• 8 Νοεμβρίου, 2016

Σε απολογισμό καλεί τους Β. Κοντονάτσιο και Δ. Τσούτσα ο Β. Χατζηκυριάκος

Σε απολογισμό καλεί τους Β. Κοντονάτσιο και Δ. Τσούτσα ο Β. Χατζηκυριάκος

Χθες, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλμυρού με 7 τακτικά θέματα, τα οποία ψηφίστηκαν και αναφέρουμε παρακάτω.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να καλέσει τον Β. Κοντονάτσιο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου ώστε να δώσουν απαραίτητες εξηγήσεις. Συγκεκριμένα ο Β. Χατζηκυριάκος είπε μεταξύ άλλων -τα οποία δημοσιεύουμε στο παρακάτω βιντεο- “Καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατέψει τον πρώην Δήμαρχο και τους Συμβούλους… δεν μπορεί οποιοσδήποτε κύριος, τον οποίο έχουμε χρηματοδοτήσει αδρά τόσα χρόνια, να αναδεικνύει την φιλοδοξία του, και όλες αυτές τις διαδικασίες, απέναντι σε ένα δημοτικό συμβούλιο και να το γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και να παίρνει αποφάσεις μόνος του, ενώ εμείς κάνουμε επιτροπές…”

Στη συνέχεια ο Νίκος Τσανής, ζήτησε και ο ίδιος να καλεστεί ο κ. Κοντονάτσιος, προσθέτοντας ορμώμενος από την επιστολή του που δημοσιεύθηκε στο “Λαό του Αλμυρού” και στο e-almyros.gr, επισημαίνοντας: Αναφέρει ότι απειλήθηκε, χωρίς να κατονομάζει από ποιόν… γράφει “μόνος μου αποφάσισα”… όπως ότι εξουσιοδοτήθηκε από μέλος της επιτροπής να ψηφίζει γι’ αυτόν… σε τέτοια περίπτωση αλλάζει η επιτροπή.”

Τα μέλη του Συμβουλίου που συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή είναι ο Ν. Καλλές, o Κ. Κρανάς και ο Δ. Τσούτσας, ο οποίος απουσίαζε στη χθεσινή συνεδρίαση. Παρότι ο Ν. Καλλές, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρίστατο, δεν πήρε το λόγο, αλλά δεν του ζητήθηκε ο λόγος, σχετικά με τα αναφερόμενα. Έπεται συνέχεια λοιπόν…

 

 

Ο Σ. Τσόγγας ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δημάρχου γύρω από το θέμα της Υγείας και μετά από το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης απάντησε ότι για το θέμα του ασθενοφόρου, βρέθηκε οδηγός και  θα καλυφθεί η μια θέση σύντομα και ότι αναμένει την επόμενη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, όπου θα αποφασιστούν συνολικά από τους εκπροσώπους των Δήμων, κοινές κινητοποιήσεις.

 

 

Τα τακτικά θέματα που ψηφίστηκαν είναι τα παρακάτω:

  1. Αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου, οικον. έτους 2016.
  2. Έγκριση διαδικασιών για την ανταλλαγή δημοτικού οικοπέδου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 190 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/06) για δημιουργία 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.
  3. Υποβολή πρότασης, στην Α.Π.:4361, με Κωδικό:024, πρόσκληση, του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, του Α.Π.:2β “Υποδομές στήριξης & ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού”, με τίτλο “Κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.”
  4. Ανάκληση της υπ’ αριθ.136/2016 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, με τίτλο “Έγκριση απευθείας ανάθεσης της πράξης “Προμήθεια καυστήρων φυσικού αερίου, δημοτικών κτιρίων και σχολείων Αλμυρού”, πρ/σμού δαπάνης 25.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.23%, μετά από άγονους διαγωνισμούς”, λόγω μη θεώρησης του Χ.Ε.Π., από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Μαγνησίας.
  5. Ορισμός μελών της Επιτροπής του άρθρου 186 παρ. 5 του Ν.3463/2006, για την εκτίμηση τιμήματος κινητών πραγμάτων του Δήμου Αλμυρού.

 

  1. Ορισμός μελών Επιτροπής για τη διενέργεια δημοπρασιών, για την εκποίηση κινητών πραγμάτων του Δήμου Αλμυρού και συγκρότηση αυτής.

 

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήσεως του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βρύναινας για την παραχώρηση άδειας χρήσης του χώρου της εισόδου του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…