- 27 Σεπτεμβρίου, 2016
Ο Γιώργος Σταμπουλής στο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων
Ένα τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Επιτρόπου της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί έδωσε το πράσινο «φως» για να κλειδώσει η σύνθεση της διοίκησης του Υπερταμείου Δημόσιας Περιουσίας.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί διαφωνίες τόσο από την ελληνική πλευρά για τον Γάλλο επικεφαλής όσο και από τους δανειστές για τα πρόσωπα των προτεινόμενων Ελλήνων.
Ο Γιώργος Σταμπουλής, περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας και καθηγητής του Π.Θ. είναι ένα από τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου.
Ειδικότερα, τα μέλη που έχουν επιλεγεί για το πενταμελές Συμβούλιο είναι οι:
Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Είναι κάτοχος Μάστερ Επιστημών (M.Sc.) στη Διοίκηση Τεχνολογίας και Διδακτορικού Φιλοσοφίας (D.Phil.) στην Επιστημονική και Τεχνολογική Πολιτική από την Ερευνητική Μονάδα Επιστημονικής Πολιτικής (SPRU) του Πανεπιστημίου του Sussex (H.B.). Διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα «Οικονομική της Τεχνολογίας» καθώς και Οργάνωση Επιχειρησιακών Λειτουργιών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος.
Επίσης διδάσκει το Μεταπτυχιακό Μάθημα «Innovation and Regional Development» σε Πρόγραμμα ΜΔΕ του Τ.Μ.Χ.Π.Π.Α.
Έχει εργασθεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων καθώς και για τον σχεδιασμό δράσεων και πολιτικών σχετικά με την ανάπτυξη, την πολιτική για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα κλπ.
Είναι μέλος του ΤΕΕ, της Εταιρίας Συστημικής Δυναμικής (System Dynamics Society) και του ελληνικού τμήματός της καθώς και του European Association of Evolutionary Political Economy. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν μεταξύ άλλων στην οικονομική της τεχνολογικής και θεσμικής εξέλιξης, την οικονομική της διοίκησης επιχειρήσεων, τη στρατηγική των επιχειρήσεων, τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, τη διαχείριση τεχνολογίας, γνώσης και καινοτομίας, την οικονομική της ενέργειας και της μετάβασης σε βιώσιμα κοινωνικο-τεχνολογικά συστήματα, τις κριτικές θεωρίες της διοίκησης, τον κριτικό ρεαλισμό και τη συστημική.
…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…