• 12 Ιουλίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 9-7-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 9-7-2016

Να μας ζήσουν ο Σάββας και η Ουρανία

Ασχολήθηκε πολύ η τοπική κοινωνία με τον γάμο του Σάββα και της Ουρανίας. Πολλοί βοήθησαν, παρευρέθησαν και ακόμη περισσότεροι ευχήθηκαν. Να τους ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας να είναι γεροί και να έχουν γλυκιά ζωή.

 

ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΜΟΣ0001

 

Βάλαμε φωτιά στα φρένα… (δημοσιευμένο 9/7/2016)

Δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω… Βρ.β.β.β.. βρ… βρουμμ…. Το ράλι Αλμυρός είναι γεγονός.  Ανυπομονώ να ζήσω και πάλι την ένταση του αγώνα, να ακούσω τις μηχανές να τα δίνουν όλα για να κερδίσουν το χρονόμετρο… να δω τους οδηγούς να χαλαρώνουν και να γλεντάνε στο πάρτι με τον Dj Caco…

Εν τω μεταξύ όλοι ρωτάνε αν ο Γιάννης Μόσχος θα καταφέρει να …τερματίσει, στον ασταμάτητο αγώνα του για την φροντίδα και της τελευταίας λεπτομέρειας στην διεξαγωγή του αγώνα και των εκδηλώσεων που τον πλαισιώνουν. Τα στοιχήματα είναι υπέρ του 100:1…!!! Κeep… rolling…!!! Τα εύσημα πρέπει να δώσουμε στον εντεταλμένο σύμβουλο του Δημάρχου Αργύρη Ρούσσα, ο οποίος βοήθησε τα μάλλα.

 

Πολιτική και κριτική επί παντός

Επί παντός και επί παντός ο Νίκος Τσανής δεν χαρίζεται στην κριτική του. Κατά τη διαβούλευση του Leader, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και «να.. τραβήξει τα αυτάκια»… στο βουλευτή της Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, κατακρίνοντας την παράλειψή του να προσθέσει στην επερώτησή του για το Υποθηκοφυλακείο Βελεστίνου και τα υπόλοιπα της Μαγνησίας, όπως Σούρπης και Αλμυρού. Φαίνεται ότι η περίοδο χάριτος πέρασε και η πόλη, απαιτεί από εκλεγμένους έργα και αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις ικανοποιείται και σε άλλες διαμαρτύρεται.

 

Φοβού τους Δαναούς

Ποιος δεν θέλει τα δώρα, κυρία μου; Αλλά πρέπει να προσέξουμε ποιος τα φέρνει και πόσο εικονικά μας τα πλασσάρει. Σε κάθε περίπτωση οι ευκαιρίες είναι προς εξέταση. Το πολύ πολύ, να μείνουμε με απλωμένο το χέρι.

 

Στηρίξτε τα βιβλιοπωλεία

Προβάλλεται μια διαφήμιση τις τελευταίες μέρες στην τηλεόραση, αμέσως μετά την προβολή νέων εκδόσεων, στην οποία ο παρουσιαστής λέει «στηρίξτε τα βιβλιοπωλεία, είναι κοιτίδες πολιτισμού».

Διανύουμε δύσκολους καιρούς και ο πολιτισμός φαντάζει πολυτέλεια… Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας και στη μνήμη των προγόνων μας, να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους φορείς πολιτισμού της περιοχής και μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία μας.

Μέσα στα ατελείωτα λουκέτα της κρίσης, είδαμε αλυσίδες βιβλιοπωλείων να κλείνουν και σίγουρα ακολουθούν και άλλες, αφού τα μηνύματα στις πωλήσεις βιβλίων δεν είναι αισιόδοξα. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας στους συγγραφείς να ολοκληρώσουν ένα έργο ή έστω να κυνηγήσουν την έκδοσή του. Τραγικό!

 

Θολά νερά

Στρίβειν δια της μήνυσης κατά παντός υπευθύνου. Τι εννοώ… Μου λέει π.χ. ο γείτονας ότι του κλέβω την εφημερίδα. Εγώ την κλέβω… αλλά το αρνούμαι. Για να διασκεδάσω τις υποψίες κάνω μια μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τελικώς, ο γείτονας μου λέει και ευχαριστώ που στάθηκα στον αγώνα του. Αυτά. Ο νοών νοείτω. Γιατί σε λίγο θα μας πουν ότι τρώμε και …φόλες.


Σχετικά Άρθρα

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια σε…
Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Πλάκες – Αλμυρός: Καλλιεργούσε 2.000 δέντρα χασίς – Συλλήψεις

Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομική Αρχή, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για φυτεία χασίς στην περιοχή της…
Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Πολύ πιθανή η προσθήκη 2ης πτήσης της Eurowings από Γερμανία στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Domotel Xenia…