• 5 Σεπτεμβρίου, 2016

Βασίλης Μπάρδας: Άσχημες εξελίξεις στο «στοίχημα» Υπάρχει λύση;

Βασίλης Μπάρδας: Άσχημες εξελίξεις στο «στοίχημα» Υπάρχει λύση;

Μετά από αρκετά χρονιά η αγορά στο στοίχημα δείχνει να αλλάζει και τα προνόμια που είχαν πολλοί παίκτες δυστυχώς όλο να λιγοστεύουν. Καθημερινά γίνομαι δέκτης πολλών μηνυμάτων και το ερώτημα είναι το ίδιο ”γιατί δεν δίνουν μπόνους οι εταιρίες;”  Ο καθένας το διατυπώνει διαφορετικά, αλλά το ζουμί είναι αυτό. 

Για να έχω μια εμπεριστατωμένη γνώμη ξεκίνησα να έρχομαι σε επαφή σχεδόν με όλες τις εταιρίες και να ζητάω μπόνους της νέας σεζόν -free bet- ή ο,τιδήποτε άλλο μπορούσαν να δώσουν. Η απάντηση ήταν πάντα η ίδια, θα προωθήσουμε το αίτημα σας, περίμενα απάντηση αλλά τίποτα, ξανά πάλι εγώ και μετά απαντούσαν το αίτημα σας δεν έγινε αποδεκτό.

Για τους παίκτες αυτό είναι πολύ άσχημο, να μην έχουν δικαίωμα μιας επιστροφής, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν με ανεβασμένη ψυχολογία κάποια πιθανά κέρδη ή κάποια από τα χαμένα. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι πως όλες οι εταιρίες κρατούν την ίδια πολιτική, παλιότερα γινόταν πραγματική μάχη ποιος θα δώσει τα καλύτερα μπόνους. Θυμάμαι την χρονιά που εδραιώθηκε για τα καλά η BET365, έδινε μπόνους νέας σεζόν 100% , μπόνους Χριστουγέννων  100% και στο τέλος των πρωταθλημάτων έδινε και εκεί κάποιες μικρότερες προσφορές.

Αυτή λοιπόν η πάγια πολιτική όλων των εταιριών νομίζετε πως είναι τυχαία; Όποιος το πιστεύει αυτό κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις τσέπες τω παικτών.  Κάποιοι μπορεί να μην καταλαβαίνουν πόσο άσχημες είναι αυτές οι εξελίξεις και να λένε ”έλα, μωρέ, τι έγινε;” Δεν είναι έτσι. Αύριο  θα αποφασίσουν να αυξήσουν την γκανιότα, μεθαύριο κάτι άλλο και πάει λέγοντας… Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι το εξής: έχουν μειώσει τα μπόνους που έδιναν σε παρολί και ο,τιδήποτε κυκλοφορούσε με αυτή την μορφή της προσφοράς.

 

Υπάρχει εξήγηση που γίνετε αυτό; Σαφώς και υπάρχει. Μετά τις εξελίξεις που είχαμε πριν 3 χρόνια και την αποχώρηση εταιριών ”κολοσσών ”, όπως  Bwin – William Hill – Betfair κλπ. , μπήκαν στην αγορά νέες πολύ μικρότερες εταιρίες που δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν μεγάλη γκάμα ανταμοιβής στους πελάτες τους. Κάπως έτσι λοιπόν και με την πίτα να έχει μικρύνει, κρατάνε όλοι μια πάγια πολιτική και προσφέρουν πλέον ελάχιστα πράγματα. Μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι την επόμενη σεζόν δεν θα προσφέρουν λιγότερα; Σαφέστατα όχι.

 

Τι θα γίνει; Υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης της αγοράς; Δυστυχώς με την πολιτική των εταιριών τα πράγματα μόνο προς το χειρότερο θα πάνε. Μόνο αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που λένε πως τρεις μεγάλες εταιρίες πολύ σύντομα θα επιστρέψουν στην Ελληνική αγορά. Τότε το σκηνικό θα αλλάξει προς το καλύτερο. Για παράδειγμα, αν επιστρέψει η Bwin που έχει ένα απίστευτο πρόγραμμα ανταμοιβής στους παίκτες σύμφωνα με τον τζίρο και  άλλα πολλά πλεονεκτήματα, δεν θα κάτσει να συμβιβαστεί με τις πολύ μικρές εταιρίες που κινούν τώρα την αγορά και να αφαιρέσει αυτά που έχει. Θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο: οι μικροί θα τρέχουν να τη φτάσουν, αλλά τότε θα είναι αργά, για αυτούς που τώρα κάνουν κουμάντο εκ του ασφαλούς και κάνουν το παιχνίδι καθημερινά χειρότερο.

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …