• 8 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 3-9-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 3-9-2016

Δημοτικά κτίρια

Να είναι δημοτικά κτίρια τα γήπεδα ή να μην είναι; Να δίνει την παραχώρηση ο Δήμος ή να μη τη δίνει; Η ιστορία πάνω από οτιδήποτε; Εμείς και κανένας άλλος ή όλα για τον αθλητισμό; Πολλά τα ερωτήματα, δύσκολες οι αποφάσεις καθώς διακυβεύονται πολιτικά και άλλα συμφέροντα. Σίγουρα οι ιστορικές ομάδες με πολλά μέλη έχουν προβάδισμα, αλλά ο αθλητισμός πρέπει να έχει θέση γενικώς και όχι μόνο ειδικώς, μικρότερη ή μεγαλύτερη… Ταπεινή μου άποψη κι ας βρίσκομαι μεταξύ διασταυρούμενων πυρών. Βαστάω.

 

Αγοράζεται δεν χαρίζεται

Η εφημερίδα πωλείται στα περίπτερα, δεν είναι φεϊγ βολάν στα παγκάκια και στα τραπεζάκια. Αυτή η εβδομαδιαία «ψήφος», κάνει σε πολλά τη διαφορά. Από αυτό ζούμε, δεν κάνουμε χόμπι. Το σχόλιο για κάτι παιδιά που θέλουν, μόνο να στέλνουν Δελτία Τύπου και ξεχνούν ότι ζούμε τα παιδιά μας από ‘δω μέσα, εργαζόμενοι 7 μέρες την εβδομάδα.

Και αφού αναγκάστηκα να γίνω πικρούλα, να πω και σε κάποια άλλα μεγαλύτερα παιδιά, σχετικά με τις εκδηλώσεις δυο λογάκια, να ξεθυμάνω… Η εκδήλωση που διοργανώνεις… ας πούμε ότι είναι μισή ώρα μακριά από το κέντρο του Αλμυρού, κάποιο Σάββατο. Ας πούμε ότι από την προγραμματισμένη ώρα άρχισες καθυστερημένα πάνω από 95 λεπτά. Τα μέτρησα. Να προσθέσουμε ότι η εκδήλωσή σου διήρκεσε στο βασικό της μέρος 2,5 ώρες. Και να βάλουμε και το κερασάκι στην τούρτα, έρχεσαι και μου λες από Δευτέρα, «ναι, αλλά δεν καθίσατε μέχρι το τέλος». Δηλαδή συνολικά πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώσει κάποιος για ένα ρεπορτάζ; Ειδικά όταν την ίδια μέρα σε διαφορετικά χωριά στον Αλμυρό γίνονται πολλές εκδηλώσεις; Ή μήπως η δική σας εκδήλωση είναι άξια προσοχής και καμία άλλη. Προσπαθούμε να είμαστε παντού, να τιμούμε όλους τους συλλόγους και όλους όσους ασχολούνται με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά λίγο να μας καταλαβαίνετε και εμάς και τους συναδέλφους μας.

 

Καλή η καθαριότητα

Στο θέμα του κανονισμού της καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι. Συνδέω όμως και το θέμα της «περιβαλλοντικής καθαριότητας». Όχι να μαζεύουμε τη μπανανόφλουδα και να μην ασχολούμαστε με το τι αναπνέουμε, που φυτεύουμε και τι πίνουμε… και εν τέλει θερίζουμε καρκίνους. Ποιος θα την πέσει στα… θηρία;

Μετρήσεις και αιματολογικές εξετάσεις στα παιδιά σας για την επιβάρυνσή τους από την περιβαλλοντική ρύπανση κάνατε; Πολίτες που έκαναν, ευαισθητοποιούν άλλους πολίτες.

 

Τα εμά – σα και τα σα μάσα τα…

Εγώ το σκέφτηκα, εσύ το έκανες, ποιος κερδίζει; Η αρχή είναι το ήμισυ το παντός, αλλά τι είναι πιο δύσκολο. Η αρχή ή η διεκπεραίωση. Ένα παλιό αφεντικό μου είχε μάθει, ότι πολύτιμος, είναι αυτός που μπορεί και διεκπεραιώνει. Θα πάω μια βόλτα στην πλατεία να το σκεφτώ! Δισεπίλυτο μου φαίνεται.

 

Έπρεπε να ‘ρθει το ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι είναι, κυρία μου.. .Κάποια πράγματα κόβονται δύσκολα. Έπρεπε να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει μερικά κανάλια, για να μη δούμε για δέκατη συνεχόμενη χρονιά την επανάληψη κάποιων σίριαλ… Βεβαίως και αστειευόμαστε. Βεβαίως και η θέση της εφημερίδας είναι ότι τα ΜΜΕ πρέπει να είναι ελεύθερα, όπως και η υπόλοιπη αγορά.

 

Ιδέα!

Τι θα λέγατε αν στο επόμενο παζάρι δίναμε έκπτωση, σε όσους εντάξουν στον πάγκο τους Αλμυριώτικα προϊόντα; Γιατί να πουλάνε είδη, μόνο ξένων βιοτεχνιών;

 

Λίστα ή ποιότητα

Φίλος της εφημερίδας μου ζήτησε να εντάξω το παρακάτω σχόλιο σχετικά με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. «Εκδηλώσεις λίστας πολλές, ποιότητας λίγες. Καλό είναι να βασανίσουμε λίγο παραπάνω τον σχεδιασμό τους».

 

Αξιοθαύμαστο!

Αξιοθαύμαστο και επαινετό το κλίμα της τελευταίας επιτροπής διαβούλευσης. Ενημερωμένοι πολίτες, συμβούλευαν και διεκδικούσαν και ο Δήμαρχος με τις υπηρεσίες άκουγαν και σημείωναν, με σύμφωνη άποψη! Και εις άλλα …περισσότερα, έχουμε πολύ δουλειά!

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…