• 5 Ιουλίου, 2016

Δοκιμασμένη συνταγή από την κυρία Δέσποινα Μπάκου:Καταΐφι με κρέμα

Δοκιμασμένη συνταγή από την κυρία Δέσποινα Μπάκου:Καταΐφι με κρέμα

Συνταντηθήκαμε στην Σούρπη με την κυρία Δέσποινα η οποία ήταν πρόθυμη να μοιραστεί μαζί μας την πιο αγαπημένη της συνταγή…το καταΐφι με κρέμα

Υλικά

Μισό κιλό καταΐφι

2 πακέτα βιτάμ

1 λίτρο γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

3 κρόκους

2 κούπες ζάχαρη

Λίγα αμύγδαλα

Άχνη ζάχαρη

 

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

2 κούπες ζάχαρη

½ πακέτο βιτάμ

 

Υλικά για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 λεμόνι

1 βανίλια

Εκτέλεση

Στρώνουμε το καταΐφι στο ταψί, αφού πρώτα το ραντίζουμε με το ένα πακέτο βιτάμ, όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι. Στην συνέχεια βάζουμε τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στο κρύο καταΐφι και το βάζουμε στο ψυγείο, όταν κρυώσει χτυπάμε την σαντυγί και έπειτα την στρώνουμε μαζί με 6 κουταλάκια άχνη ζαχάρη. Τέλος, πασπαλίζουμε το κανταΐφι με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.

 


Σχετικά Άρθρα

Μ. Τρίτη οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μ. Τρίτη οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μέχρι την Μ. Τρίτη 15 Απριλίου αναμένεται η εκταμίευση των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας που…
Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Food & Drink Expo 2025

Με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Food & Drink Expo 2025

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην Food & Drink Expo 2025 που…
Το έθιμο του Λαζάρου από μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου στους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Το έθιμο του Λαζάρου από μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου στους ωφελούμενους του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου

Την Παρασκευή 11/4/2025 μια ξεχωριστή έκπληξη επιφύλαξαν οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας…