• 2 Αυγούστου, 2016

Η Εταιρεία και ο Μητροπολίτης αισιοδοξούν…Ανοίγει νέο «παράθυρο» για την επένδυση στις Νηές – έκδοση 30-7-2016

Η Εταιρεία και ο Μητροπολίτης αισιοδοξούν…Ανοίγει νέο «παράθυρο»  για την επένδυση στις Νηές – έκδοση 30-7-2016

Κατατέθηκε ο Φάκελος στην Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης του Υπουργείου Τουρισμού

 

Ένα βήμα ακόμη ή ένα ακόμη «παράθυρο» ανοίγει -αν θέλετε- προκειμένου να προχωρήσει και να υλοποιηθεί η γνωστή μεγάλη τουριστική επένδυση στις Νηές, με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση του σχετικού φακέλου από την ενδιαφερόμενη Εταιρεία, στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού.

Στη συγκεκριμένη Υπηρεσία κατατέθηκαν συνολικά 14 αιτήσεις, που αφορούν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα, αλλά για τη Μαγνησία μοναδικός φάκελος είναι αυτός της «Golfing Developing SA» για τις Νηές.

Θυμίζουμε, ότι η μεγάλη αυτή επένδυση, που θα «απογειώσει» τουριστικά την περιοχή μας και θα δώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ακόμη και σε συνοδές επιχειρήσεις, καθώς και ισχυρή ώθηση ανάπτυξης στη Μαγνησία, «σέρνεται» σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και δικαστικές διεκδικήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοπέδων, από το 2003.

Είναι γνωστή η διένεξη μεταξύ της Μητρόπολης Δημητριάδος και του Ελληνικού Δημοσίου για την κυριότητα της γης στις Νηές, όπως και οι αντιφατικές επιμέρους αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο συγκεκριμένος φάκελος, για την υλοποίηση της επένδυσης, προβλέπει την ανέγερση σύνθετου καταλύματος 868 κλινών, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο αναζωογόνησης, τουριστικές κατοικίες και συνοδά έργα.

Κι όπως δηλώνουν κύκλοι της Εταιρείας στο «Λαό του Αλμυρού», παραμένει μεν το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση της επένδυσης, «αρκεί το Ελληνικό Δημόσιο και οι πολιτικά αρμόδιοι να μην «εφεύρουν» διαρκώς εμπόδια και να πράξουν επιτέλους τα αυτονόητα».

Ανάλογες και οι δηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, δια στόματος του ίδιου του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου, προχθές στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο οποίος  «εξέφρασε την ικανοποίησή του υπογραμμίζοντας τα οφέλη που θα έχει μία τόσο μεγάλη επένδυση στον τουρισμό αλλά και την τοπική οικονομία.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι επενδυτές δεν έχασαν το ενδιαφέρον τους για το μεγάλο αυτό έργο και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κατατέθηκε ο φάκελος στην Ειδική Υπηρεσία αδειοδοτήσεων του υπουργείου Τουρισμού. Είναι μία μεγάλη επένδυση, για την οποία έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να είναι συμβατή με το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Ελπίζω σύντομα να ξεκινήσει η μεγάλη αυτή επένδυση προς όφελος της περιοχής. Αυτό που ωστόσο επαναλαμβάνω ότι έχει σημασία είναι ότι δεν έχασαν οι επενδυτές το ενδιαφέρον τους. Νομίζω ότι όλοι πλέον συνειδητοποιούν την ανάγκη να γίνει αυτή η επένδυση».

 


Σχετικά Άρθρα

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Άσκηση αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων μεγάλης έκτασης με την κωδική ονομασία “ΝΩΕ 2024” πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συντονισμού…
Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Ο Δ. Κουρέτας ζητά στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη

Στήριξη των πληγέντων κτηνοτρόφων της  Περιφέρειας Θεσσαλίας από την πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, ζητά με επιστολή …
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ανοίγει τις πύλες της η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση 2024

Μετά από πολύχρονη απουσία από τις εκθεσιακές δραστηριότητες το Επιμελητήριο Μαγνησίας επανέρχεται με τη διοργάνωση της…