• 19 Σεπτεμβρίου, 2016

Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλμυρού και παραχώρηση αθλητικών χώρων

Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλμυρού και παραχώρηση αθλητικών χώρων

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε εξ’ αναβολής, λόγω του δυστυχήματος στον Πτελεό, με 5 θέματα και ένα εκτός ημερησίας το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επικαιροποίηση της Μελέτης Αναθεώρησης – Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αλμυρού, απασχόλησε περισσότερο από 1,5 ώρα τους συμβούλους.

Στην εισήγησή του ο Άρης Καραγιώργος στάθηκε στα παρακάτω σημεία:

  • Την απαλοιφή του όρου της δραστηριότητας μεταφόρτωσης σκραπ από το λιμάνι της Ευξεινούπολης
  • Την απαλοιφή της αναφοράς ότι δεν θα διατηρούν το δικαίωμα επέκτασης των βιοτεχνιών και βιομηχανιών, ώστε οι μονάδες να μπορούν να αναπτυχθούν και να μη μεταφερθούν βίαια στη ΒΙΠΕ.
  • Τη μεταφορά του κοιμητηρίου
  • Tην αλλαγή για οικισμό Παλαιού Πλατάνου, ώστε όσοι έχουν τίτλους να μπορούν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους, αλλά και να αξιοποιηθεί περαιτέρω μετά την πρώτη αυτή αλλαγή ο οικισμός.

Ακολούθησε η εισήγηση των υπαλλήλων των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, με αναφορά σε όλα τα σημεία που διαφοροποιούνται και παρουσιάζοντας χάρτες.

Ο Κ. Κρανάς, διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα στοιχεία που δεν εστάλησαν στους συμβούλους και ήταν απαραίτητα για την κατανόηση των αλλαγών. Χαρακτηριστικά είπε «είσαστε περήφανοι για την εισήγησή σας; Δεν μπορούσατε να μας στείλετε τους χάρτες;… Διαφωνώ στο πλαίσιο των 8 στρεμμάτων… Η επέκταση του Αλμυρού είναι προς το Κρόκιο. Όποιος έχει 4 στρ. δεν θα μπορεί να χτίσει; Επίσης, οι χάρτες σηματοδοτούν ολόκληρη την Όθρυ ως Natura. Μήπως συμφέρει κάποιους να απαξιωθεί η Όθρυς; Σας θυμίζω τη μελέτη χιονοδρομικού κέντρου, ίσως κάποιοι δεν θέλουν να γίνουν τέτοια έργα.»

Και ο Νίκος Τσανής, είχε έντονες ενστάσεις. «Υποτιμάτε το θέμα. Αναγνωρίζω ότι ενδιαφέρεστε για το καλό του Αλμυρού, αλλά γιατί δεν έγινε καμία διαβούλευση; Έχετε μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε διαβούλευση. Βρίσκουμε θετικό για την οικιστική ανάπτυξη της παραλίας την ζώνη οικοδόμησης στο παραλιακό μέτωπο Αλμυρού – Ευξεινούπολης. Γιατί όμως μόνο μία; Πρέπει να προσέξουμε ακόμη, αν ένας παραγωγός έχει τα στρέμματα να καθετοποιήσει την παραγωγή του μέσα σ’ αυτά, να μπορεί να το κάνει. Π.χ. ένας κτηνοτρόφος να μπορεί να κάνει μια μικρή μονάδα παραγωγής γάλακτος ή τυριού.

Τελικώς αποφασίστηκε να ψηφιστεί το θέμα, αλλά να γίνει και μια ακόμη διαβούλευση μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για την επίλυση περισσότερων θεμάτων.

 

Παραχώρηση αθλητικών δημοτικών χώρων

Και πάλι ένταση, αιχμές και προστριβές γύρω από την παραχώρηση των αθλητικών δημοτικών χώρων ζήσαμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Προηγήθηκε διαβούλευση της αθλητικής επιτροπής και των εκπροσώπων των συλλόγων την περασμένη Παρασκευή, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα και λύθηκε το θέμα της έδρας για τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Στη συνεδρίαση όμως, εκφράστηκε έντονα η δυσαρέσκεια των μελών του ΕΟΣ Αλμυρού. Ο Πρόεδρός του Χρήστος Ζαβός, διαμαρτυρήθηκε για τα ημιτελή έργα στο γήπεδο tennis έξω από το Κουρί, αλλά και την παραχώρηση ωρών που ζήτησαν στο κλειστό γήπεδο του ΕΠΑΛ όπου προπονούνται και οι ΤΙΤΑΝΕΣ.

Θυμίζουμε ότι πριν τη δημιουργία ακόμα των Τιτάνων, ο ΕΟΣ φρόντιζε και επισκεύασε το κλειστό του ΕΠΑΛ. Ο Χρήστος Ζαβός αναφέρθηκε στα έξοδα του ΕΟΣ για την επισκευή του γηπέδου tennis, τα οποία ανέρχονται σε λίγες χιλιάδες ευρώ και την ανάγκη περαιτέρω συνδρομής του Δήμου, ώστε να είναι ένα γήπεδο προσβάσιμο προς όλους και με προδιαγραφές για τη διενέργεια επίσημων αγώνων. «Εκπροσωπούμε τον εθελοντισμό και τον αθλητισμό. Εργαζόμαστε, προβάλλουμε την πόλη μας και αναπτύσσουμε ένα νέο άθλημα» και συνέχισε αναφερόμενος στη συζήτηση της επιτροπής ότι δεν είναι δυνατόν μετά από τις ώρες και τα έξοδα που ο Σύλλογος διέθεσε να ζητά η αθλητική επιτροπή να … «τα βρει με την άλλη ομάδα» αφήνοντας εκτεθειμένο και εκτός τον ΕΟΣ.

Τελικώς εκκρεμεί η απόφαση μελέτης και επισκευής του γηπέδου, το οποίο προτάθηκε και από το Νίκο Τσανή, αλλά λύθηκε το θέμα των Τιτάνων δίνοντάς τους και δυο ώρες για δυο μέρες στο κλειστό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης σχολίασε για το θέμα του γηπέδου «και ο Θεός αν του στέλνατε επιθυμίες και όχι προτάσεις θα τις επέστρεφε. Δεν είχε γίνει κάποια συνολική πρόταση για τις εργασίες και τα έξοδα ώστε να γνωρίζουμε σε τι πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Ας γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη και καταγραφή».

 

Τέλος συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερησίας η παραχώρηση αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης στο Σύλλογο Μεταναστών, με αντίτιμο 30 ευρώ.

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…