• 4 Οκτωβρίου, 2016

Ταλαιπωρία για βρέφη και Νήπια – Ως πότε χωρίς Παιδίατρο το Κέντρο Υγείας; έκδοση 1-10-2016

Ταλαιπωρία για βρέφη και Νήπια – Ως πότε χωρίς Παιδίατρο το Κέντρο Υγείας; έκδοση 1-10-2016

Επικινδύνως οι εγγραφές στα σχολεία;

Παραμένει από το 2012 το πρόβλημα με την έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Μετά τη διαμαρτυρία των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου, θυμίζουμε πως με «μπαλώματα» φρόντιζαν να τοποθετούν προσωρινά έναν παιδίατρο, τουλάχιστον για τα Ατομικά Δελτία που ζητούν τα σχολεία για το μάθημα της Γυμναστικής, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι γονείς.

Φέτος, εξυπηρετούνται τα παιδιά που επιτρέπεται από γενικό ιατρό, για τα εμβόλιά τους και τα Δελτία, αλλά τα νήπια και βρέφη, παραπέμπονται στο νοσοκομείο του Βόλου.

Προς το παρόν και μετά από δραστηριοποίηση των υπαλλήλων του Κέντρου Υγείας, υπάρχει πληρότητα σε εμβόλια καθώς, φρόντισαν να ενταχθεί σε πρόγραμμα που καλύπτει τα ανασφάλιστα παιδιά.

Ανάστατοι γονείς, καταγγέλλουν στο «Λαό» ότι θεωρούν επικίνδυνες τις εγγραφές στα σχολεία για παιδιά ΡΟΜΑ και όχι μόνο, καθώς τα σχολεία είναι υποχρεωμένα να εγγράφουν τα παιδιά χωρίς να είναι πλήρως εμβολιασμένα και έπειτα για το μάθημα της γυμναστικής να προσκομίζουν ιατρικές εξετάσεις. Έχει προκύψει από το ρεπορτάζ μας, ότι την εβδομάδα που πέρασε, μαθητής ο οποίος παραπέμφθηκε γι’ αυτές τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να νοσηλευθεί για ηπατίτιδα και δεν είχε κάνει τα εμβόλιά του.

Δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό. Στην Ελλάδα της κρίσης πολλοί γονείς δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλη πόλη ώστε να εμβολιάσουν το παιδί τους, είτε γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα βαλάντια, είτε γιατί όσοι εργάζονται δεν μπορούν να αφήσουν τις απαιτούμενες ώρες την εργασία τους, είτε γιατί δεν έχουν την απαραίτητη επιμόρφωση γύρω από την ανάγκη του εμβολιασμού.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο του «κόβει» τον αντιφυματικό εμβολιασμό και πλέον δεν θα διενεργούνται εμβολιασμοί σε όλα τα παιδιά σχολικής ηλικίας όπως γινόταν έως τώρα.

Πληθαίνουν τα προβλήματα γύρω από τον κλάδο της Υγείας και δυστυχώς κάποιοι αρμόδιοι δεν συγκινούνται ώστε να δραστηριοποιηθούν ούτε σε ό,τι αφορά τα παιδιά μας.


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …