• 3 Αυγούστου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 30-7-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 30-7-2016

 

Τσισεουάνικα…

Δεν είναι φάρσα, κυρία μου.. Μπορείς να διαβάζεις τα νέα της ιστοσελίδας μας, e-almyros.gr σε όποια γλώσσα θέλεις… Ανακαλύψαμε και τα Τσιτσεουάνικα… Επάνω δεξιά, έχει μενού με όλες τις γλώσσες του κόσμου. Επιλέγεις και διαβάζεις. Τόσο απλό.

 

Go-thessaly με ρυθμούς χελώνας

Αν πιστέψουμε ότι ακόμα ανανεώνεται η τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας, που ξέχασε τον Αλμυρό, πρέπει να πούμε ότι το Go της είναι με ρυθμό χελώνας. Δέκα μέρες μετά την ανάδειξη του θέματος από την ιστοσελίδα μας, ο Αλμυρός, ακόμη δεν έχει καταχωρηθεί ως Δήμος. Α-λ-μ-υ-ρ-ό-ς… επτά γραμματάκια είναι, τα έρμα, γράψ’ τε τα.

 

zwh adikh1

 

 

 

Τυφλό τρομοκρατικό;

Έλα, κυρά μου, να τα βάλουμε λίγο κάτω τα πράγματα. Τι είναι το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα; Είναι αυτό που δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο στόχο; Δηλαδή αν σκοτώσουν τον πρωθυπουργό δεν είναι τυφλό… αλλά τους περαστικούς από τη Βουλή είναι τυφλό; Πάντως οι συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν έχουν τυφλό πένθος, ούτε φοβία ή μίσος προς τους μουσουλμάνους. Ορατά και υπαρκτά όλα… Χάσανε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Νομίζω ότι το τυφλό περιττεύει από τη δημοσιογραφική «γλώσσα». Το «τρομοκρατικό» αρκεί.

 

Το θαύμα του πανηγυριού

Τελικά, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να είσαι για τα… πανηγύρια. Ο κόσμος γλεντάει, συναντά τους  φίλους και χωριανούς, βρίσκει το έτερόν του ήμισυ. Κάθε χρόνο για τις ανάγκες του πολιτιστικού και θρησκευτικού ρεπορτάζ, επισκεπτόμαστε όλα τα χωριά στα πανηγύρια που διοργανώνουν και διαπιστώνουμε πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένα με τις σχέσεις των ανθρώπων, αλλά και τους δεσμούς της παράδοσης και της εκκλησίας.

 

Δεξαμενή

Η φωτογραφία είναι από δεξαμενή νερού, η οποία δημιουργήθηκε για τις ανάγκες πυρόσβεσης και βρίσκεται κοντά στον Άγιο Γεώργιο, στη Γαύριανη. Αυτή η εικόνα, συνδέεται στο μυαλό μου με τις αντιπυρικές ζώνες στα χωριά του Αλμυρού και τρομάζω.

 

deksamenh

 

 

 

Greek Salad

Με χιούμορ και αγανάκτηση μαζί, ο φυτεύων τη ζαρντινιέρα με την οποία ασχοληθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, άλλαξε το μοτίβο διαμαρτυρίας του για τα φυτά που του κλέβουν. Εκτός των απειλητικών πινακίδων, τοποθέτησε στη ζαρντινιέρα με περισσή φροντίδα και επιμέλεια, δυο κρόμμυα και μια χοντρή μελιτζάνα. Δεν κατάλαβα γιατί. Μήπως να θέλει να τρατάρει τον κλέφτη; Εσείς που είστε πιο πονηροί, ίσως καταλάβετε!

 

greek salad

 

 

 

Los Almiros Rock Festival

Αναμένουμε με ανυπομονησία να ζήσουμε το φετινό los Almiros Rock Festival. Κάθε χρόνο ανανεωμένο, μας εκπλήσσει ευχάριστα. Μαθαίνουμε ότι οι διοργανωτές, ο Δήμος και ο Σύλλογος Φίλων του Δάσους Κουρί, προσέχουν και εργάζονται για κάθε λεπτομέρεια. Καλή επιτυχία!

 

Δευτέρα κλειστά

Κολλάμε και μια Δευτέρα με το Σαββατοκύριακο και παίρνουμε μια μικρή ανάσα διακοπών… Από Τρίτη στα γραφεία μας, δίπλα από το χρυσοχοείο των Αφων Τσιγάνη, όπως από Τρίτη οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας.

 

kleista1

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …