• 6 Δεκεμβρίου, 2016

Η «Στοργή» έκανε θαύματα και πάλι για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Η «Στοργή» έκανε θαύματα και πάλι για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου

Με μια Νίκη και μια «Στοργή», μπορούν να γίνουν θαύματα κυρίες και κύριοι. Το έβαλε στόχο η Νίκη Τσάκαλου και δεν μπόρεσε κανείς να τη σταματήσει. Ποια κρίση; Ποια κακή ψυχολογία της κοινωνίας μας; Ποια παιδιά με ειδικές …δεξιότητες; Τίποτε δεν είδαν από αυτά τα μέλη της Στοργής και προχώρησαν σε συνεργασία με τους φορείς του ΕΕΕΕΚ στη «στέγαση» των οργάνων γυμναστικής, σε σύγχρονη αίθουσα γυμναστηρίου-φυσικοθεραπευτηρίου. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα τα όργανα πήγαιναν από αίθουσα σε αίθουσα και τα παιδιά έχαναν, αυτήν την πολύτιμη για την υγεία τους, άσκηση.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, εγκαινιάστηκε η αίθουσα σε μια σεμνή τελετή, ενώ συνδυάστηκε με το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου και την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Προτείνουμε η αίθουσα να ονομαστεί σε «Νίκης Τσάκαλου», μια κυρία, μια μητέρα, η οποία έχει αφιερωθεί στο να αφήσει παρακαταθήκη για όλα τα παιδιά μας του Αλμυρού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που μπορεί να χρειαστούν το Ειδικό Σχολείο και το Σύλλογο της «Στοργής».

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου των  Συλλόγου και Ειδικού Σχολείου:

Στις 3 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Στα πλαίσια του εορταστικού προγράμματος της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες, διαδραστικά παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικο Bazzar και παρουσίαση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Αλμυρού σε συνεργασία με το ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, το Ειδικό Δημοτικό και το Σύλλογο ΑμεΑ «Στοργή». Θα πρέπει να τονιστεί ότι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της Αίθουσας Φυσικοθεραπείας – Γυμναστηρίου στον προαύλιο χώρο του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου ΑμέΑ «Στοργή» θα ήθελαν να ευχαριστήσουν: το Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο (Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ), τον Μπουκώρο Χρήστο (Βουλευτή Ν.Δ.), Το Δήμαρχο Αλμυρού Εσερίδη Δημήτριο, το Ζιγγιρίδη Ευθύμιο (εκπρόσωπο Περιφέρειας), τον εκπρόσωπο της 111 Π.Μ., τους Ιερείς, την εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού, τους διαδικτυακούς  χώρους e-almyros.gr και almyrosinfo, το φούρνο «Μπαζή», το ζαχαροπλαστείο «Ελληνικόν», το πρατήριο άρτου «Κούργια»,  για τη θερμή και εγκάρδια παρουσία τους στο χώρο της εκδήλωσης.

Παράλληλα, έγινε η κλήρωση των λαχνών με νικητές:

  • 1ος λαχνός: Νο 2676 κος Ποζόρας Γεώργιος, ο οποίος κέρδισε έναν εκτυπωτή, προσφορά του Συλλόγου «Στοργή»
  • 2ος λαχνός: Νο 2611 κος Νάνος Νεκτάριος, ο οποίος κέρδισε ένα αρνί προσφορά του κου Μπουρλή Βασίλειου.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης, καθώς και τον κ. Περπερίδη Δήμο για τη βοήθεια στην πώληση λαχνών, αλλά και τους παρακάτω ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου τις χρειαστούμε αφιλοκερδώς, τους Μαντά Μιλτιάδη, φυσικοθεραπευτή, Μαντά Χρήστο, παθολόγο και Θεολογή Βίλκα, παιδίατρο.



Σχετικά Άρθρα

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

“Άνοιξαν” σπίτια στον Αλμυρό κατά την περίοδο του παζαριού

Δεν έλειψαν και φέτος οι παραβιάσεις σε σπίτια στον Αλμυρό τις ημέρες του παζαριού. Σε μία…
32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

32 φιάλες συγκεντρώθηκαν στην αιμοδοσία της Σούρπης!

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η 4 εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου…
Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ

Η Α’ Τοπική αρχίζει στις 21-22 Σεπτεμβρίου, η Β’ στις 28-29 Σεπτεμβρίου και η Γ’ στις…