• 7 Οκτωβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 1-10-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 1-10-2016

Το καβάλησε!

Οι κακές συνήθειες κυρία μου δεν κόβονται εύκολα… Το καβάλησε πάλι… Ποιο; Ε… το πεζοδρόμιο, ποιο; Με τέτοιο αυτοκίνητο και τέτοια προ-ιστορία χαλάλι το καβάλημα. Οι υπόλοιποι ζηλεύετε.

Πάντως, το θέμα του παρκαρίσματος στο κέντρο του Αλμυρού (και τα τρία τετράγωνα δηλαδή) είναι λιγουλάκι αστείο… Πας Θεσσαλονίκη, ζητάς κατευθύνσεις και σου λένε… εδώ να παρκάρεις, κοντά είναι, 25 λεπτά με τα πόδια.

Όχι… σαλονικιά μου… για τον Αλμυριώτη 25 λεπτά με τα πόδια είναι 25 πεντάλεπτα κέρματα που έπεσαν από την πορτοφόλα… απλά σε περπάτημα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

 

img_7900

 

 

Δεν παρήλαβε

Ευτυχώς που ο αστυνομικός του Δήμου δεν παρήλαβε το νέο κανονισμό του Δήμου Αλμυρού, γιατί αν δει τι προβλέπεται να επιβλέπει η υπηρεσία αστυνομίας του Δήμου, τουτέστιν ο ένας και μόνος αστυνομικός που διαθέτει, ένας ταμπλάς θα του ‘ρθει…

 

Έληξε

Πολλές οι προθεσμίες που έληξαν 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για τον Οκτώβρη λογαριασμοί και αλλαγές σε συντάξεις και μισθούς αναμένεται να μην δροσίσει το φετινό Φθινόπωρο. Θα είναι καυτό και δύσκολο, ενώ οι εταίροι μας απορούν πως αντέχουμε και υπομένουμε τον ζυγό της κρίσης. Ούτε όσοι τον επέβαλαν δεν περίμεναν τόση… αντοχή. Και όπως φωνάζει ο φίλος μου στους δρόμους του Αλμυρού «και τα μακαρόνια είναι καλάααααα!»

 

Λεβέντες

Ορισμένοι λεβέντες ρε παιδί μου, που με τόση σιγουριά μας υπόσχονται, ας μας έλεγαν και την υπόλοιπη μισή πρόταση… Εξηγούμαι.. Μας λένε «στηρίξου πάνω μου» και η υπόλοιπη μισή είναι «να πέσουμε μαζί».

 

Τσικνο-Σεπτέμβρης

Καίνε τις καλαμιές οι αγρότες μας και παντού μυρίζει η κάπνα. Θυμίζει τσικνοπέμπτη ή και Πάσχα, όταν ανάβουν τα κάρβουνα για το ψήσιμο, μόνο που δεν ακολουθεί η μυρωδιά της καμένης «λίπας». Καλού – κακού, ας συνηθίσουμε στην πρώτη.

 

Τα προβατάκια σας

Τα προβατάκια σας αρνιά γεννάνε, δώσ’τε μας και μας να φάμε… ε; πως σας φαίνεται… δεν είμαι μια ποιήτρια; Τι αυγά και κότες… άντε να στήσουμε κανένα γλέντι, γιατί χανόμαστεεεε.ε.ε..ε

 

Προσήλια TV

Areti Liaga στο facebook, σχολιάζει την «είδηση» για το προσήλια TV: ….. Δεν είδα εκπομπή γλωσσολογικού περιεχομένου που να περιλαμβάνει την εκμάθηση Σαρακατσάνικης διαλέκτου. Γι’ αυτό λοιπόν, ως κατά το ήμισυ Προσηλιώτισσα και γνήσια Σαρακατσάνα, θα επιθυμούσα πρωινή εκπομπή που θα παίζει απέναντι από τον συνεπωνυμό μου Γιώργο Λιάγκα… Καλημέρα!!!!!

Απαντώ: σωστό! προσλαμβάνεσαι! τι λες για μια σειρά που να δείχνει τη ζωή στα χειμαδιά… να βάλουμε και έναν έρωτα σαρακατσάνας και βλάχου να έχει ενδιαφέρον!!!!

 

Θωμά, συγνώμη!

Αλήθεια πόσοι νέοι μας αγωνίζονται το Σαββατοκύριακο, στα γήπεδά μας, ανοικτά και κλειστά; Τι πιθανότητα τραυματισμών έχουμε αναλογικά; Σε τι απόσταση υπάρχει ασθενοφόρο; Τι προβλέπει ο αθλητικός νόμος για τη διεξαγωγή των αγώνων; Πότε θα παρέμβει ο Εισαγγελέας; Πόσοι συμπολίτες μας ή και επισκέπτες της πόλης μας θα ζήσουν ώρες αγωνίας ή και τραγικές ώρες μέχρι να φτάσουν σε ιατρό; Θωμά συγνώμη!

 

14457545_1268143186561943_4298849318573514697_n

 

Αυτό είναι again όχι stop!

Η συνεργάτης μας για τις ροζ ειδήσεις κα Ζ.Δ. ανέρτησε προς τέρψιν και σκέψιν την συνημμένη φωτογραφία στο διαδίκτυο. Αναρωτιόμαστε αν η κάτοχος του στηθόδεσμου που βρέθηκε κρεμασμένο σε stop έξωθεν του Κουρί, είναι διαμαρτυρία για τη σήμανση στον Αλμυρό ή απλώς βγήκε από τα ρούχα της η γυναίκα διαβάζοντας κανένα λογαριασμό.


Σχετικά Άρθρα

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…
Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…