• 20 Δεκεμβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-12-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 17-12-2016

Πάρε – Δώσε, πότε σώσε;

Πάρε επίδομα, δώσε ΕΚΑΣ οι κυβερνώντες… Σωσμό δεν βλέπω… Ούτε το σώσε γίνεται, ως οφείλαμε με το πάρε-δώσε τους. Πραγματικά δεν περίμενα ο Έλληνας να έχει τόση ανοχή και αντοχή. Περίμενα ότι θα έχουμε φτάσει στα τέρματα… Φως στο τούνελ βλέπουμε… το τούνελ δεν τελειώνει…

 

Υποχρεωτικά έσοδα εράνου

Υποχρεωτικά έσοδα εράνου επιβάλλει ο μεν στους δε, ανά ενορία…  Μαζέψεις, δεν μαζέψεις, πρέπει να στείλεις φακελάκι, με συγκεκριμένο ποσό. Σε κάποιες ενορίες του Αλμυρού το ποσό ανέρχεται στα 1.300 ευρώ. Μήπως να του επιβάλλουμε και τα ανάλογα έργα στην πόλη μας… Τελικά αυτό το «και Αλμυρού»… δεν το έχουν πάρει και πολύ στα σοβαρά. Δηλαδή, αν δεν μαζέψουμε το απαιτητό ποσό, θα είμαστε κακοί Χριστιανοί; Δοκιμάστε να μη στείλετε ούτε ευρώ μια χρονιά. Κάν’ τε μια επίσημη δήλωση για όσα συμβαίνουν… Τι φοβόσαστε; Τη σκιά ποιου; Ο Θεός έφτιαξε έτσι τη σκιά μας, ώστε να μην είναι ποτέ επάνω μας… Μόνο η σκέπη του είναι!

 

Ο Αλμυρός ξέρει…

Ακούμε πολλές φορές ορισμένους, να κατηγορούν πολίτες, σωματεία, συλλόγους, για έλλειψη συμμετοχής και εθελοντισμού. Το fashion show, απέδειξε περίτρανα, ότι όταν μπορείς να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη τους Αλμυριώτες, συμμετέχουν, συνεργάζονται, επιτυγχάνουν. Δεν δέχομαι από κανέναν, ποτέ ξανά, να κατηγορήσει την κοινωνία μας για αδιαφορία. Αν κάπου δεν συμμετέχει, υπάρχει σοβαρός λόγος και δεν συμμετέχει.

Λίγα τα λόγια σας και κοντά τα χέρια σας κύριοι, από την κοινωνία της Αλληλεγγύης Ευξεινούπολης, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αγίου Νικολάου, του Φιλοπροόδου του Πλατάνου, των Συλλόγων που διενεργούν λαχειοφόρους και στηρίζουν μέλη και οικογένειες, του ΕΟΣ που αναδεικνύει την Όθρυ και συστήνει νέα αθλήματα στην πόλη, της «ΣΤΟΡΓΗΣ» που έφτιαξε το γυμναστήριο για τα παιδιά της, των αθλητικών σωματείων που με την ελάχιστη στήριξη εξωγενών πολιτικών παραγόντων, επιμένει να κρατά τα σωματεία ενεργά, των κληρικών μας που είναι ανοικτοί στο Λαό, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που συγκέντρωσαν 6.000 υπογραφές για το Κέντρο Υγείας, των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων που καλούν και συμμετέχουν, των Συλλόγων που καθαρίζουν παραλίες, δάση, που με τις εκδηλώσεις τους έλκουν επισκέπτες σε όλα τα χωριά μας.

Επιτέλους και μετά το fashion, ας ιδρώσουν κάποιες πλάτες που έμειναν μόνες… Ας σκεφτούν τι πρέπει να αλλάξουν και ας ξεπεράσουν τον εαυτό τους, διορθώνοντας συμπεριφορές.

Πριν τα Χριστούγεννα, με αυτή την ευχή θα σας αφήσω… Μην αφήσουμε το νέο έτος που έρχεται να μας πει κανείς, ποιοι είμαστε και πόσο μετράμε. Μην αφήσουμε κανέναν, να περιορίσει τα όνειρά μας και τη δυναμική μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…
Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Ο Περιφερειάρχης κήρυξε την έναρξη του συμποσίου «Ημέρες Παπαδιαμάντη»

Δημ. Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της» Σπουδαίοι άνθρωποι…
Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Εκδήλωση στο Βελεστίνο: παρατήρηση του πλανήτη Κρόνου και της Σελήνης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ), με έδρα…