• 12 Σεπτεμβρίου, 2016

Μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ανάγκη αναβάθμισης στο Κέντρο Υγείας – έκδοση 10-9-2016

Μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Ανάγκη αναβάθμισης στο Κέντρο Υγείας – έκδοση 10-9-2016

Επιτακτική η 2η βάρδια ασθενοφόρου, η ύπαρξη παιδιάτρου και οι επισκέψεις γιατρών στα χωριά

Για 35 θέματα συνεδρίασαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ενωτική Δημοτική Κίνηση έθεσε δυο ερωτήματα και έλαβε απάντηση για το θέμα των αδέσποτων, ενώ ο κ. Μπλάνης κατήγγειλε ζημιές εργολάβου της Περιφέρειας σε πινακίδες στην περιοχή από τους Αγίους Θεοδώρους έως και Πτελεό.

Τα ερωτήματα αφορούσαν το νηπιαγωγείο Σούρπης και την κατάσταση των παιδικών χαρών του Δήμου, τα οποία απαντήθηκαν για τον προγραμματισμό τους από τον Δήμο Αλμυρού, ενώ για τα αδέσποτα ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μακρής ενημέρωσε για τον τριπλασιασμό των κονδυλίων που δαπανώνται για τα αδέσποτα, το σχηματισμό νέας επιτροπής, κατήγγειλε για «ξενόφερτα» σκυλιά και έδωσε το λόγο στην Πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου κας Υφαντή Αθηνά, η οποία ενημέρωσε για τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και την αξιοποίηση της νέας ΚΥΑ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε για το νηπιαγωγείο Σούρπης, ότι αν δεν περάσει σε πρόγραμμα, θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος, όπως και ότι οι παιδικές χαρές θα είναι έτοιμες και περιφραγμένες όλες μέσα στο 2017.

Στα θέματα της γνωμοδότησης για την αδειοδότηση της επέκτασης ιχθυοτροφείου στις Νηές και νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 500w στον Πλάτανο, τοπικές κοινωνίες, σύλλογοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι κάθετα αρνητικοί. Παρέστησαν δημότες και μέλη της επιτροπής διαβούλευσης οι οποίοι ζήτησαν και με φυσική παρουσία του Δημάρχου στη συζήτηση των θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, να ισχυροποιήσει αυτές τις αποφάσεις.

 

 

 

Κέντρο Υγείας

Η Δημοτική Αρχή, έφερε ως θέμα τη λήψη απόφασης για πιο δραστικές ενέργειες, με σκοπό να διασφαλιστούν οι πλήρεις υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας για τους Δημότες του Αλμυρού. Ένα θέμα που όλοι οι επικεφαλείς κατά καιρούς, αιτήθηκαν και συμφωνούν.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Συμβούλους για τη σημερινή κατάσταση, την έλλειψη 2ης βάρδιας ασθενοφόρου, την έλλειψη παιδιάτρου και συστηματικών επισκέψεων των γιατρών στα χωριά, κτλ.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής σύμβουλοι ως εξής:

Κ. Κρανάς: Με ήπιες παρεμβάσεις θα έχουμε αποτελέσματα; Προτείνω να κινητοποιηθούμε με δυναμική συγκέντρωση και να αναγκάσουμε το Διευθυντή της 5ης ΥΠΕ να έρθει στον Αλμυρό.

Σ. Τσόγκας: Φθίνει και νοσεί, το σύστημα Υγείας γενικότερα. Κόβουμε δαπάνες και επιβαρύνουμε το λαό. Όποιος δεν έχει χρήματα, πεθαίνει.

Ν. Τσανής: Θετικό που φέρνετε το θέμα, αλλά γιατί τώρα, μήπως γιατί περιμένατε την αλλαγή διοίκησης; Είναι τραγική η υποβάθμιση, αλλά με τα ψηφίσματα δεν γίνεται τίποτε. Προτείνω, να γίνει συγκέντρωση – διαμαρτυρία πολιτών στην πλατεία, ο συντονισμός με όμορους Δήμους και κοινό ψήφισμα των 4 Δημοτικών Συμβουλίων της Μαγνησίας και συντονισμένη παρέμβαση παρουσία των βουλευτών του Νομού στην Κεντρική Πολιτική Ηγεσία.

Τελικώς ψηφίστηκε η πρόταση της έκκλησης κοινής δράσης και στους όμορους Δήμους.

 

Δίδακτρα Ωδείου Αλμυρού

Ανεβλήθη η συζήτηση για την επιβολή διδάκτρων στο Ωδείο Αλμυρού, καθώς κρίθηκε από την Ενωτική Δημοτική Κίνηση ανεπαρκής η εισήγηση και ζητήθηκε, οικονομική έκθεση, με σκοπό όπως τόνισε «να αποφύγουμε να κάνουμε Δημοτικό Ωδείο με τιμές Ιδιωτικού». Παρά ταύτα η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού κα Σταυραντώνη Μαρία, επεσήμανε ότι οι τιμές δεν αυξήθηκαν και ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα έσοδα, καθώς μέχρι πέρυσι λειτουργούσε με άλλο καθεστώς και οι καθηγητές αμείβονταν από τους γονείς, χωρίς ενδιάμεσους.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…