• 9 Νοεμβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5-11-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 5-11-2016

Κλαίω

Όταν βλέπω αιρετούς και υπαλλήλους του δημοσίου να κάνουν… οικονομία στο Δημόσιο… συγκινούμαι, κλαίω. Αλήθεια, σας το λέω. Κλαίω από τα γέλια, ειδικά για κάποιους που η δεξιά τους κάνει οικονομία, ενώ η αριστερά τους έχει το χέρι βαθιά στη διαπλοκή. Ευτυχώς που όλα έρχονται στο φως και διαχωρίζουμε την ήρα από το στάχυ. Αν λεφτά δεν υπάρχουν, να βοηθήσουμε… Πολύ φοβάμαι όμως, ότι σύντομα θα ακούσουμε «μαζί τα ξανα-φάγαμε» και θα ‘ναι και ψέμα.

 

Επενδύσεις

Από τη στήλη αυτή στα σχόλιά μου, είχα αναγγείλει, πρώτη, την πιθανή επένδυση «service αεροσκαφών» πλησίον της 111 ΠΜ, στα όρια του Αλμυρού. Δεν δίνω έκταση στο θέμα, καθώς τα διαπλεκόμενα… περιπλέκουν την κατάσταση. Ξέρουμε πολλά, γράφουμε προς το παρόν λίγα. Το σίγουρο είναι ότι η περιοχή έχει ανάγκη από νέες επενδύσεις.

 

Σφάξε με Αγά μου…

Ανασχηματισμός στη Δημοτική Αρχή μέχρι το νέο έτος; Φαίνεται πως κάποιοι είναι κουρασμένοι και κάποιοι άλλοι αγανακτισμένοι. Για Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους ο λόγος. Βεβαίως υπάρχουν και οι «σφάξε με Αγά μου ν’ Αγιάσω». Οι κακιές οι γλώσσες και οι …φιλόδοξες, θέλουν πριν τα 2,5 χρόνια τον Ανασχηματισμό, δηλαδή όχι τον Μάρτιο του 2017, αλλά τα Χριστούγεννα του 2016.

 

«Αν-εκπρόσωποι»

Αντιμέτωπη με τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και εξοπλισμό είναι η πολιτική προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα στη Μαγνησία. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έχει μόλις δύο υπαλλήλους με παράλληλα καθήκοντα και δύο χειριστές υπεύθυνους για ολόκληρο το Νομό. Δικαίως η Αντιπεριφερειάρχης κα Δωροθέα Κολυνδρίνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Αντιπεριφέρεια εδώ και 2,5 χρόνια κάλεσε περισσότερες από 4 φορές την επιτροπή πολιτικής προστασίας. Αλήθεια, εκπροσωπήθηκε ο Αλμυρός σε κάποια -εκτός υπαλλήλου του Δασαρχείου; Ποιος έχει αναλάβει; Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εκπρόσωπος στα χαρτιά φαίνεται ακόμη ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου. Να γκρινιάζουμε για ελλείψεις, αλλά να κυνηγάμε και τη γάτα να τις κρεμάσουμε το κουδούνι. Ε;

 

Δαιδαλώδες

Δαιδαλώδες φαίνεται πως είναι το σύστημα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα, ίσως, τελευταία ευρώ που εισρέουν στην χώρα μας, για τις επιδοτήσεις του πρωτογενή τομέα. Κράτος και Τράπεζες διεκδικούν τα συμφέροντά τους, στην πιο κρίσιμη ώρα. Η Αγροτιά φυλά Θερμοπύλες στην οικονομία μας, μαζί με τον Τουρισμό και κρίνω (ταπεινή μου γνώμη) τραγική τη συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση οι Αγρότες καλό είναι να επισκεφθούν το δικηγόρο τους, για ό,τι τους παρακρατούν και για ό,τι ραβασάκι έρθει σχετικό με Τράπεζες. Ενημερωθείτε και μην ξεχνάτε τη συνέργεια για τις διεκδικήσεις σας.

Στα ψιλά γράμματα πολλοί υπέγραψαν και αποδέχτηκαν οι Τράπεζες να παρακρατούν τα οφειλόμενα των αγροτών από τις επιδοτήσεις τους… χωρίς να το αντιληφθούν. ΠΡΟΣΟΧΗ!

 

bibi-1

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …