• 1 Σεπτεμβρίου, 2016

Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως: Εγγραφές στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως: Εγγραφές στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως ξεκίνησαν το 2013 με το όραμα να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της τέχνης σε συνδυασμό με την επιστήμη για να προσφέρουν στα παιδιά ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ξυπνήσει την φαντασία τους, θα τα φέρει σε επαφή με την δημιουργικότητά τους, θα αναδείξει τα χαρίσματά τους και θα συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους.

Φέτος είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα σε πλήρη ανάπτυξη. Με την δημιουργία του προγράμματος ΕΝαρμονία, τα Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως  προτείνουν στους γονείς ένα εκπαιδευτικό πακέτο που έχει ως βάση τη Μουσική και προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα από μια βεντάλια Τεχνών και Επιστημών με σκοπό την ανάπτυξη της δημιουργικότητας του παιδιού σε κάθε τομέα. Το πρόγραμμα ΕΝαρμονία έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το κάθε παιδί να λάβει πληροφορίες από διαφορετικά αντικείμενα και κατόπιν να καθοδηγηθεί προκειμένου να τις συνθέσει, χρησιμοποιώντας τις για να εκφραστεί δημιουργικά.

Η επαφή με τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα γίνεται με τέτοιο τρόπο που να ξυπνά μέσα του ο ενθουσιασμός για την γνώση. Το παιδί ενθαρρύνεται να γευθεί τις Τέχνες και την Επιστήμη, να συνδεθεί μαζί τους και να ανακαλύψει βιωματικά τα προσωπικά του χαρίσματα και τον αγαπημένο του τρόπο να εκφράζεται. Η δομή του προγράμματος το καθοδηγεί στο να αντιληφθεί τις διαφορές και τις ομοιότητες των διάφορων τρόπων έκφρασης και να τους εκτιμήσει όλους, αναπτύσσοντας λεπτό κριτήριο και καλαισθησία.  Τέλος, η ομαδική εργασία με έναν στόχο, έχει ανεκτίμητα εκπαιδευτική δύναμη. Εκεί τα παιδιά διδάσκονται να σέβονται τον εαυτό τους, τον διπλανό τους και αυτό που αναλαμβάνουν, να εκτιμούν τα χαρίσματα και τη συμβολή του καθενός, μαθαίνουν να καθοδηγούνται και να ηγούνται.

Το πρόγραμμα ΕΝαρμονία απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού (6-12 ετών) και εφήβους (12-15 ετών) και εκτός από τα εβδομαδιαία Μουσικά Εργαστήρια περιλαμβάνει εργαστήρια Εικαστικών, Θεάτρου, Φωτογραφίας, Επιστημών, Χορωδίας και Φιλοσοφίας και ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση του ομώνυμου Φεστιβάλ στο τέλος της χρόνιας.

Παράλληλα, συνεχίζουμε με τα τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής: Βρεφικό (2-3 ετών), Προ-νηπιακό (3-4 ετών), Μουσικό Νηπιαγωγείο (4-5 ετών) τα  οποία αποτελούν και τον ιδανικότερο τρόπο προετοιμασίας και εισαγωγής στο πρόγραμμα ΕΝαρμονία.

Στο χώρο των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα τραγουδιού για εφήβους και ενήλικες, διδάσκεται Θεωρία της Μουσικής όλων των επιπέδων και Ανώτερα Θεωρητικά και γίνεται προετοιμασία εισαγωγικών εξετάσεων του Πανεπιστημίου. Επίσης κατά τη διάρκεια της χρονιάς οργανώνονται βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες.

Η παρουσίαση του φετινού μας προγράμματος θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 7:30μμ στο χώρο των Μουσικών Εργαστηρίων Ήχος και Φως, Β. Παύλου 3 στον Αλμυρό. Είστε όλοι ευπρόσδεχτοι να έρθετε και να γνωριστούμε από κοντά!  Σας περιμένουμε με χαρά!

Σταυρούλα Μαυρομμάτη, Μουσικός

Κιν: 6987473528

www.mousikaergastiria.gr

fb: Μουσικά Εργαστήρια Ήχος και Φως

 

pp

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …