


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…