• 14 Ιουλίου, 2016

Αναφορά Χρ. Μπουκώρου: Να μην καταργηθούν τα Υποθηκοφυλακεία Αλμυρού- Σούρπης και Ζαγοράς- Μουρεσίου

Να μην καταργηθούν τα Υποθηκοφυλακεία Αλμυρού- Σούρπης και Ζαγοράς- Μουρεσίου ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρο. Δημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου του πολιτικού του γραφείου:

           Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας την απόσυρση της διάταξης που προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Αλμυρού, Σούρπης και Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία αναμένεται να επιφέρει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων καθώς και στην καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών αυτών, αφού πλέον  θα αναγκάζονται να μετακινούνται στο Βόλο, προκειμένου να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, η μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου στο Βόλο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μετακινήσεων νευραλγικών υπηρεσιών, όπως το Αστυνομικό Τμήμα, το ΙΚΑ και το Ειρηνοδικείο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη νομοθετική ρύθμιση που ορίζει ότι οι ορεινές και μειονεκτικές περιοχές όπως ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και μεταχείρισης.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να αποδυναμώσει  για μια ακόμη φορά την περιφέρεια.


Σχετικά Άρθρα

Την Τρίτη 25/6 η γιορτή λήξης του Ωδείου Αλμυρού

Την Τρίτη 25/6 η γιορτή λήξης του Ωδείου Αλμυρού

Σε εξαιρετικές εκδηλώσεις άρτιες μουσικά και ευφάνταστες μας έχει συνηθίσει το Ωδείο Αλμυρού. Αυτή την Τρίτη…
Χορευτικά συγκροτήματα από πέντε χώρες στην πλατεία του Αλμυρού Τετάρτη και Πέμπτη 26-27/6

Χορευτικά συγκροτήματα από πέντε χώρες στην πλατεία του Αλμυρού Τετάρτη και Πέμπτη 26-27/6

Πανδαισία χρωμάτων, μουσικών και θεάματος υπόσχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο…
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΒΕΝΕΤΟ

Με αφορμή μιας Πρόσκλησης του προέδρου της Κοινότητας Κεραμιδίου, κ. Ανδρέα Βλαχόπουλου και της κ. Αριστέας…