• 18 Οκτωβρίου, 2016

«Σαρακοστή» θεμάτων και πολλές ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Σαρακοστή» θεμάτων και πολλές ενστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με 38 τακτικά θέματα, αρκετά των οποίων ήταν διαδικαστικά, αλλά και με εντάσεις μετά από ερωτήματα του Νίκου Τσανή.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν το Συνέδριο Αλμυριώτικων σπουδών για την εξαίρεση ομιλητή (…διαβάστε σχετικό άρθρο εδώ…) και την επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Τσανής, ζήτησε να ενημερωθεί για τις πιθανές προτάσεις  ή για το σχέδιο παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής, προς τα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπως:

  • Σχέδιο του Αλμυρού για παρέμβαση στις χωροταξικές αλλαγές
  • Ένταξη Αϊδινίου και Μικροθηβών στο Δήμο Αλμυρού
  • Διαχωρισμό Δήμου σε Αλμυρού και Πτελεού – Σούρπης
  • Αν θα θέσει θέμα Αεροδρομίου
  • Επισημάνσεις προβλημάτων λειτουργίας – εφαρμογής Καλλικράτη

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Σπ. Ράππος, ζήτησε το  λόγο που δεν ενημερώνονται οι Σύμβουλοι για τα θέματα της ΚΕΔΕ, ώστε να γίνει ωφέλιμη διαβούλευση των Δημοτικών Συμβούλων προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου Ν. Καλλές και ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, απάντησαν ότι δεν υπάρχει χρόνος, αλλά και ότι δεν έχει γίνει κάποια έρευνα αν οι κάτοικοι των περιοχών επιθυμούν τις προ-αναφερόμενες αλλαγές. Ο Δ. Εσερίδης αναφέρθηκε ενδεικτικά σε δυο προβλήματα εκτέλεσης των έργων, τα οποία προγραμματίζει να θίξει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ και για οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να προταθεί θα ήθελε προηγουμένως τη συνάντηση και συζήτησή του με τους κατά τόπους προέδρους και τοπικούς συμβούλους.

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν, η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου και ο ισολογισμός – απολογισμός της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενώ σε κάθε συμβούλιο, ψηφίζεται και ένα θέμα για το νηπιαγωγείο της Σούρπης, το οποίο προχωράει ολοταχώς, βάσει της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής. Σε αυτή τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι ηλεκτρολογικές μελέτες του Νηπιαγωγείου Σούρπης.

 

Νέα εποχή για το Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Με ενστάσεις Κ. Κρανά, για ελλιπή ενημέρωση των συμβούλων και μελέτης για τη νέα εποχή του Ωδείου, ψηφίστηκαν τα δίδακτρά του, μειωμένα κατά 10% περίπου από τα περσινά. Συγκεκριμένα ο Κ. Κρανάς τοποθετήθηκε: τελικά δεν έχουμε ενημερωθεί για το καθεστώς που θα λειτουργήσει το Δημοτικό Ωδείο. Θα βασιστούμε στον Δήμο ή σε άλλο καθεστώς; Έχουμε σχέδιο, μελέτη σκοπιμότητας; Ζητώ την αναβολή του θέματος και να φέρετε κανονισμό λειτουργίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν υπάλληλοι του Ωδείου, που στηρίζουν και εργάζονται επί σειρά ετών σε όλες τις δύσκολες στιγμές του και ζήτησαν να ενημερώσουν εκτενέστερα τους συμβούλους. Τελικώς διευκρίνισαν λίγα σημεία και δεν δόθηκε περαιτέρω ο λόγος, καθώς κάλυψε τις ανάγκες της συζήτησης και ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Καλλές.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …