• 18 Οκτωβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 15-10-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 15-10-2016

Όταν δεν ακούγεται η λογική, μιλάν οι αριθμοί

Έργα 42,8 εκατ. ευρώ για την Θεσσαλία ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Δέδες. Εάν η κατανομή τους γινόταν αναλογικά στους τέσσερις νομούς η Μαγνησία θα έπρεπε να πάρει 10,75 εκατ. Εάν η κατανομή γινόταν και με πληθυσμιακά κριτήρια η Μαγνησία έπρεπε να πάρει  γύρω στα 13. Από αυτά ο Δήμος Αλμυρού, ο μεγαλύτερος του νομού, θα δικαιούταν τουλάχιστον  2,5-3 εκατομμύρια. Τελικά η Μαγνησία πήρε 5 εκατομμύρια και ο Αλμυρός 900.000.

Αυτά τα λίγα, κατάλαβε και ο βουλευτής μας ο εν-τόπιος ο Χρ. Μπουκώρος και παρέστη, καλωσόρισε το …κλιμάκιο και αποχώρησε αμέσως σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το κόκκαλο που μας έριξαν στη Μαγνησία.

 

Δυσκολονόητο

Όπως ο Δον Κιχώτης έψαχνε για ανεμόμυλους, ορισμένοι ψάχνουν για εχθρούς… και μάλιστα ανάμεσα σε ομοϊδεάτες φίλους και συν-υποψηφίους. Είναι ίσως δυσκολονόητος ο ρόλος της εφημερίδας σε ορισμένους. Κάποιο λόγο θα έχει η καημένη η εφημεριδούλα, που τα λίγα αυτά 16 χρόνια παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης ΚΑΘΕ εβδομάδα. Επειδή λοιπόν τη γραμμή της εφημερίδας, δεν τη καθορίζει η συμπεριφορά κανενός, παρά μόνο ο εκδότης, συνεχίζουμε όπως καταλαβαίνουμε καλύτερα να προασπίζουμε τα συμφέρονται του τόπου, της εφημερίδας και τα ατομικά μας. Κάποτε δυνατός πολιτικός της Μαγνησίας, με την εφημερίδα στο χέρι, απαιτούσε στον πολιτικό προϊστάμενό του… «κοίτα, η τοπική κοινωνία πιέζει» κατορθώνοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει περισσότερα χρήματα στη Μαγνησία για έργα. Είχε την αντίληψη ότι η εφημερίδα δεν ήταν εναντίον του, αλλά πίεζε για το καλύτερο μέσα από τους θεσμούς και όχι έξω από αυτούς. Στο επόμενο ή μεθεπόμενο φύλλο θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στο περιστατικό.

 

Μπούντης….

Φίλοι μου του τέως Δ.Σ. της Ένωσης και τέως Πρόεδρε της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, ευχαριστώ ως επαγγελματίας του Αλμυρού, για τον χρόνο σας και την καλή θητεία σας. Είναι πολυτέλεια να ασχολείται κανείς με τα κοινά, σε τόσο δύσκολους καιρούς… Αφήσατε σπίτια και μαγαζιά για το κοινό καλό, όπως άλλωστε θα κάνει και η νέα Διοίκηση, η οποία είναι πολλά υποσχόμενη…!!! Ευχαριστούμε… στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε και ειδοποιείστε μας να στηρίξουμε στην Ομοσπονδία τα Αλμυριώτικα μέλη.

 

Συνέδριο

Αξίζει τον κόπο να ανοίξετε το πρόγραμμα του Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών και να επιλέξετε με τα παιδιά σας έναν τουλάχιστον ομιλητή ή ένα θέμα που σας ενδιαφέρει. Σίγουρα θα βρείτε περισσότερα… Αφήστε κινητά και τάμπλετ και βουτήξτε στην πλούσια Αλμυριώτικη Ιστορία, η οποία να είσαστε σίγουρη ότι δεν αρκούν τα λίγα αυτά συνέδρια να την αποκαλύψουν. Και εις άλλα με υγεία!

 

Κρίκος

Είναι ένας κρίκος γερός δυνατός…;;; όπως ο κρίκος απόψε αυτός.. που μας ενώνει γερά δυνατά και μας προσφέρει χαρά… ένας κρίκος;;

Τι θέλει να πει  ποιήτρια με αυτό το ποιηματάκι που τραγουδούσε στη Χριστιανική Αγωγή;;; Σύντομα περισσότερα.

 

Εκεί ψηλά

Εκεί ψηλά αν είσαι στη μοναξιά… μόνος ανέβηκες, μόνος πρέπει να κατέβεις. Δίνω χέρι, κρατάς;

 

Λουΐζα, Αποστολία, Τζώρτζη, Βασίλη, Χρυσόστομε… ευχαριστούμε!

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …