• 29 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24-9-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 24-9-2016

Συ-μυρίζ’

ΣΥΡΙΖΑ; Τι μυρίζει; Αγροτικές κινητοποιήσεις μου μυρίζει…! Ή πες αλεύρι; Μπλόκο σε γυρεύει…

Όπως θέλετε παρ’τε το. Η μαγιά είναι Καρδιτσιώτικη και αρχίζει να φουσκώνει το κύμα και σε γειτονικές πόλεις…

 

Πάταξαν το έγκλημα

Όταν μαθαίνω ότι κλείσατε για δέκα μέρες ταβέρνα στη Σούρπη, για μη άδεια λειτουργίας μουσικών οργάνων στη Σούρπη, είμαι πεπεισμένη ότι το έγκλημα πατάχθηκε.

 

Αόμματη…

Κάτι πάει λάθος με τα μάτια μου. Ψάχνω να βρω τις θέσεις για ΑΜΕΑ στην πλατεία. Αυτές που είχε η μακέτα… Και δεν τις βλέπω… Ή κάνουν… τρίλιες τα μάτια μου ή δεν τοποθετήθηκε η σήμανση ακόμη.

 

Συμμετοχές

Συμμετοχές στις εκδηλώσεις 1.483 ευρώ, συμμετοχές στις εκδηλώσεις 700 ευρώ… Ρε Κωστή, και ‘μεις τα καημένα να μένουμε με την κάμερα στο χέρι… Τι να πω; Σε καλή μεριά, ρε αλάνια. (Αν και κάποιον εκ των δυο δεν τον είδα… είπαμε τρίλιες τα μάτια μου κάνουν, τρίλιες).

 

Καλά Χριστούγεννα

Στολίζει ο Μπέος, κυρία μου, τον Βόλο, από τώρα. Μέχρι και ο Άγιος Βασίλης έβγαλε έξω το καλεντάρι του γιατί μπερδεύτηκε. Για να στολίζει σου λέει ο Μπέος, ήρθαν τα Χριστούγεννα και το ξέχασα. Άντες λοιπόν! Και Καλή Πρωτοχρονιά.

 

Στο χωριό μου, ρε;

Τρακάρει ο τύπος την τύπισα και σήμα δεν υπάρχει. Αρχικά ήρεμος ο τύπος, της λέει, μπορεί να μην έχει σήμα… αλλά ήμουν σε οδό προτεραιότητας. Περνάνε οι μέρες και οι ασφαλιστικές αρχίζουν τις κόνξες… Η μια, αφού δεν υπάρχει σήμανση, έπρεπε να σταματήσει ο πελάτης σας… και η άλλη «τι λέτε, κύριε… ο δικός μου όμως, είχε σήμανση στην οδό που κινούταν…»

«Πώς να ήξερα ότι παλιότερα είχε στοπ εδώ… Και οι δυο έχουμε ευθύνη. Έπρεπε να σταματήσουμε… ο καθένας τα δικά του», λέει η κυρία. Αγριεύει λοιπόν ο …κύριος και απαντά… «στο χωριό μου, ρε; Δεν ξέρω αν έχω προτεραιότητα στο χωριό μου;»

Να γελάς και να κλαις.

 

Επ! να τος!

Θαύμα, θαύμα… ο Αλμυρός εμφανίστηκε στην τουριστική σελίδα του Go-thessaly… Ευχαριστούμε μεν αλλά…  κάποιος ευθύνεται για την προχειρότητα των εικόνων και όσων ανέβηκαν… Αναμένουμε καλύτερες εικόνες και κείμενα… Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα…

 

Υπέρ ή εναντίον;

Κάποιος συμπαθής μας αιρετός, είπε σε δικό μου άνθρωπο… «Δεν καταλαβαίνω… μερικές φορές νομίζω ότι η εφημερίδα είναι μαζί μας και κάποιες εναντίον μας…»

Μετά από 17 χρόνια παρουσίας, τα 3 τελευταία με νέο εκδότη, δεν καταλάβατε ότι η εφημερίδα μας αγωνιούμε να είναι του «Λαού του Αλμυρού»; Εννοείται δεν είμαστε εναντίον σας. Εννοείται ότι προσπαθούμε να συνταχθούμε σε όποια προσπάθεια γίνεται για τον Αλμυρό, είτε είναι χλιαρή, ζεστή ή καυτή… Εννοείται όμως, ότι όταν ζώντας στην πόλη και αφουγκραζόμενοι δυσαρέσκεια ή προβλήματα τα εκφράζουμε με θάρρος και ευθύνη και όταν έχουμε καταγγελίες πολιτών, τηρώντας τη νομιμότητα και τη δεοντολογία, δημοσιεύουμε. Υπενθυμίζουμε. Ευχή και κατάρα του πρώτου εκδότη μας Γιώργου Τσιντσίνη είναι να δουλέψουμε βάσει του ρητού «θαρσείν χρη, τ’ αληθή λέγειν, ου σφάλλειν ποτέ».

 

 


Σχετικά Άρθρα

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Ζ. Μακρή: «Μέχρι και την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για το 2%»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, παρακολουθώντας στενά την…
Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε, σε…
Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας «χτυπά» το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο

Με αφορμή τα εγκαίνια της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης και των μουσειακών χώρων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα…