• 10 Αυγούστου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6-8-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 6-8-2016

Ανοικτό θέατρο Αλμυρού

Πολύ ωραίο ακούγεται! Λείπει από τον Αλμυρό και είχε προταθεί από τον Κώστα Γκουντάρα, με πιθανή τοποθεσία τον προαύλιο χώρο του Ωδείου Αλμυρού. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του ψήφισε την μελέτη δημιουργίας ανοικτού θεάτρου στη θέση Πλατάνια και στα πλαίσια του νέου Leader.

Σπουδαία πρόταση που αν υλοποιηθεί θα ενθαρρύνει συλλόγους και φορείς για περισσότερες εκδηλώσεις. Γιατί και ο πολιτισμός θέλει το σπίτι του.

 

Πόσο πάει;

Τι άλλο θα ακούσουμε στον Αλμυρό, κυρία μου; Γερόντισσα με ακράτεια, που θέλει να πάει τα εγγονάκια της στα συγκρουόμενα στο παζάρι, μας ρώτησε προ ημερών… Το εισιτήριο στα αυτοκινητάκια ξέρω πόσο κάνει… το κατούρημα στις τουαλέτες πόσο θα είναι φέτος; Τι εννοεί η κυρία δεν κατάλαβα; Εσείς;

Πάντως τα «συγκρουόμενα» συμφέροντα για το παζάρι και φέτος δεν έχουν τέλος.

100-euro-toilet-paper-separated--thumb4009756

 

 

Πολλά ξέρουμε, λίγα γράφουμε

Πολλά ξέρουμε, λίγα γράφουμε και πιστεύω ότι οι φανατικοί αναγνώστες μας το έχουν αντιληφθεί αυτό. Ο λόγος είναι ότι αυτοί που μπορούν να αποδείξουν μίζες του …κώλου, -συγνώμη για την έκφραση, αλλά πιστέψτε με είναι η χαρακτηριστικότερη έκφραση, έχω τους λόγους μου- περιμένουν από εμάς να κρεμάσουμε το κουδούνι στον γάτο και δεν παίρνουν θέση, επώνυμα. Αναρωτιέμαι όμως, σε μια χώρα που δεν λείπουν τα διαπλεκόμενα… ο τολμών… νικά;

 

Είναι Αύγουστος

Δεν μας εκπλήσσει τον Αύγουστο η ειδησεογραφία… Όταν η γκόμενα σκοτώνει τη σύζυγο, γιατί ζηλεύει.. .ε, είναι Αύγουστος.

 

Περί νύφης και πεθεράς

Θα διαπιστώσετε ότι στην εφημερίδα μας δεν δημοσιεύσαμε το περιστατικό που πήρε μεγάλη έκταση για οικογενειακές διαφορές, μεταξύ νύφης και πεθεράς και γαμπρού και άλλης πεθεράς. Τα γεγονότα βεβαίως και είναι ιερά. Συμβαίνουν πράγματα και γι’ αυτό δεν ευθύνεται αυτός που τα καταγράφει. Όμως, πρέπει να μπαίνει μια τελεία από την τοπική εφημερίδα, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά. Επιπρόσθετα, όλοι στις οικογένειές μας είχαμε άτυχες στιγμές, ίδιας έντασης ή μικρότερης. Δεν νομίζω ότι θα θέλαμε να δημοσιεύεται κάθε μέρα και ένα επεισόδιο της οικογενειακής μας ζωής. Απαντώ λοιπόν σε αυτούς που μας ρωτάνε για πληροφορίες γύρω από το θέμα, ότι δεν μας ενδιαφέρει η εξέλιξη και σταματούμε εδώ.

 

Ωδείο Αλμυρού

Φαίνεται ότι από τον Σεπτέμβριο θα ανοίξει νέα φτερά το Ωδείο Αλμυρού. Επιστρέφει στην ευθύνη και διοίκηση του Δήμου και πρακτικά και θα χαρούμε ιδιαιτέρως να το στηρίξει με την επιλογή του η νεολαία και να κατορθώσουμε να προσθέσουμε μεγαλύτερο εύρος σπουδών τα επόμενα χρόνια. Η μουσική είναι μια τέχνη που ενώνει όλες τις υπόλοιπες. Είναι σημαντικό για την παιδεία των νέων μας, να περάσουν έστω μια χρονιά μουσικών σπουδών.

 

Πάμε Χαβάη με μία ρόδα

Βρήκα την παρακάτω φωτογραφία με το ζευγάρι αγροτών, να ισορροπεί την έλλειψη της μιας ρόδας, με τα παχάκια της αγρότισσας ανεβασμένη στην αντίθετη πίσω πλευρά. Έτσι, λοιπόν, επηρεασμένη από το 39άρι της Τρίτης, φαντασιώθηκα, να πηγαίνουν Χαβάη, με μια ρόδα και στο τραντζιστοράκι να ακούνε Πρωτοψάλτη… Μήπως θέλω διακοπές;

 

0AWi3JlThe alt text for this image is the same as the title. In most cases, that means that the alt attribute has been automatically provided from the image file name.

 

Λοιπόν έλα, στη μηχανή ανέβα.
Πάμε Χαβάη με μία ρόδα.

Πήρα θαλάσσιο στρώμα, δυο τρία μαγιό ακόμα,
μπρατσάκια και πετσέτες μ’ ωραίο χρώμα.
Άμα θες έχω και βατραχοπέδιλα ακόμα,
με 30 δείκτη προστασίας κρέμα για το σώμα.
Δεν ξέρω ακριβώς τι άλλο θα πρέπει
να πάρω αφού έμεινα μ’ άδεια τσέπη.
Σταματώ και στην τράπεζα να δω αν έχει λεφτά, μα
ξέχασα το pin!
Θωμά είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει.
Αν τελικά θα πάμε στη Χαβάη.


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…