• 6 Ιουλίου, 2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 2-7-2016

Η ατζέντα του «Λαού» του Αλμυρού – γράφει η Βιβή Τσιντσίνη – έκδοση 2-7-2016

Λαθρο-θηρείες και λαθρο-χηρείες

Μας πιάσαν μαζί με «τις ζέστες» και οι κακιούλες… Έχουμε ειδήσεις που περιμένουμε να ωριμάσουν αρκετά, ώστε να μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε με παραπάνω από μια πηγές. Η μια είδηση αφορά λαθρο-θηρία στην Ανάβρα και η άλλη λαθρο…χηρεία στο κέντρο του Αλμυρού.

 

Μάγνητων Κιβωτός, τύποις

Η Μάγνητων Κιβωτός καταλαβαίνω ότι τύποις θα ονομάστηκε έτσι. Επί του πρακταίου, η αγορά του Αλμυρού, μόνο ως παρατρεχάμενος και υποστηρικτικά υπάρχει για τη Μητρόπολη. Οι πολλές χιλιάδες ευρώ που επενδύονται -για τις κατά τα άλλα εκπληκτικές εκδηλώσεις και για τα σημαντικά έργα που εκδίδονται-  δαπανώνται στην υπόλοιπη Μαγνησία, ενώ οι …Μάγνητες του Αλμυρού παρακολουθούν μουδιασμένοι. Παρότι η εφημερίδα μας αφιλοκερδώς καλύπτει τις εκδηλώσεις, δημοσιεύει δελτία τύπου και στηρίζει τις φιλανθρωπικές της δράσεις, ουδέποτε έλαβε μια κίνηση καλής θέλησης και συνεργασίας, πλην ενός Γκουντάρα, που απαίτησε να προστεθούμε ως χορηγός επικοινωνίας. Δεν ζητιανεύουμε, ούτε πεινασμένοι είμαστε, παραπονιάρηδες μόνο και αιτούμαστε εμείς και ο Αλμυρός να μπει δικαίως και στην πίτα της έμμισθης συνεργασίας, εφόσον είναι ήδη στην άλλη της προσφοράς.

 

 

Μειώσεις και πτώσεις

Πτώση ψυχολογίας από τις πανταχόθεν μειώσεις της κυβέρνησης, παρατηρείται στην αγορά, σε φίλους και γνωστούς. Το χιουμοράκι μας τελείωσε, αστείο δεν βλέπουμε τίποτε πια. Ο πάτος του πορτοφολιού και τα ξεχασμένα μας σακάκια, δεν κρύβουν ούτε κέρμα και αναρωτιέμαι όλη αυτή η αγανάκτηση που κρύβεται. Σε ποιο σπίτι, σε ποια παράγκα, σε ποιο μαγαζάκι…

 

Πρώτα κοιτάς, μετά στρίβεις

Με και συ, βρε φιλενάδα, ντουγρού πήγες; Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι γυναίκες εξέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ. Ήθελες να στρίψεις πρώτη φορά αριστερά, αλλά δεν κοίταξες πρώτα. Πρώτα κοιτάνε, μετά στρίβουν…

 

Beach Volley

Το θεαματικό άθλημα του beach Volley μπορούν να παρακολουθήσουν στο ανακαινισμένο Gazebο οι φίλοι του σπορ αυτό το Σαββατοκύριακο. Έξυπνες διοργανώσεις, με ωραίο θέαμα για μικρούς και μεγάλους, αναβαθμίζουν τις παροχές και διαφημίζουν τον Αλμυρό.

 

Κρυμμένα, γιατί;

Ζω και εργάζομαι στον Αλμυρό από το 2010. Δέχομαι όλες τις προσκλήσεις, σε όλα τα σημεία του Αλμυρού, απ’ άκρη σ’ άκρη. Λυπούμαι βαθιά, γιατί ανακαλύπτω συνεχώς θησαυρούς ανεκμετάλλευτους, αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς, αλλά και θρησκευτικού τουρισμού. Ελπίζω, να μπορέσω μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να αναδείξω αυτή την κληρονομιά και να συντελέσουμε στην αξιοποίησή της. Οι εκκλησιές μας, τα παλιά ξωκλήσια μας, οι αρχαίοι ναοί, τα μοναστήρια μας, αποτελούν από μόνα τους το πρώτο βήμα αξιοποίησης της Όθρυος… στέκουν στον χρόνο περήφανα και μας περιμένουν.

 

Ράλι Αλμυρός

Μη ξεχνιόμαστεεε! Το επόμενο Σαββατοκύριακο πάμε ράλι Αλμυρόοοο! Μοντέλα, dj, πάρτυ, εκπλήξεις, θέαμα και το σημαντικότερο… έμπειρους, εξαιρετικούς οδηγούς… όλα θα τα έχει το ράλι Αλμυρός.

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη 88η ΔΕΘ για τους αγρότες

Κώστας Τσιάρας: Στόχος να πάμε ακόμα πιο γρήγορα στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα…
Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Άνευ προηγουμένου επιτυχία: Ασημένιος ο Παύλος Δακουτρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Ακόμη μία σπουδαία επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό, που ίσως περάσει στα ψιλά γράμματα καθώς το…
Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Πηγάδι Πτελεού: Στερούνται το σχολείο παιδιά τρίτεκνης μονογονεϊκής οικογένειας – Διαμαρτυρίες γονέων

Δέκα παιδιά από τον Πτελεό αντιμετωπίζουν πρόβλημα πρόσβασης στο σχολείο τους. Ο λόγος είναι ότι δεν…