• 18 Οκτωβρίου, 2016

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ε΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΛΜΥΡΙΩΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ε΄ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΛΜΥΡΙΩΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

Την Παρασκευή  14/ 10/16  μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις επιστημόνων που παρουσιάστηκαν κατά τη διεξαγωγή του Ε΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Ειδικότερα, πέντε τμήματα του σχολείου μας με μαθητές της Α΄ και  Γ΄ Λυκείου  και τους υπεύθυνους καθηγητές τους  συνέδεσαν το γνωστικό τους αντικείμενο με θέματα των οποίων η παρουσίαση έγινε κατά τις εργασίες του συνεδρίου. Έτσι, τους δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής μας και τη μακρά παρουσία των Εβραίων σ’ αυτή. Επίσης, προσέγγισαν το επάγγελμα του αρχαιολόγου παρακολουθώντας τα πεπραγμένα μιας οκταετίας, καθώς και τα «μυστικά» μιας νεολιθικής θέσης, της Αλμυριώτικης  Μαγούλας. Τέλος, επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και γι’  αυτό οι διδάσκοντες δεσμευτήκαμε ότι θα προγραμματίσουμε και για τη φετινή χρονιά την επίσκεψή μας εκεί.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη για τους μαθητές μας. «Απέδρασαν» από τα στενά όρια της αίθουσας διδασκαλίας και εισήλθαν σε ένα νέο κόσμο, μαγικό, στον κόσμο όπου η γνώση συνδυάζεται, δημιουργεί νέα γνώση  και θριαμβεύει. Πρόκειται, ασφαλώς, για μια προσέγγιση, η οποία, εκτός των δεσμών με την τοπική κοινωνία που οικοδομεί, έχει καθαρά ανθρωπιστικό προσανατολισμό, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση από το χρησιμοθηρικό χαρακτήρα της στείρας γνώσης και στη δημιουργία ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με σφαιρική καλλιέργεια και κριτική ικανότητα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όσους συμμετείχαν από οποιαδήποτε θέση σ’ αυτό το εξαιρετικό συνέδριο. Ευχόμαστε ολόψυχα να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …