• 7 Σεπτεμβρίου, 2016

Δυο επιστολές για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων – έκδοση 3-9-2016

Δυο επιστολές για το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων – έκδοση 3-9-2016

Από την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Αθηνά Υφαντή και την ιδιοκτήτρια του κυνοκομείου κ. Ελένη Χριστέλου, λάβαμε και δημοσιεύουμε τις παρακάτω επιστολές:

Ένα θερμό ευχαριστώ από καρδιάς απευθύνουμε στην Δημοτική Αρχή της πόλης μας για την παραχώρηση χώρου παρουσίας στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού.

Αυτή η χορηγία δόθηκε για πρώτη φορά, προσφέροντας μας το βήμα και την ευκαιρία να προωθήσουμε το αίτημα φιλοζωίας, όπως παράλληλα να επισημάνουμε την ευθύνη μας απέναντι στα αδέσποτα, που γίνονται αδέσποτα χωρίς τη θέλησή τους, αλλά από τη δική μας ανευθυνότητα, αναλγησία και εγκατάλειψη, ώστε να καταλήξουμε στο δισεπίλυτο πρόβλημα του μεγάλου αριθμού αδέσποτων που πλήττει την περιοχή μας.

Συγχρόνως όμως ενημερώσαμε το κοινό και επιστήσαμε την προσοχή του για τις αυστηρότατες ποινές που προκύπτουν από τη νομοθεσία, για κακοποίηση εγκατάλειψη και το φρικτό έγκλημα της φόλας. Ήδη όλοι μας γίναμε γνώστες μεγάλων προστίμων και φυλάκισης, όπως πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από κρούσματα στην περιοχή μας.

Η  επισκεψιμότητα του χώρου μας στην εμποροπανήγυρη υπήρξε πολύ σημαντική, οφείλω όμως να ομολογήσω με λύπη μου ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι προέρχονταν από όμορους Δήμους, παρόλο ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο δικό μας. Ας μην περιμένουμε το πιάτο έτοιμο. Πρέπει και κάθε ένας από μας να συνειδητοποιήσει ότι η στείρωση του ζώου μας βοηθά και στο γενικό πρόβλημα. Η λύση δεν είναι η εγκατάλειψη. Έτσι επιτείνουμε το πρόβλημα.

Τα σχόλια για την παρουσία μας πολύ θετικά, επαινετή η προσπάθειά μας, ως πολύ επίκαιρη εκκίνηση προγράμματος στειρώσεων και συλλογής από πλευράς Δημάρχου. Ευχόμαστε να φθάσουμε και στη Δημιουργία ασύλου. Στις δυσκολίες όμως ομολογουμένως αυτής της απόφασης, προς τιμήν του Δημάρχου, πρέπει όλοι να βάλουμε το πετραδάκι μας και να θεωρήσουμε ότι το ζώο δεν είναι παιχνίδι που πάλιωσε και το πετάμε. Εμείς θα αγρυπνούμε για κάθε είδους κακοποίηση και είναι πολύ θετικό που και τα αστυνομικά όργανα συνεργάζονται άριστα. Η κριτική απ΄ έξω είναι εύκολη, ας προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα στο χορό. Είναι βέβαιο ότι αν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν επιληφθεί, δεδομένου ότι δόθηκαν για τον σκοπό αυτό πολλά χρήματα εμείς κρατούσαμε ομπρέλες, παρ’ όλες τις συνεχείς πιέσεις του Συλλόγου, είναι βέβαιο ότι δεν θα φθάναμε σ αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα. Ποτέ δεν είναι αργά.

Αγαπητή και πάντα παρούσα Βιβή Τσιντσίνη, του «Λαού του Αλμυρού», σε ευχαριστούμε για ό,τι κάνεις για εμάς και τους προστατευόμενους μας τετράποδους. Και σε σένα Θανάση Αλεξίου («Τυπωσέ το») για την προσφορά σου στην εκτύπωση του υλικού.

Ευχαριστώ  όλους!!

Η πρόεδρος

Αθηνά Υφαντή

 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Δήμαρχο Αλμυρού που έσκυψε πάνω στο πρόβλημα των αδέσποτων.

Διατηρώ κυνοκομείο στην περιοχή Αλμυρού 40 χρόνια και κανείς εκ των προηγούμενων Δημάρχων δεν ασχολήθηκε με τους συμπαθητικούς φιλοξενούμενους μου. Αθώα πλάσματα που μόνο αγάπη δίνουν, απροστάτευτα στην κακία ασυνείδητων, που βγάζουν άρρωστα απωθημένα επάνω τους. Εγκατάλειψη, ξυλοδαρμούς, ακόμη και να γδέρνονται ζωντανά έχουμε ακούσει και παρατηρήσει. Έχουμε όμως ευτυχώς και την άλλη πλευρά.

Η νομοθεσία προβλέπει προστασία τους με αυστηρότητες ποινές (αυτόφωρο, φυλάκιση, 30.000 ευρώ κάθε κακοποίηση). Οπότε αυτοί δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι, αφού εξίσου εύκολα μπορεί να βλάψουν συνάνθρωπο. Πάνω από εμάς υπάρχει Θεός που βλέπει (πόσα κάνω, Θεέ μου, που δεν τα βλέπεις ή πόσα θα πάθεις που δεν τα ξέρεις).

Αντί να πετάμε κουτάβια στους κάδους, ας στειρώσουμε το ζώο μας, έτσι βοηθάμε να μειώνονται το προβλήματα των αδέσποτων. Παρακαλώ πολύ τους συμπολίτες μας να μην αφήνουν ζώα -προ πάντων κουτάβια- στην πόρτα του κυνοκομείου, διότι έχω εξαντληθεί οικονομικά και χωρίς πόρους θλίβομαι βαθύτατα να μην μπορώ να συντηρήσω τα ζώα μου, δεδομένου ότι τον τελευταίο χρόνο έχω περιμαζέψει πάνω από 100 αδέσποτα από τον ευρύτερο Καλλικράτειο Δήμο Αλμυρού.

Χαίρομαι που ο Δήμαρχος ανέθεσε πλέον στειρώσεις και περισυλλογή αδέσποτων, με τη συνεργασία των δύο κτηνιάτρων της πόλης μας (κ. Τακόπουλος και κ. Γιερογιάκομος) που επιδίδονται με ευθύνη και αγάπη στο έργο τους. Με συναίσθημα ευγνωμοσύνης, θέλω θερμά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού κ. Υφαντή Αθηνά, που επί σειρά πολλών ετών στηρίζει το κυνοκομείο και τις προσπάθειες μου, πράγμα που κανείς  άλλος δεν σκέφθηκε να κάνει. Δεν θέλω να αδικήσω αρκετούς Αλμυριώτες που με συντρέχουν τακτικά είτε με τροφές ή με χρήματα. Θα θελα να τους αναφέρω έναν – έναν, αλλά δεν ξέρω αν ήθελαν να δημοσιευθούν τα ονόματά τους.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, καθώς και την εφημερίδα «Λαός του Αλμυρού», που μας στηρίζει και δίνει δημοσιότητα στα προβλήματά μας.

Παρακαλώ και την αντιπολίτευση να στηρίξει την προσπάθεια του Δημάρχου, που όντως είναι δύσκολο έργο, δυσεπίλυτο και έτσι θα σταθούμε όλοι όρθιοι και αποτελεσματικοί.

Ευχαριστώ, με εκτίμηση

Χριστέλου Ελένη


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…