• 5 Ιουλίου, 2016

Δοκιμασμένη συνταγή από την κυρία Δέσποινα Μπάκου:Καταΐφι με κρέμα

Δοκιμασμένη συνταγή από την κυρία Δέσποινα Μπάκου:Καταΐφι με κρέμα

Συνταντηθήκαμε στην Σούρπη με την κυρία Δέσποινα η οποία ήταν πρόθυμη να μοιραστεί μαζί μας την πιο αγαπημένη της συνταγή…το καταΐφι με κρέμα

Υλικά

Μισό κιλό καταΐφι

2 πακέτα βιτάμ

1 λίτρο γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

3 κρόκους

2 κούπες ζάχαρη

Λίγα αμύγδαλα

Άχνη ζάχαρη

 

Υλικά για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

2 κούπες ζάχαρη

½ πακέτο βιτάμ

 

Υλικά για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 λεμόνι

1 βανίλια

Εκτέλεση

Στρώνουμε το καταΐφι στο ταψί, αφού πρώτα το ραντίζουμε με το ένα πακέτο βιτάμ, όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι. Στην συνέχεια βάζουμε τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στο κρύο καταΐφι και το βάζουμε στο ψυγείο, όταν κρυώσει χτυπάμε την σαντυγί και έπειτα την στρώνουμε μαζί με 6 κουταλάκια άχνη ζαχάρη. Τέλος, πασπαλίζουμε το κανταΐφι με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα.

 


Σχετικά Άρθρα

Ο ξεχωριστός Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου

Ο ξεχωριστός Επιτάφιος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου

Σε κλίμα κατάνυξης, πλήθος πιστών, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, παρακολούθησε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής…
Το πρόγραμμα για την Αποκαθήλωση στην Ξενιά και τη συγκέντρωση επιταφίων στον Αλμυρό

Το πρόγραμμα για την Αποκαθήλωση στην Ξενιά και τη συγκέντρωση επιταφίων στον Αλμυρό

Την Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία μας παρουσιάζει τη Θεόσωμο Ταφή του Χριστού. Μπροστά στον Επιτάφιο, ψέλνουμε…
Οι Σαρακατσάνοι γιορτάζουν τα εξωκλήσια τους σε Κουρί και Ευξεινούπολη

Οι Σαρακατσάνοι γιορτάζουν τα εξωκλήσια τους σε Κουρί και Ευξεινούπολη

Οι Σαρακατσάνοι γιορτάζουν τα εξωκλήσια τους σε Ευξεινούπολη και Κουρί στις 21 και 22 Απριλίου αντίστοιχα.…